Boekenplank:
Kies

Boeken van Michelle Paver

Meer over Michelle Paver

Genres: Fantasy / SF, Thriller / Spanning

Website: http://www.michellepaver.com

Overzicht

 • De geest van Gruhuken - Dark matter
 • Een liefde uit vervlogen tijden - A place in the hills
 • Portret van een liefde - Without Charity

Avonturen uit een magisch verleden

 1. Torak en Wolf - Wolf Brother
 2. Torak de zielzwerver - Spirit walker
 3. Avonturen in het Hoge Noorden - Soul Eater
 4. Verstoten - Outcast
 5. De verbroken eed - Oath breaker
 6. De geestenjager - Ghost hunter

De Eden Trilogie

 1. Schaduwvanger - The shadow catcher
 2. Vuurvlinder - Fever Hill
 3. De tand van de slang - The serpent's tooth

gedetailleerd overzicht

Overzicht

De geest van Gruhuken
Wat is het? Wat wil het? Waarom is het zo boos? Januari 1937. Oorlogswolken verzamelen zich boven Engeland. Jack Miller, achtentwintig jaar oud, is wanhopig op zoek naar een beter leven. De kans om als radiotelegrafist deel te nemen aan een Noordpoolexpeditie grijpt hij dan ook met beide handen aan. Vijf enthousiaste mannen en acht sledehonden zeilen over de Barentszee in het licht van de middernachtzon richting Spitsbergen. Tenslotte bereiken ze de afgelegen, onbewoonde baai waar ze het komende jaar hun kamp zullen opslaan. Gruhuken. De poolzomer is genadeloos kort. In de ondoordringbare duisternis voelt Jack een steeds grotere onrust. Een voor een worden zijn metgezellen gedwongen te vertrekken. Moet Jack met hen meegaan of zal hij alleen achterblijven met zijn hond Isaak om de expeditie te redden? De zee gaat bevriezen waardoor ontsnappen onmogelijk wordt. En Gruhuken blijkt niét onbewoond...
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Dark matter
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-2868-4
Uitgever: The House of Books
Een liefde uit vervlogen tijden
Antonia is archeologe, net als haar vader, en samen werken zij aan de opgraving van een Romeinse villa in de heuvels aan de voet van de Franse Pyreneeën. Maar Antonia wordt niet slechts gedreven door het werk in de ruïnes en de bijzondere vondsten: zij is gefascineerd door de klassieken en in het bijzonder door de liefdesgedichten van Cassius, beroemd dichter en soldaat in het Romeinse leger. In een grot in de omgeving van de villa denkt zij aanwijzingen over Cassius' leven te kunnen vinden. In het gezelschap van haar vriend Myles, een losbol die steeds dieper in de verslavings-en geldproblemen zakt, en Patrick, een studiegenoot van Myles, die haar fascinatie voor archeologie deelt, probeert Antonia bewijzen te vinden dat aan Cassius' prachtige gedichten een grote liefde ten grondslag heeft gelegen. Gaandeweg geeft zij toe aan haar gevoelens voor Patrick, met gevolgen die gepast zouden hebben in een klassieke tragedie... Verweven met de gebeurtenissen rond de opgraving in het heden, is het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Gaius Cassius en Tacita in een tijd waarin het contact tussen een soldaat en de welgestelde dochter uit een patriciërsfamilie niet werd geaccepteerd.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: A place in the hills
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-410-1008-4
Uitgever: Van Reemst
Portret van een liefde
Wanneer Sarah voor het eerst op Harlaston Hall arriveert, wordt ze overweldigd door de grandeur van het landhuis. Hoe is het mogelijk dat dit landgoed een rol heeft gespeeld in het leven van haar grootmoeder Charity? Met enige aarzeling had Sarah ermee ingestemd om de geschiedenis van het landhuis te beschrijven, vooral om Londen en haar verbroken relatie de rug toe te kunnen keren. Maar al snel raakt ze volledig in de ban van de geschiedenis van Harlaston Hall en het levensverhaal van lord Robert Harlaston. En ze is vastbesloten om de waarheid te achterhalen...
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Without Charity
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-461-6111-0
Uitgever: Zwarte Beertjes

