Boekenplank:
Kies

Boeken van Craig Parshall

Meer over Craig Parshall

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Craig Parshall


Overzicht

 • De bezetene - The occupied

Het einde / The end

 1. Op het randje van de Apocalyps - Edge of Apocalypse
 2. Naderend onheil - Thunder of heaven
 3. Chaos - Brink of chaos

The Thistle and the Cross

 1. Vuurkroon - Crown of fire
 2. Te vuur en te zwaard - Captives and kings

Waarheid en recht / Chambers of justice

 1. Levend bewijs - The resurrection file
 2. Onder toezicht - Custody of the state
 3. Vermoorde onschuld - The accused
 4. Ontbrekend bewijs - Missing witness
 5. Laatste oordeel - The last judgment
Overzicht
The Thistle and the Cross

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bezetene
In zijn jeugd heeft Trevor Black geestelijke krachten ontketend die hij toen nog niet kon bevatten. Jaren later is Trevor een succesvolle strafrechtadvocaat in New York, met een dure Aston Martin en een mooie vrouw. Door een bijzondere gebeurtenis ontvangt hij een moeilijke en belastende gave: hij kan het onzichtbare zien. En alle kwade machten die hij nu kan zien, hebben het op hem gemunt.

Als een van Trevors vroegere vrienden wordt vermoord, lijkt de werkwijze griezelig veel op een andere serie schokkende moorden die al eerder op Trevors pad kwamen. Dus moet Trevor terug naar zijn geboortegrond om een moordenaar te vinden... En om niet alleen zijn eigen persoonlijke demonen onder ogen te komen, maar ook de bovennatuurlijke.

Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: The occupied
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789085203018
Uitgever: Barnabas

Het einde / The endOp het randje van de Apocalyps
Joshua Jordan, een voormalig Amerikaans luchtmachtpiloot die veelspionagewerk deed, heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van wapens en maakte 's werelds meest geavanceerde raketverdedigingssysteem, een laserschildsysteem, genaamd Return to Sender. Als Jordan de Verenigde Staten tracht te beschermen tegen een niets ontziende reeks nieuwe vijanden, krijgt hij te maken met zowel buitenlandse als binnenlandse krachten. Wereldwijd ballen eveneens krachten samen om het raketsysteem te stelen. Ondertussen doet de Amerikaanse regering alles om een economische catastrofe af te wenden en wil Jordans wapen systeem als ruilmiddel hierin betrekken.

Samen met de hulp van zijn rondetafelgroep, tracht Jordan het land te behoeden voor een economische en morele neergang - en wil hij zijn naam zuiveren. Ook een groep christelijke leiders die zich De Patriotten noemen, staat hem bij. Als de gebeurtenissen in de wereld steeds meer beginnen te lijken op de situatie als voorzegd in het Bijbelboek Openbaring, moet Jordan de Bijbelse profetieën, waar de predikant van zijn vrouw het zo vaak over heeft, onder ogen zien. Maar ook de prijs die hij moet betalen om het land waar hij zo van houdt, te redden...

* Geschreven door Craig Parshall & Tim LaHaye.

Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Edge of Apocalypse
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789064511455
Uitgever: Het Zoeklicht
Naderend onheil
De reputatie van Joshua Jordan staat op het spel als zijn controversiële RTS-systeem faalt wanneer vlucht 199 door terroristen wordt neergeschoten. De Amerikaanse regering neemt geen risico en start een onderzoek naar Joshua's gehele defensieprogramma. De Israëliërs, die lange tijd bevriend waren met de Amerikanen, zijn wanhopig op zoek naar technologieën om hun land te verdedigen. Als Joshua naar het Midden-Oosten vliegt om hen te overtuigen van de betrouwbaarheid van het systeem, wordt hij gevangen genomen door de Iraniërs die het geheime verdedigingswapen zelf willen gebruiken.

Als Joshua buitenslands is, wordt Abigail belast met de leiding van de rondetafelgroep die Joshua moet verdedigen tegen de media en de commissie die belast is met het onderzoek naar het RTSsysteem. Maar Amerika is in gevaar en terroristen dreigen toe te slaan. Wanhopig probeert het geheime rondetafelteam de dreigingen het hoofd te bieden voordat het te laat is. Als de gebeurtenissen in de wereld steeds meer beginnen te lijken op de situatie als voorzegd in het Bijbelboek Openbaring, moet Joshua de persoonlijke prijs die hij moet betalen om het land te behoeden waar hij zo van houdt, onder ogen zien.

