Boekenplank:
Kies

Boeken van Kathy Page

Meer over Kathy Page

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Kathy Page


Overzicht

  • Al onze jaren - Dear Evelyn
  • Alfabet - Alphabet
  • De moeder van de gedachte - The unborn dreams of Clara Riley
  • Het verhaal van mijn gezicht - The story of my face

gedetailleerd overzicht

OverzichtAl onze jaren

Het kan: een liefdes- en huwelijksroman zonder sentimentele kitsch die begint bij de geboorte en eindigt met de dood. Een verhaal van twee doodgewone mensen, Harry en Evelyn, dat laat zien hoe hun gevoelens voor elkaar met de tijdgeest mee veranderen. En hoe sluipend of radicaal hun machtsverhoudingen ondermijnd worden wanneer de levenscirkel bijna rond is.

Ze leren elkaar op een middag in een Londense bibliotheek kennen. Harry, een sensitieve natuur- en literatuurliefhebber, is gefascineerd door de wilskrachtige Evelyn en hij zal dat ook altijd blijven. Maar de ander gelukkig maken blijkt iets wat hen een leven lang veel moeite kost.

Ze doen beiden hun uiterste best. Evelyn probeert van hun eigenwijze dochters fatsoenlijke vrouwen te maken en haar 'appetijt voor de betere dingen' voor Harry te verbergen. Harry doet er alles aan om zijn middenstandersdroom van een groot en licht huis met een keuken met een stalen afwasbak waar te maken.

Page is een meester van de tussentonen en laat ons zien hoe Harry in zijn streven naar een fatsoenlijk leven en Evelyn in haar onverzadigbaar perfectionisme langzaam uitgeput raken. Er sluipt een melancholie in het huwelijk, die het enthousiasme voor lange wandelingen en de liefde voor gedichten opvreet, opslokt, vernielt. Waren de wederzijdse teleurstellingen op hun oude dag te vermijden geweest? Wat heeft het evenwicht in hun machts- en liefdesverhoudingen verstoord, en waar hebben ze de verkeerde afslag genomen?

Schrijver: Kathy Page
Oorspronkelijke titel: Dear Evelyn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789059369474
Ebook: 9789059369481
Uitgever: Cossee
Alfabet
Simon Austen ziet er goed uit, beschikt over een goede conditie en heeft humor. Maar hij is ook ernstig getraumatiseerd. Hij zit in een zwaarbewaakte gevangenis, vanwege een misdaad waarvan hij niet eens weet waarom hij die gepleegd heeft.

Simon besluit zijn rehabilitatie in eigen hand te nemen. Hij leert zichzelf lezen en schrijven en begint stiekem te corresponderen met diverse vrouwen. Zijn zelfreflectie en zijn zoektocht naar antwoorden - soms riskant en altijd onvoorspelbaar - leiden naar de verrassende ontknoping...
Schrijver: Kathy Page
Oorspronkelijke titel: Alphabet
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041409164
Uitgever: Ambo | Anthos
De moeder van de gedachte
Clara Riley is een wasvrouw die zich niet kan losmaken van de herinneringen aan haar twee kinderen - afstand gedaan van de ene, de andere vermoord - die ze heeft opgeofferd aan haar hoop om onafhankelijk te worden.

Christine Audley Jones, haar rijke werkgeefster, is een suffragette: haar utopie is groter, maar leidt tot een zelfde rebellie. Als Clara weer zwanger wordt, raadt Christine abortus aan, al is dat tegen de wet, maar geen van beide vrouwen realiseert zich welke schuldgevoelens dat met zich meebrengt.

Als Clara haar geheim aan haar katholieke echtgenoot vertelt worden de twee vrouwen met het oordeel van het gezag en de samenleving geconfronteerd...
Schrijver: Kathy Page
Oorspronkelijke titel: The unborn dreams of Clara Riley
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789050710350
Uitgever: Dekker
Het verhaal van mijn gezicht
Natalie groeit als jong meisje als buitenbeentje op. Ze komt veel over de vloer bij een gezin dat tot een merkwaardige religieuze sekte behoort. De moeder behandelt Natalie als de dochter die zij nooit had en het gezin neemt haar mee naar een vakantiebijeenkomst van hun sekte. Zij maakt daar kennis met de beginselen van het envallisme, een uit Finland afkomstige extreme stroming binnen het protestantisme die verbiedt het menselijk gezicht af te beelden.

Tijdens deze bijeenkomst veroorzaakt zij door haar afwijzend gedrag een breuk in de sekte die verschrikkelijke gevolgen zal hebben voor haar en haar omgeving.

Jaren later reist Natalie naar Finland om de geschiedenis van de oprichter van de sekte te bestuderen en te proberen te begrijpen welke krachten zij ontketende door haar gedrag als kind. Krachten die haar leven én haar lichaam voor altijd tekenden. Ook nu zal zij een buitenstaander en een grote bedreiging zijn.
Schrijver: Kathy Page
Oorspronkelijke titel: The story of my face
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041407030
Uitgever: Ambo | Anthos