Boekenplank:
Kies

Boeken van Sandra J. Paul

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Paul is samen met haar partner de oprichter en eigenaar van Hamley Books; zij is daarnaast ook de uitgever.

Meer over Sandra J. Paul

Genres: Thriller / Spanning / Mysterie, Young Adult

Geboren: 1972

België

Pseudoniem (van): S.J. Paul, Joanne Carlton, Sandra Vets


Overzicht

 • Azerty
 • Kwijt
 • Mijn waarheid
 • Moordspel
 • Verknipt

Sugar

 1. Sugar rush
 2. Christmas crush
 3. Candy crush
 4. Sweet as sugar

Candy

 1. Office candy

Young Adult

 • Loopgravenhel(d)
 • Onze eerste zomer samen
 • Onzichtbaar
 • Paniek

Hamley

 1. Hamley is jarig
 2. Hamley op pompoenjacht
 3. Hamley in de sneeuw
 4. Hamley en de draak
 5. Hamley in het pretpark
 6. Hamley leert toveren

Kraaidorp

 1. De duistere school
 2. Het verlaten huis
 3. De vergeten tuin
 4. De verdwenen burcht

Dubbel uitgegeven titels

 • Qwerty - zie Azerty
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAzerty

Niemand komt je redden...

De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers.

Meer dan twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer's block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen.

Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrek in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanningen zorgt. Tot de situatie escaleert.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082986372
Ebook: 9789082986389
Uitgever: Hamley Books
Kwijt

Wat als je perfecte leven een leugen was?

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.

Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789082893915
Ebook: 9789082986310
Uitgever: Hamley Books
Mijn waarheid

Twee vrienden. Een bruid die sterft. Twee versies. Eén onbetrouwbare verteller. Wie geloof jij?

Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463967389
Uitgever: Hamley Books
Moordspel

Hoe stop je een man die niets meer te verliezen heeft?

Dieter Santens heeft er genoeg van. De verminkte kluizenaar wil niet langer leven in een harde maatschappij die hem verafschuwt. Hij ontvoert de studente Isabel en is vast van plan samen met haar uit het leven te stappen. Diezelfde dag neemt ook wijkagent Ben Wagemans het drastische besluit om ermee te kappen. Na de moord op zijn jeugdvriendin Mara, acht jaar geleden, is hij er nooit meer in geslaagd zijn leven weer volledig op te pikken.

Wanneer de paden van de twee mannen elkaar toevallig kruisen, verandert alles. In een ultieme poging om Isabels leven te redden en zich zo te verzoenen met zijn verleden, gaat Ben in op Dieters aanbod om een moorddadig spel te spelen, met Isabels leven als inzet. Beide mannen ontdekken dat je, om je vijand te verslaan, in de eerste plaats in staat moet zijn om je eigen demonen onder ogen te zien. Zelfs als je niets meer te verliezen hebt...

Kan Ben Dieters moorddadige trip nog stoppen? En wat is het ultieme geheim waar beide mannen onder gebukt gaan?

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492011688
Ebook: 9789492011763
Uitgever: Witsand
Verknipt

Wanneer ze alles verliest, blijft enkel duisternis over...

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie.

Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt.

Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464510607
Uitgever: Hamley Books

SugarSugar rush

Laat het bakken beginnen...

Vier vuurrode enveloppen liggen op de keukentafel wanneer hij die avond thuiskomt. Genummerd, met zijn naam in hoofdletters erop geschreven, en het tijdstip waarop hij ze mag openen. Hij probeert zich te herinneren of hij zijn eigen verjaardag toevallig is vergeten, wat niet zo is. Het is ook geen Valentijn of een andere idiote feestdag voor verliefden.

Hij opent de eerste envelop met bevende vingers, en leest de korte tekst: Ik heb zin in een Sugar Rush. Jij ook? Hij staat verstomd. Hij herkent haar handschrift. Maar nee, zij toch niet? Dat kan niet, zij is wel de laatste aan wie hij denkt. Maar wat als zij het toch is?

Hij reikt naar de tweede envelop. Het spel is begonnen.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9781393721598
Uitgever: Books & Butterflies
Christmas crush

Laat de feesten beginnen...

Drie plastic zuurstokken liggen op tafel wanneer Leon die dag thuiskomt van kantoor. Drie. Niet vier. Zuurstokken die in de kerstboom hadden moeten hangen. En Lou heeft de vierde te pakken gekregen. Oh nee.

Leon, de jongste rechter van het land, heeft snel zijn draai gevonden met ex-procureur Manon, die zo goed als bij hem inwoont. Het leven gaat zijn gangetje, tot het onderwerp toekomst op tafel wordt gegooid.