* Geschreven door Craig Parshall & Tim LaHaye.

Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Thunder of heaven
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789064511615
Uitgever: Het Zoeklicht
Chaos
Joshua Jordan zoekt zijn toevlucht in Israël om uit de greep te blijven van de Amerikaanse autoriteiten die hem vals beschuldigen van verraad. Israël is bezig met het begraven van de dode lichamen van soldaten die zijn omgekomen bij de mislukte invasie van Rusland en zijn bondgenoten, om zo het land te zuiveren volgens de profetieën in Ezechiël. Zijn de steeds weer terugkerende dromen van Joshua over de opname van God afkomstig? En zal het einde er sneller zijn dan iedereen verwacht?

* Geschreven door Craig Parshall & Tim LaHaye.

Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Brink of chaos
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789064512179
Uitgever: Het Zoeklicht

The Thistle and the CrossVuurkroon
Schotland, 1546. Het Schotse volk verlangt naar vrijheid en rebelleert. De boodschap van de protestanten brengt het land in beroering. Hun leiders belanden als ketters op de brandstapel.
Ransom Mackenzie sluit zich aan bij de protestantse rebellen en droomt van grootse heldendaden. De opstand wordt echter neergeslagen, zijn vader wordt gearresteerd voor het drukken van bijbelteksten in de volkstaal, en Ransom vlucht.
Hij krijgt de kans om samen te werken met zijn vroegere leermeester, John Knox. Maar dan moet Ransom kiezen tussen zijn trouw aan de zaak van Knox en zijn liefde voor een onbereikbare vrouw. Wat is uiteindelijk het diepste verlangen van zijn hart?
* Geschreven door Craig & Janet Parshall.
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Crown of fire
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6140-947-0
Uitgever: De Groot Goudriaan
Te vuur en te zwaard
Londen, 1606. De twee zonen van Ransom Mackenzie kunnen het slecht met elkaar vinden. Andrew is ambitieus; Philip is vrijgevochten. Wanneer Philip zich compromitteert, dwingt Andrew hem te vluchten naar de nieuwe kolonie in Virginia.
Ondertussen wordt Andrew meegesleept in een conflict rond de King James bijbelvertaling. Zullen de broers elkaar ooit begrijpen en kunnen vergeven?
* Geschreven door Craig & Janet Parshall.
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Captives and kings
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-6140-666-2
Uitgever: De Groot Goudriaan

