Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Bernadette Parkin

Boeken van Bernadette Parkin

Meer over Bernadette Parkin

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Geketende liefde
In de tweede helft van de negentiende eeuw wordt Amerika beheerst door de strijd tussen de noordelijke staten, die de slavernij willen afschaffen, en de zuidelijken die haar met hand en tand verdedigen.

1846. Nate is nog maar een kind als hij gedwongen wordt getuige te zijn van de moord op zijn vader, die door zijn blanke meester wordt opgehangen wegens ongehoorzaamheid. Nates moeder krijgt ter plaatse een miskraam en overlijdt binnen enkele uren onder de hevigste pijnen. De tienjarige Nate is een machteloze, door verdriet overspoelde getuige die in stilte zweert eens wraak te zullen nemen op Evans, de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders.

1860. Rachelles dochter Liselle keert na haar opleiding in een Frans klooster te hebben voltooid terug naar haar moeder in New Orleans. Rachelle woont samen met de veel jongere Guy van wie zij een kind verwacht. In het kraambed sterven zowel moeder als kind.

Buiten zinnen van verdriet bedrinkt de labiele Guy zich in een bordeel en laat zich onder invloed van de drank overhalen zijn stiefdochter Liselle af te staan aan een vadsige wellusteling. Voordat deze echter de kans krijgt zich aan het maagdelijke lichaam te vergrijpen verliest hij haar tijdens een spelletje poker aan Evans, de moordenaar van Nates vader en moeder.

Nate, die inmiddels als koetsier door Evans is aangesteld is de schokkende gebeurtenissen uit het verleden niet vergeten. Zijn driftige temperament en zijn formidabele kracht maken hem gevreesd bij de andere slaven... totdat Liselle Nates levenspad kruist en zelfs gedwongen wordt zijn woning, de stal, met hem te delen. Nate, de op wraak beluste neger en Liselle, het eens vrije negermeisje... twee mensen wier wederzijdse argwaan omslaat in vriendschap, wier vriendschap ontluikt in tomeloze hartstocht.
Schrijver: Bernadette Parkin
Oorspronkelijke titel: Nate's Lady
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789062786480
Uitgever: Tiebosch