Ondanks Leons protesten besluit Manon impulsief dat een hond dé manier is om uit te zoeken of het stel in staat is om voor iemand anders dan zichzelf te zorgen. En dat zet het hele huis - letterlijk - op stelten wanneer Lou zijn intrek neemt. Niets is veilig voor hem, ook de kerstboom niet.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789464208771
Uitgever: Books & Butterflies
Candy crush

Laat het verleiden beginnen...

De volgende stap in het leven van Leon en Manon kondigt zich aan. Nog één dag, en ze zullen trouwen. Hun plan om een bescheiden huwelijksdag te organiseren, valt in het water wanneer Leon uit de biecht klapt op zijn werk. Zijn collega's nodigen zichzelf meteen spontaan uit. Wanneer zijn moeder dit te weten komt, wordt het feest meteen uitgebreid met zijn volledige Griekse familie. Wat begon als een bescheiden iets, dreigt te ontaarden in een gigantische trouwpartij.

Maar ach, wat maakt dat uit wanneer Leon eindelijk zal trouwen met de liefde van zijn leven? Want als er één ding duidelijk is bij hem, dan is het wel dat niets ooit normaal verloopt. Zelfs zijn huwelijksdag niet.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464208740
Uitgever: Books & Butterflies
Sweet as sugar

Laat het geluk beginnen...

Het voorlopig laatste verhaal van Leon en Manon, waarin ze aftellen naar de geboorte van hun kroost. Intussen werkt Leon hard verder in het huis, zodat ze voorbereid zijn op wat er gaat komen. Hun toekomst ziet er - letterlijk - rooskleurig uit. Maar natuurlijk kan een zwangerschap bij dit stel niet normaal verlopen. En daardoor staan ze voor de uitdaging van hun leven.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464510331
Uitgever: Books & Butterflies

CandyOffice candy

Snoepen kan nooit kwaad...

Lisa Smeets is een freelance designer die aan een nieuwe opdracht begint bij een ietwat saai bedrijf. Nadat ze in slechte omstandigheden haar vorige opdracht is kwijtgeraakt, is ze erg nerveus om voor het eerst in maanden weer op kantoor aan de slag te gaan.

Haar vrees lijkt bewaarheid wanneer ze al snel ontdekt dat het bedrijf wel heel strenge voorwaarden heeft over het gebruik van internet en sociale media. Bovendien lijken haar manager Machteld en haar saaie collega's niet bepaald op de hippe groep jonge mensen met wie ze ervoor samenwerkte.

Alleen haar mentor Daniel lijkt haar frustraties te begrijpen en deelt bovendien haar voorliefde voor snoep, al is hij haar type niet. Lisa kan het zich niet veroorloven om haar opdracht weer op te zeggen, dus besluit ze om wat leven in de brouwerij te brengen. Maar valt dat wel bij iedereen in goeie aarde?

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464510676
Uitgever: Books & Butterflies

Young AdultLoopgravenhel(d)

1916. De zeventienjarige Victor wordt samen met zijn beste vriend van het veld in zijn gemeente Sint-Amands geplukt en naar de Westhoek gestuurd, om te strijden in een vreselijke oorlog.

Omringd door de geur van de dood beseft Victor al snel dat alle hoop al lang vervlogen is in de loopgraven. Terwijl de strijd rondom hem stevig woedt, komt hij zichzelf steeds meer tegen. Bovendien groeit de wanhoop bij de soldaten. Wat als deze oorlog nooit meer eindigt?

Met oog voor detail voelt Loopgravenhel(d) aan als de autobiografie van een jonge soldaat die tegen wil en dank in de hel terechtkomt. Dit unieke, atypische oorlogsboek, geeft een bijzondere kijk op de Eerste Wereldoorlog, alsof je er zelf bij was.

De pakkende kortverhalen die Victors leven beschrijven, werden geschreven door Sandra J. Paul. Aangevuld met ontroerende gedichten die geschreven werden door Marc Geyens, is Loopgravenhel(d) een boek dat je nog lang bij zal blijven.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789460794094
Uitgever: Het Punt
Onze eerste zomer samen

Onze eerste zomer samen... is de zomer dat je me doodde.

Op een stormachtige nacht komen Mila en Daniel elkaar na jaren weer tegen. Hij heeft een dringende lift naar het ziekenhuis nodig, zij besluit om hem te helpen. Het loopt mis wanneer ze onderweg een ongeluk krijgen.

Wanneer Daniel ontwaakt, ontdekt hij tot zijn verbijstering dat hij een gevangene is van de mysterieuze sekteleider Dominic, die hen na het ongeluk naar zijn afgesloten domein heeft gebracht. En hij is niet de enige die in de klauwen van de man vastzit.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464208290
Ebook: 9789464208306
Uitgever: Hamley Books
Onzichtbaar

Ik heb je iets te vertellen...

