Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert B. Oxnam

Robert Bromley Oxnam is een geleerde op het gebied van China en emeritus president van de Asia Society New York.

Meer over Robert B. Oxnam

Genre: Roman

Geboren: 1942

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Ming - een liefdesgeschiedenis in het oude China
In het midden van de 17de eeuw stortte de bijna 300 jaar oude Ming-dynastie volledig ineen. Corruptie en rebellie hadden de macht van binnenuit aangetast en vanuit het noorden vielen de Manchu's het Chinese rijk binnen om er hun Qing-dynastie te vestigen.

In die tumultueuze periode werd iedereen gedwongen te kiezen: de leer van Confusius volgen en trouw blijven aan de laatste resten van de Ming-dynastie, of zich conformeren aan de nieuwe macht van de barbaarse Manchu's.

Tegen deze achtergrond speelt zich de liefdesgeschiedenis tussen Meihua en Longyan af. Longyan maakt carrière als legercommandant in de Ming-dynastie, maar wordt verslagen en daarna gedwongen zich aan te sluiten bij de Manchu's.

Zijn geliefde Meihua weigert zich neer te leggen bij de vreemde overheersing. In het geheim richt zij zelfs een vrouwenleger op dat zich actief verzet tegen de veroveraars. Zo staan in de brute strijd tussen de Chinezen en de Manchu's twee geliefden ieder aan de andere kant, maar tegelijkertijd houdt hun verboden liefde hen met elkaar verbonden.
Schrijver: Robert B. Oxnam
Oorspronkelijke titel: Ming
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789055012879
Uitgever: BZZTôH