Boekenplank:
Kies

Boeken van Libby Page

Libby Page heeft een opleiding gevolgd voor modejournalistiek voor ze ging werken als journaliste voor The Guardian. Naast zwemmen is ze dol op buiten zwemmen en is ze altijd op zoek naar nieuwe zwemplekken in haar woonplaats Londen.

Meer over Libby Page

Genre: Roman

Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Het zwembad

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.

Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.

De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

Schrijver: Libby Page
Oorspronkelijke titel: The lido
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400509894
Ebook: 9789044977059
Uitgever: Bruna