Iedereen maakt het ooit wel eens mee in zijn leven: die allereerste keer, de allereerste dag, de allereerste minuut dat je voet zet in een vreemde omgeving, omringd door nieuwe mensen. Maar niet iedereen weet hoe het voelt om onzichtbaar te zijn in een menigte.

* Geschreven voor Rode Neuzen Dag 2018: Stop pesten op school. Alle opbrengst gaat integraal naar dit initiatief.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789082893960
Uitgever: Hamley Books
Paniek

Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?

Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert.

Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463967662
Ebook: 9789463967778
Uitgever: Hamley Books

HamleyHamley is jarig

Maak kennis met Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola.

Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo vertellen haar zusjes en haar moeder haar: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze belandt in een bakkerij.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464208221
Uitgever: Hamley Books
Hamley op pompoenjacht

Het is een bijzondere nacht. Halloween wordt die genoemd, de enige nacht waarin dieren en pompoenen elkaar begrijpen. Hamley trekt er alleen op uit en stuit op een eenzame en droevige pompoen, die haar vertelt dat hij zijn beste vriend is kwijtgeraakt. Hamley besluit om te helpen.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463967990
Uitgever: Hamley Books
Hamley in de sneeuw

Het kleine zwarte katje Hamley woont met haar moeder en haar zusjes in een groot huis met een prachtige tuin. Op een winterse ochtend wordt de wereld bedolven met sneeuw. Nieuwsgierig trekt Hamley de tuin in. Ze rent door de sneeuw naar de weilanden erachter. Daar ziet ze vreemde sporen in de sneeuw van dieren die ze nog niet kent. Hamley gaat nieuwsgierig op onderzoek uit, en komt zo in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464208474
Uitgever: Hamley Books
Hamley en de draak

De baasjes van het zwarte katje Hamley krijgen bijzonder bezoek van Meizi, Viola's nieuwe vriendinnetje, dat uit China afkomstig is. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich in het oude China, waar ze een gigantisch drakenei vindt. Maar ook mama draak is ernaar op zoek...

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464510065
Uitgever: Hamley Books
Hamley in het pretpark

Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen begrijpt, hoort op een dag Viola praten over een uitstapje met haar ouders. Ook Kasper en Kamiel, de honden, mogen mee. Ze gaan naar een pretpark.

Hamley besluit dat ook zij het recht heeft om mee te gaan en reist stiekem in de auto van haar baasjes mee. Eenmaal in het pretpark, gaat Hamley alleen op stap. Ze geniet met volle teugen, tot ze plots haar baasjes niet meer terug kan vinden.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464510065
Uitgever: Hamley Books


Hamley leert toveren

Het is oktober en binnenkort is het weer Halloween. Ook Hamley's baasjes doen mee aan de gekte. Het hele huis is versierd met pompoenen, webben en heksen. Dan ontdekt Hamley dat er een heuse tovenaar in haar straat woont. Samen met haar zusje en haar beste vriend gaat ze naar hem toe. En leert ze toveren.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464510867
Uitgever: Hamley Books

KraaidorpDe duistere school

Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg...

Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.

Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789082893946
Ebook: 9789082893953
Uitgever: Hamley Books
Het verlaten huis

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een geheimzinnige kist...

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.

Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.

En dan gaat de kist open...

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463967099
Ebook: 9789463967105
Uitgever: Hamley Books
De vergeten tuin

Vijf kinderen. Een heksenkring. De kans om eeuwig te leven...

Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. 

Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven...

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463967716
Uitgever: Hamley Books
De verdwenen burcht

Heksen tegen kinderen. Een eeuwenoude strijd barst los...

Kraaidorp is een rustig en vredig dorp dat in het midden van velden ligt. Binnenkort vieren de inwoners de vierhonderdste verjaardag van het dorp. Iedereen is druk bezig met het organiseren van de festiviteiten. Tot een heksenjager verschijnt, die beweert alles af te weten van een heks die ooit in Kraaidorp leefde. Haar naam was Colette Zwart, en ooit was ze onsterfelijk.

Volgens een legende ligt de bron van Colettes zwarte magie verborgen binnen de muren van een burcht die vierhonderd jaar geleden spoorloos verdween. Degene die de bron vindt, wordt de machtigste mens ter wereld. Het verhaal van de heksenjager zet het hele dorp op zijn kop. Angst treedt op. Daarom besluit de dertienjarige Quinten om in het grootste geheim op te zoek te gaan naar de mysterieuze burcht, zonder te beseffen wat hij daarmee aanricht.

Schrijver: Sandra J. Paul
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464208399
Uitgever: Hamley Books

Dubbel uitgegeven titels

Qwerty

Zie voor de beschrijving van dit boek: Azerty.

Schrijver: Sandra J. Paul
Oorspronkelijke titel: zie Azerty
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789491884658
Uitgever: Scelta