Avonturen uit een magisch verleden

Torak en Wolf
Het Kwaad nadert snel en geruisloos. En bij de volgende volle maan zal het onoverwinnelijk zijn... Niemand anders dan Torak kan het stoppen, maar hij is alleen, gewond en op de vlucht. Hij is een buitenstaander, net als zijn vader, en hij heeft nog nooit andere mensen ontmoet. Nu is zijn vader dood, vermoord door een enorme beer, en Torak wordt achtervolgd. Hij moet zien te overleven met als enige bondgenoot een wolfsjong en als enige wapens zijn vaardigheden als jager en verzamelaar.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Wolf Brother
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1223-5
Uitgever: The House of Books
Torak de zielzwerver
Er wacht Torak een nieuwe uitdaging: een geheimzinnige ziekte bedreigt de Ravenstam waar hij te gast is. Torak is de enige die op zoek kan gaan naar het zeldzame kruid met magische krachten dat de clan kan redden. Hij reist af naar de Zeeleeuwenstam en vraagt zich af waar Wolf is... En wat doet Renn? Op zijn tocht vol duistere gevaren ontdekt Torak stukje bij beetje waarom hij is uitverkoren om de strijd tegen het Kwaad aan te gaan.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Spirit walker
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-443-1363-0
Uitgever: The House of Books
Avonturen in het Hoge Noorden
Torak heeft de zomer en zijn hachelijke avontuur op de Zeehondeneilanden overleefd, maar nu nadert de genadeloos strenge winter... Torak geniet in het besneeuwde woud van het gezelschap van Renn en Bale en van zijn hereniging met Wolf. Maar die is van korte duur: de Zieleneters ontvoeren Wolf en zijn van plan om hem te offeren. Om Wolf te bevrijden, smeedt Torak een ingenieus plan, dat hij helemaal alleen zal moeten uitvoeren. In de barre, winterse woestenij moet hij het opnemen tegen allerlei machtige magiërs en enorme gevaren trotseren om het leven van hemzelf en Wolf te redden. Maar kunnen zijn vrienden Renn en Bale wel wachten op zijn terugkeer?
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Soul Eater
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-443-1602-8
Uitgever: The House of Books
Verstoten
Na de spannende avonturen in het Hoge Noorden draagt Torak een afschuwelijk geheim met zich mee. Helaas komt zijn geheim toch uit en wordt Torak door de stammen uitgestoten. Torak is vogelvrij geworden, iedereen die hem tegenkomt, mag hem doden. Helemaal alleen moet hij vluchten voor zijn vijanden. Uiteindelijk komt hij terecht bij de spookachtige rietbedden van het Bijlmeer, waar hij wordt bedreigd door het Verborgen Volk. Maar er zijn meer bedreigingen, en de Zieleneters zijn nog lang niet verslagen... Natuurlijk laten Renn en Wolf hem niet in de steek, maar zijn ze wel opgewassen tegen de gevaren die in het Bijlmeer op hen wachten? Kunnen ze de ramp voorkomen die de stammen bedreigt?
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Outcast
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-443-2003-9
Uitgever: The House of Books
De verbroken eed
Toen Torak vogelvrij was, werd er jacht op hem gemaakt. Maar de rollen worden omgedraaid als hij zweert om de dood van een vriend te wreken. Nu is Torak de jager. De verbroken eed is het vijfde deel in de spannende reeks over Torak en zijn trouwe vriend Wolf. Het is een verhaal over het houden van beloftes en de gevolgen van wraaknemen. Het neemt je mee naar een ver verleden, naar een wereld waar alleen de sterkste overleeft.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Oath breaker
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-443-2147-0
Uitgever: The House of Books
De geestenjager
Terwijl de winter, en dus ook de Zielennacht, nadert, houdt de Oehoemagiër de stammen in een ijzige greep. Om zijn taak te volbrengen zal Torak naar zijn hol in de Geestenberg gaan. Hij moet demonen en tokoroths verslaan en zijn weg vinden op zijn moeilijke tocht. Wolf krijgt een verschrikkelijk verdriet te verwerken. Renn wacht een belangrijke beslissing. En tijdens het laatste gevecht met de Zieleneter moet Torak de moeilijkste keuze van zijn leven maken...
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Ghost hunter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-443-2491-4
Uitgever: The House of Books

