Boekenplank:
Kies

Boeken van Sharon Owens

Meer over Sharon Owens

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sharon Owens


Overzicht

  • Dansen op Magnolia Street - The ballroom on Magnolia Street
  • Het theehuis op Mulberry Street - The tea house on Mulberry Street

gedetailleerd overzicht

OverzichtDansen op Magnolia Street
Belfast, 1987. Johnny 'Hollywood' Hogan is de eigenaar van de discotheek op Magnolia Street. Hij mag dan bijna vijftig zijn, hij is nog steeds een knappe man, en vele vrouwen in Belfast adoreren hem. Maar Johnny is cool en afstandelijk, want hij heeft altijd alleen gehouden van Marion.

Op een warme zomernacht in 1967 zette Johnny zijn lichtblauwe Lincoln Continental aan het strand en verklaarde zijn vriendinnetje de liefde. Hij zou haar eeuwig trouw blijven. Maar hij vroeg haar niet ten huwelijk...

Hij wist niet dat Marion zwanger was. Als de dood voor een schandaal besloot ze daarom op de avances van bakker Eddy in te gaan, een vriendelijke en goudeerlijke man. Zeven maanden later werd Declan geboren.

In 1987 is Declan een student die van popmuziek houdt en in legerkleding loopt. Marion en Eddy zijn bang dat hij zijn studie medicijnen voor gezien houdt om te gaan spelen in een rockband. Maar het loopt allemaal nog anders als hij Shirley ontmoet.
Schrijver: Sharon Owens
Oorspronkelijke titel: The ballroom on Magnolia Street
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789032510190
Uitgever: De Kern
Het theehuis op Mulberry Street
Muldoon's, het theehuis van Penny en Daniel Stanley staat bekend om de gezellige sfeer en de fantastische kersentaart, maar net als haar eigenaars, is het enigszins aan slijtage onderhevig...

Als het aan Penny ligt renoveren ze het theehuis en werken ze aan hun relatie, maar het komt niet aan bij Daniel. Ze stort zich dan maar volop in het werk en de contacten met de vaste gasten van Muldoon's. Zoals Sadie, die stiekem langskomt voor thee met gebak om te ontsnappen aan haar dieet en haar man. De jonge kunstenares Brenda, die geen cent te makken heeft en bijna dagelijks in het theehuis neerstrijkt om lange brieven te schrijven aan haar idool Nicolas Cage, en Clare die na twintig jaar terug is gekeerd vanuit New York, op zoek naar haar verloren liefde.

Intussen rijzen bij Penny de twijfels over haar huwelijk met Daniel, en wanneer ze besluit het theehuis zelf grondig onder handen te nemen, ontdekt ze geheimen uit het verleden die Muldoon's en haar bezoekers voorgoed zullen veranderen.
Schrijver: Sharon Owens
Oorspronkelijke titel: The tea house on Mulberry Street
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789032510213
Uitgever: De Kern