Boekenplank:
Kies

Boeken van Lex Passchier

Lex Passchier is schrijver van thrillers, scenario's en toneelteksten. Hij heeft gewerkt als acteur en produceerde theaterproducties. Passchier was als scenarioschrijver en eindredacteur verantwoordelijk voor zes seizoenen van de politieserie Moordvrouw.

Meer over Lex Passchier

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Nederland

Website: Lex Passchier


Overzicht

  • De val van Tammy Davidson
  • Witte leugens

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe val van Tammy Davidson

Vier mensen proberen te ontsnappen uit een doolhof van feit en fictie...

Robin leidt aan een depressie die tijdens een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk tot een noodlottige climax komt. Jonathan worstelt met spoken in zijn hoofd en staat op het punt een gruwelijke daad te plegen. Tammy heeft een kort verhaal geschreven dat zoveel losmaakt dat ze gecanceld wordt en naar Griekenland vlucht. Cees is rechercheur en doet onderzoek naar de moord op een eenzame vrouw, maar ontdekt al snel dat er een nog veel groter gevaar dreigt.

Als feit en fictie met elkaar worden verweven, is de vraag: wie komt er ongeschonden uit het doolhof?

Schrijver: Lex Passchier
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021046709
Ebook: 9789021046716
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Witte leugens

Een student is vermoord na een bezoek aan de sportschool. In Stockholm wordt het lichaam gevonden van een jonge vrouw - duidelijk een afrekening. De politie ontdekt dat de twee slachtoffers met elkaar in contact stonden.

Rechercheur Fenna Kremer reist af naar Zweden om samen met een sympathieke Zweedse collega onderzoek te doen naar de dubbele moord. Dan escaleert de zaak...

Witte leugens is een nieuw verhaal met de hoofdpersonen uit de tv-serie Moordvrouw en staat geheel los van de tv-scripts.

Schrijver: Lex Passchier
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021809564
Ebook: 9789021809571
Uitgever: Luitingh-Sijthoff