Boekenplank:
Kies

Boeken van Michelle Paver

Michelle Paver studeerde biochemie aan the University of Oxford en werkte dertien jaar als partner bij een advocatenkantoor. Na de dood van haar vader nam ze een sabbatical van een jaar en schreef haar eerste boek.

Meer over Michelle Paver

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1960

Geboorteland: Malawi

Website: Michelle Paver


Overzicht

 • De geest van Gruhuken - Dark matter
 • Een liefde uit vervlogen tijden - A place in the hills
 • Portret van een liefde - Without Charity

Eden Trilogie / Daughters of Eden Trilogy

 1. Schaduwvanger - The shadow catcher
 2. Vuurvlinder - Fever Hill
 3. De tand van de slang - The serpent's tooth

Avonturen uit een magisch verleden / Chronicles of Ancient Darkness (YA)

 1. Torak en Wolf - Wolf Brother
 2. Torak de zielzwerver - Spirit walker
 3. Avonturen in het Hoge Noorden - Soul Eater
 4. Verstoten - Outcast
 5. De verbroken eed - Oath breaker
 6. De geestenjager - Ghost hunter

Tijden van Goden en Gevechten / Gods and Warriors (YA)

 1. Hylas en de roep van de dolfijn - Gods and warriors
 2. Hylas en de schaduw van de leeuwin - The burning shadow
 3. Hylas en het oog van de valk - The eye of the falcon
Eden Trilogie / Daughters of Eden Trilogy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geest van Gruhuken
Wat is het? Wat wil het? Waarom is het zo boos?

Januari 1937. Oorlogswolken verzamelen zich boven Engeland. Jack Miller, achtentwintig jaar oud, is wanhopig op zoek naar een beter leven. De kans om als radiotelegrafist deel te nemen aan een Noordpoolexpeditie grijpt hij dan ook met beide handen aan.

Vijf enthousiaste mannen en acht sledehonden zeilen over de Barentszee in het licht van de middernachtzon richting Spitsbergen. Tenslotte bereiken ze de afgelegen, onbewoonde baai waar ze het komende jaar hun kamp zullen opslaan. Gruhuken. De poolzomer is genadeloos kort.

In de ondoordringbare duisternis voelt Jack een steeds grotere onrust. Een voor een worden zijn metgezellen gedwongen te vertrekken. Moet Jack met hen meegaan of zal hij alleen achterblijven met zijn hond Isaak om de expeditie te redden? De zee gaat bevriezen waardoor ontsnappen onmogelijk wordt. En Gruhuken blijkt niét onbewoond...
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Dark matter
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044328684
Ebook: 9789048834624
Uitgever: The House of Books
Een liefde uit vervlogen tijden
Antonia is archeologe, net als haar vader, en samen werken zij aan de opgraving van een Romeinse villa in de heuvels aan de voet van de Franse Pyreneeën. Maar Antonia wordt niet slechts gedreven door het werk in de ruïnes en de bijzondere vondsten: zij is gefascineerd door de klassieken en in het bijzonder door de liefdesgedichten van Cassius, beroemd dichter en soldaat in het Romeinse leger. In een grot in de omgeving van de villa denkt zij aanwijzingen over Cassius' leven te kunnen vinden.

In het gezelschap van haar vriend Myles, een losbol die steeds dieper in de verslavings- en geldproblemen zakt, en Patrick, een studiegenoot van Myles, die haar fascinatie voor archeologie deelt, probeert Antonia bewijzen te vinden dat aan Cassius' prachtige gedichten een grote liefde ten grondslag heeft gelegen. Gaandeweg geeft zij toe aan haar gevoelens voor Patrick, met gevolgen die gepast zouden hebben in een klassieke tragedie...

Verweven met de gebeurtenissen rond de opgraving in het heden, is het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Gaius Cassius en Tacita in een tijd waarin het contact tussen een soldaat en de welgestelde dochter uit een patriciërsfamilie niet werd geaccepteerd.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: A place in the hills
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041010087
Uitgever: Van Reemst
Portret van een liefde
Wanneer Sarah voor het eerst op Harlaston Hall arriveert, wordt ze overweldigd door de grandeur van het landhuis. Hoe is het mogelijk dat dit landgoed een rol heeft gespeeld in het leven van haar grootmoeder Charity?

