Boekenplank:
Kies

Boeken van Libby Page

Libby Page heeft een opleiding gevolgd voor modejournalistiek voor ze ging werken als journaliste voor The Guardian. Naast zwemmen is ze dol op buiten zwemmen en is ze altijd op zoek naar nieuwe zwemplekken in haar woonplaats Londen.

Meer over Libby Page

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het eiland - The island home
  • Het zwembad - The lido

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet eiland

Soms moet je ergens naar terugkeren om verder te kunnen...

De wereld van Lorna is klein en veilig: ze houdt van haar tienerdochter Ella en met z’n tweetjes kunnen ze de hele wereld aan. Maar na bijna twintig jaar verruilen ze Londen voor het piepkleine eiland Kip bij de Schotse kust. Lorna is daar opgegroeid en vertrok er toen ze achttien was, met de bedoeling er nooit meer terug te keren. Nu zijn ze er weer even, voor de begrafenis van Lorna’s ouders, die Ella nooit ontmoet hebben.

De wereld van Alice is klein maar vol: ze houdt van de gemeenschap op Kip en geeft yogalessen waar vrouwen van over het hele eiland op afkomen. Haar huwelijk met Jack, de broer van Lorna, heeft echter betere tijden gekend. Ze hoopt dat Lorna haar wat meer over hun jeugd kan vertellen, om zo Jack beter te begrijpen.

Zodra Jack zijn zus na al die tijd weer ziet, is het duidelijk dat twintig jaar radiostilte niet zomaar te overbruggen valt. Kan Lorna’s thuiskomst betekenen dat ze weer verder kunnen met hun leven?

Schrijver: Libby Page
Oorspronkelijke titel: The island home
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026355974
Ebook: 9789026355981
Uitgever: Ambo | Anthos
Het zwembad

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

Schrijver: Libby Page
Oorspronkelijke titel: The lido
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400509894
Ebook: 9789044977059
Uitgever: Bruna