De Eden Trilogie

Schaduwvanger
Schotland, 1884. De tienjarige Madeleine heeft een gelukkige jeugd, maar ze ziet dat haar moeder Rose een melancholisch verlangen heeft om terug te keren naar de kleur en warmte van Eden, haar thuis op Jamaica. Madeleine’s vader dient in het leger en wanneer haar moeder op het punt staat te bevallen van haar zusje, is er verder niemand in de buurt. Ze helpt haar moeder door de instructies uit een handboek voor te lezen, en samen brengen ze zo Sophie ter wereld. Na deze ingrijpende gebeurtenis verandert haar leven volledig, want die nacht overlijdt haar moeder. Met het handboek erbij neemt Madeleine de zorg voor de pasgeboren Sophie op zich... Pas een week later worden ze opgehaald door een verre nicht en gaan de zusjes mee naar Londen. Tien jaar later weten Madeleine en Sophie, die ziekelijk is, amper te overleven in Londen. Madeleine sluit een verstandshuwelijk, waardoor ze de kans krijgen naar Jamaica te verhuizen. Eindelijk zal ze zien wat haar ouders daar achterlieten. Maar zij en Sophie raken verstrikt in koloniale tegenstellingen, duistere obsessies en de geheimen van haar familie en de liefde. Tegen de achtergrond van in verval geraakte suikerplantages en zwoele hitte wordt in deze meespelende historische roman de geschiedenis ontrafeld van Britse families in het koloniale Jamaica.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: The shadow catcher
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-410-1492-6
Uitgever: Van Reemst
Vuurvlinder
Eden, Jamaica, 1903. Sophie is blij dat ze na haar Engelse kostschooljaren kan terugkeren naar het paradijs van haar jeugd: het landgoed Eden op Jamaica, waar haar zuster Madeleine woont met haar man en hun twee kinderen. Daar loopt ze Ben Kelly tegen het lijf. De onafhankelijke, cynische vriend uit haar jeugd werkt nu als staljongen bij de rijke familie Traherne. Sophie kan geen weerstand bieden aan de enorme wederzijdse aantrekkingskracht. De gevolgen zijn dramatisch want in de nacht van hun eerste samenzijn sterft Fraser, het zoontje van Madeleine, aan acute hersenvliesontsteking. Sophie zou oppassen maar was bij Ben. Haar liefde voor Ben en de dood van Fraser zijn voor altijd met elkaar verbonden. Vol zelfverwijt en schuldgevoel keert ze terug naar Londen. Londen, 1910. Sophie werkt keihard als arts bij een liefdadigheidsinstelling. Alexander Traherne zoekt haar op, is charmant en maakt haar het hof. Moegestreden geeft Sophie toe, en als zijn verloofde keert ze terug naar Jamaica. Daar wacht haar een schokkende verrassing.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Fever Hill
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-410-1454-3
Uitgever: Van Reemst
De tand van de slang
Eden: diep verborgen in de overdadige exotische natuur van Jamaica staat een landhuis met een karakteristieke schoonheid. Een huis met een bewogen geschiedenis, dat alle generaties, uit verleden, heden en toekomst onder zijn betovering brengt. Een plek van dromen, magie en razernij. Belle is de jongste van de dochters van Eden en vanaf haar twaalfde leeft ze met een geheim, een geheim dat haar verwijdert van haar familie en dat haar in een isolement houdt. Haar zoektocht naar innerlijke rust brengt haar van de geforceerde vrolijkheid in een Engels landhuis naar de afgelegen Schotse woonstede waar haar grootmoeders tragedie heeft plaatsgevonden, en naar de loopgraven in Vlaanderen, waar de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog in alle hevigheid woeden. Terwijl de gewonde soldaten terugkeren en de Spaanse griep zijn talloze slachtoffers maakt, moet Belle een manier vinden om haar geheim los te laten omdat het haar laatste kans op geluk betekent.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: The serpent's tooth
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 0-593-05394-X
Uitgever: Van Holkema & Warendorf