Met enige aarzeling had Sarah ermee ingestemd om de geschiedenis van het landhuis te beschrijven, vooral om Londen en haar verbroken relatie de rug toe te kunnen keren.

Maar al snel raakt ze volledig in de ban van de geschiedenis van Harlaston Hall en het levensverhaal van lord Robert Harlaston. En ze is vastbesloten om de waarheid te achterhalen...
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Without Charity
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041008626
Uitgever: Van Reemst

Eden Trilogie / Daughters of Eden TrilogySchaduwvanger
Schotland, 1884. De tienjarige Madeleine heeft een gelukkige jeugd, maar ze ziet dat haar moeder Rose een melancholisch verlangen heeft om terug te keren naar de kleur en warmte van Eden, haar thuis op Jamaica. Madeleine's vader dient in het leger en wanneer haar moeder op het punt staat te bevallen van haar zusje, is er verder niemand in de buurt. Ze helpt haar moeder door de instructies uit een handboek voor te lezen, en samen brengen ze zo Sophie ter wereld.

Na deze ingrijpende gebeurtenis verandert haar leven volledig, want die nacht overlijdt haar moeder. Met het handboek erbij neemt Madeleine de zorg voor de pasgeboren Sophie op zich... Pas een week later worden ze opgehaald door een verre nicht en gaan de zusjes mee naar Londen.

Tien jaar later weten Madeleine en Sophie, die ziekelijk is, amper te overleven in Londen. Madeleine sluit een verstandshuwelijk, waardoor ze de kans krijgen naar Jamaica te verhuizen. Eindelijk zal ze zien wat haar ouders daar achterlieten. Maar zij en Sophie raken verstrikt in koloniale tegenstellingen, duistere obsessies en de geheimen van haar familie en de liefde.

Tegen de achtergrond van in verval geraakte suikerplantages en zwoele hitte wordt in deze meespelende historische roman de geschiedenis ontrafeld van Britse families in het koloniale Jamaica.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: The shadow catcher
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044330762
Ebook: 9789044331943
Uitgever: The House of Books
Vuurvlinder
Eden, Jamaica, 1903. Sophie is blij dat ze na haar Engelse kostschooljaren kan terugkeren naar het paradijs van haar jeugd: het landgoed Eden op Jamaica, waar haar zuster Madeleine woont met haar man en hun twee kinderen.

Daar loopt ze Ben Kelly tegen het lijf. De onafhankelijke, cynische vriend uit haar jeugd werkt nu als staljongen bij de rijke familie Traherne. Sophie kan geen weerstand bieden aan de enorme wederzijdse aantrekkingskracht. De gevolgen zijn dramatisch want in de nacht van hun eerste samenzijn sterft Fraser, het zoontje van Madeleine, aan acute hersenvliesontsteking. Sophie zou oppassen maar was bij Ben. Haar liefde voor Ben en de dood van Fraser zijn voor altijd met elkaar verbonden. Vol zelfverwijt en schuldgevoel keert ze terug naar Londen.

Londen, 1910. Sophie werkt keihard als arts bij een liefdadigheidsinstelling. Alexander Traherne zoekt haar op, is charmant en maakt haar het hof. Moegestreden geeft Sophie toe, en als zijn verloofde keert ze terug naar Jamaica. Daar wacht haar een schokkende verrassing.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Fever Hill
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044334395
Ebook: 9789044335521
Uitgever: The House of Books
De tand van de slang
Eden: diep verborgen in de overdadige exotische natuur van Jamaica staat een landhuis met een karakteristieke schoonheid. Een huis met een bewogen geschiedenis, dat alle generaties, uit verleden, heden en toekomst onder zijn betovering brengt. Een plek van dromen, magie en razernij.