Waarheid en recht / Chambers of justiceLevend bewijs
Will Chambers is een getalenteerd advocaat die aan lager wal dreigt te raken. Zijn problemen groeien hem boven het hoofd. Dan krijgt hij bezoek van dominee Angus MacCameron, met het verzoek om diens verdediging op zich te nemen. De beschuldigingen die tegen de predikant zijn ingebracht, dreigen niet alleen het levenswerk van de man te vernietigen, maar ook de fundamenten van het christendom zelf. Diep in zijn - ongelovige - hart wil Chambers niets liever dan het verzoek afwijzen. Hij kan echter geen weerstand bieden aan de indringende smeekbedes van de predikant; en al helemaal niet aan zijn knappe dochter Fiona. Bovendien krijgt hij zo een uitgelezen kans om de degens te kruisen met de invloedrijke openbaar aanklager J-Fox Sherman. Algauw zit Chambers tot over zijn oren in een samenzwering, waarbij hij te maken krijgt met terrorisme, gekonkel op het hoogste regeringsniveau en een adembenemend juridisch steekspel. Het wordt een race op leven en dood - en de eindbestemming overtreft zijn stoutste verwachtingen!
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: The resurrection file
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-8520-049-0
Uitgever: Barnabas
Onder toezicht
Mary Sue Fellows, een jonge christin uit een klein dorp, wordt ten onrechte beschuldigd van kindermishandeling. Wanneer de kinderbescherming aan haar deur klopt slaat ze, om haar man en zoontje te beschermen, op de vlucht. Vanuit een bijzondere schuilplaats roept ze wanhopig de hulp in van advocaat Will Chambers. Aarzelend neemt hij haar verdediging op zich, maar het duurt niet lang of hij raakt verstrikt in een wirwar van dorpsgeheimen en regelrechte corruptie. Terwijl de advocaat probeert zijn relatie met de vrouw van wie hij houdt in stand te houden, begint een krachtmeting tegen een overheidssysteem dat erop uit lijkt te zijn Mary Sue Fellows te vernietigen.
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Custody of the state
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-8520-071-7
Uitgever: Barnabas
Vermoorde onschuld
Een huwelijksreis met bestemming Cancún, Mexico. Het lijkt zo romantisch, maar de wittebroodsweken van advocaat Will Chambers en zijn vrouw Fiona worden verstoord door een gruwelijke gebeurtenis: een bevrijding van een ontvoerde regeringsfunctionaris leidt tot een viervoudige moord op onschuldige burgers. De ervaren marineofficier Caleb Marlow, die aan het hoofd van de bevrijdingsactie stond, neemt manmoedig de schuld van de zaak op zich. Maar Will gelooft in zijn onschuld en stelt alles in het werk om Marlow vrij te pleiten. Wanneer internationale politieke afspraken Marlowes zaak tot wereldniveau verheffen, wordt de zaak voor Will Chambers steeds persoonlijker en complexer. Zowel hij als zijn cliënt hebben een moeilijke vraag te beantwoorden: is vergeving mogelijk? Of zal de catastrofe in een bloedbad eindigen?
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: The accused
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-8520-077-2
Uitgever: Barnabas
Ontbrekend bewijs
Advocaat Will Chambers heeft in Ontbrekend bewijs te maken met een wel erg ingewikkelde zaak: bij onenigheid over het eigendom van een eiland is de rechtspraak afhankelijk van eeuwenoude bewijzen. Ooggetuigen zijn allang overleden en de historische feiten lijken onbetrouwbaar. Het eiland was ooit in handen van Isaac Joppa, die rond 1700 werd berecht als piraat en deserteur. Zijn verre nazaat, dominee Jonathan Joppa, kan nu aanspraak maken op het eigendom - maar pas als hij weet te bewijzen dat zijn voorvader Isaac ten onrechte veroordeeld was. Will Chamber en Jonathan Joppa proberen het leven en sterven van Isaac zo goed mogelijk te reconstrueren, maar worden daarbij tegengewerkt door een gevaarlijk heerschap dat hele andere plannen met het eiland heeft...
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: Missing witness
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-8520-036-9
Uitgever: Barnabas
Laatste oordeel
Advocaat Will Chambers krijgt te maken met een bijzondere zaak als hij Gilead ontmoet, een tot het christendom bekeerde moslim. Gilead voelt zich een man met een speciale roeping tot evangeliseren. Op het moment dat Will met hem in aanraking komt, heeft Gilead net op een moslimbijeenkomst de toespraak van een sjeik verstoord. Hij wordt vrijgesproken, maar veroorzaakt al snel daarna weer problemen door in Caïro op straat te prediken. Will Chambers is niet de enige die Gilead in de gaten houdt. Een mysterieuze religieuze groepering die zichzelf de Ridders van de Tempelberg noemt, denkt dat hij 'de laatste kalief' is, een soort messias. Wanneer Gilead vlakbij de Tempelberg preekt over de wederkomst, zien de Ridders dit als een teken: dit is het moment om de islamitische heiligdommen op de Tempelberg te verwoesten! Gilead is zich van geen kwaad bewust als de Ridders twee bommen ontsteken, en rent net als iedereen voor zijn leven. Bij de Gouden Poort wordt hij echter gearresteerd en door een speciaal Palestijns tribunaal gezien als aanstichter van dit drama. Hoewel van te voren al lijkt vast te staan dat het slechts kan uitdraaien op de terdoodveroordeling van Gilead, neemt Will Chambers de verdediging op zich.
Schrijver: Craig Parshall
Oorspronkelijke titel: The last judgment
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-8520-100-7
Uitgever: Barnabas