Belle is de jongste van de dochters van Eden en vanaf haar twaalfde leeft ze met een geheim, een geheim dat haar verwijdert van haar familie en dat haar in een isolement houdt.

Haar zoektocht naar innerlijke rust brengt haar van de geforceerde vrolijkheid in een Engels landhuis naar de afgelegen Schotse woonstede waar haar grootmoeders tragedie heeft plaatsgevonden, en naar de loopgraven in Vlaanderen, waar de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog in alle hevigheid woeden. Terwijl de gewonde soldaten terugkeren en de Spaanse griep zijn talloze slachtoffers maakt, moet Belle een manier vinden om haar geheim los te laten omdat het haar laatste kans op geluk betekent.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: The serpent's tooth
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044341638
Ebook: 9789044341645
Uitgever: The House of Books

Avonturen uit een magisch verleden / Chronicles of Ancient Darkness (YA)Torak en Wolf
Het kwaad komt snel en geruisloos dichterbij...

Niemand anders dan de twaalfjarige jongen Torak kan het Kwaad stoppen, maar hij is gewond en op de vlucht. Hij is een buitenstaander, net als zijn vader, en hij heeft nog nooit andere mensen ontmoet.

Nu is zijn vader vermoord door een enorme beer en wordt Torak achtervolgd. Hij moet zien te overleven met als enige bondgenoot een wolfsjong en als enige wapens zijn vaardigheden als jager en verzamelaar.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Wolf Brother
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044338935
Ebook: 9789044339123
Uitgever: The House of Books
Torak de zielzwerver
Het komt. Het komt eraan. En het zal ons allemaal krijgen...

Torak staat voor een nieuwe uitdaging: een geheimzinnige ziekte bedreigt de Ravenstam en hij is de enige die het zeldzame, magische kruid kan vinden dat de Raven zou kunnen redden. Hij reist af naar de Zeehondenstam en ontmoet er de Magiër Tenris en de stugge Zeehondenjongen Bale.

Op zijn tocht ontdekt Torak langzamerhand waarom hij is uitverkoren om de strijd tegen het Kwaad aan te gaan. Ondertussen is het Ravenmeisje Renn naar hem op zoek. En waar is Wolf?
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Spirit walker
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044338942
Uitgever: The House of Books
Avonturen in het Hoge Noorden
Ze hebben Wolf te pakken en alleen Torak kan hem redden...

De winter nadert en Torak geniet in het besneeuwde woud van het gezelschap van zijn vrienden: Wolf, het Ravenmeisje Renn en de Zeehondenjongen Bale. Maar dan ontvoeren de Zieleneters Wolf en moet Torak op pad om hem te bevrijden.

In de barre, winterse koude moet Torak het opnemen tegen machtige magiërs en enorme gevaren trotseren om het leven van hemzelf en Wolf te redden. Maar kunnen Renn en Bale wel wachten op zijn terugkeer?
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Soul Eater
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044338959
Ebook: 9789044339147
Uitgever: The House of Books
Verstoten
Torak is vogelvrij verklaard...

Torak is verstoten door de stammen en iedereen die hem tegenkomt, mag hem doden. Hij vlucht naar de spookachtige rietbedden van het Bijlmeer en wordt bedreigd door het Verborgen Volk. Ook de Zieleneters blijken nog lang niet verslagen.

Natuurlijk laten het Ravenmeisje Renn en Wolf hem niet in de steek, maar zijn ze wel opgewassen tegen de gevaren die op hen wachten?
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Outcast
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044338966
Ebook: 9789044339154
Uitgever: The House of Books
De verbroken eed
Torak zweert wraak...

Torak heeft gezworen de dood van een vriend te wreken. Hij volgt de moordenaar naar het Dichte Woud. Maar er iets geheimzinnigs aan de hand in het Woud, nu de stammen de leugens van de Zieleneters geloven. Torak moet alles op alles zetten om het kwaad te bestrijden en zijn belofte te houden.
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Oath breaker
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044338973
Ebook: 9789044339161
Uitgever: The House of Books


De geestenjager
Het einde nadert...

Om het kwaad te verslaan zal Torak naar het hol van de Oehoemagiër in de Berg der Geesten moeten gaan. Op zijn moeilijke tocht vecht hij met demonen en tokoroths, terwijl Wolf een verschrikkelijk verdriet te verwerken krijgt en Renn een belangrijke beslissing moet nemen.

Tijdens het laatste gevecht met de Zieleneter moet Torak de moeilijkste keuze van zijn leven maken...
Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Ghost hunter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044338980
Ebook: 9789044339178
Uitgever: The House of Books

Tijden van Goden en Gevechten / Gods and Warriors (YA)Hylas en de roep van de dolfijn

Met zware stappen kwamen de krijgers aangerend. Hij hoorde het gekraak van leer. Hij rook de zurige stank van zweet. En nog iets: een bittere geur die hij inmiddels herkende. De vorige avond had hij die ook geroken. De krijgers smeerden hun huid in met as.

Het is 3500 jaar geleden in een land aan de Middellandse Zee. De geitenhoeder Hylas wordt achtervolgd door een groep zwarte krijgers. Hij is gewond, zijn hond is dood en zijn zusje is verdwenen. Hij gaat naar haar op zoek. Zijn enige vrienden zijn Pirra, de opstandige dochter van de Hogepriesteres, en een dolfijn. Waarom zitten de zwarte krijgers achter hem aan? En hoe zal hij overleven?

Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: Gods and warriors
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044335606
Ebook: 9789044336573
Uitgever: The House of Books
Hylas en de schaduw van de leeuwin

Zijn enkel werd gepakt door een hand. Hij schopte, en zijn voet raakte koud en bedorven vlees. In paniek trapte hij nog eens van zich af. De greep om zijn enkel viel uit elkaar als natte klei. Hij schoot de spleet uit. Steenachtig gelach weerkaatste in het donker. Grijpers leven in steen en gangen... In het donker komen ze achter je aan...

Het is 3500 jaar geleden in een land aan de Middellandse Zee. Hylas is op zoek naar zijn ontvoerde zusje. Maar dan wordt hij gevangen genomen en als slaaf te werk gesteld in de duistere mijnen van Thalakrea. Het leven is er zwaar met de hitte, het stof, de wrede opzichters en de zwarte krijgers, de Kraaien, die ook hier opduiken.

Met hulp van een leeuwenwelp en zijn vriendin Pirra probeert Hylas uit de mijnen te ontsnappen en de macht van de Kraaien voorgoed te vernietigen. Maar de berg laat hem niet zomaar gaan...

Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: The burning shadow
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044336146
Ebook: 9789044341140
Uitgever: The House of Books
Hylas en het oog van de valk

Hylas wist niet wat hij zag. Tijdens de winter had hij veel gruwelijke dingen meegemaakt, maar dit was met niets te vergelijken. De Zee had alles vernietigd: hutten, boten, bomen, dieren, mensen. Het was akelig stil op het strand. Waar hij ook keek lagen rottende hopen aangespoelde resten. Een vuilgrijze golf likte aan zijn laarzen, en hij ademde de verstikkende stank van de dood in. Het was bijna onmogelijk dat Pirra en Heibel het hadden overleefd.

Het is 3500 jaar geleden in een land aan de Middellandse Zee. Hylas is ontsnapt aan de duistere mijnen van Thalakrea en is aangekomen op het strand van Keftioe, dat door de Grote Golf is verwoest. Zijn zusje heeft hij nog steeds niet gevonden en sinds hij Pirra en de leeuwenwelp Heibel op een schip naar Keftioe heeft gezet, willen ze niets meer met hem te maken hebben. Maar Hylas is vastberaden om hen te vinden.

Intussen groeit de dreiging van de zwarte krijgers, de Kraaien. Meer dan ooit wordt de moed van Hylas op de proef gesteld.

Schrijver: Michelle Paver
Oorspronkelijke titel: The eye of the falcon
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044336313
Ebook: 9789044345155
Uitgever: Moon