Boekenplank:
Kies

Boeken van Allison Pearson

Allison Pearson studeerde Engels en is columniste voor The Daily Telegraph.

Meer over Allison Pearson

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • I think I love you - I think I love you

Kate Reddy

  1. Hoe krijgt ze het voor elkaar - I don't know how she does it
  2. Sandwichvrouw - How hard can it be?

gedetailleerd overzicht

OverzichtI think I love you

Vlak na haar moeders begrafenis vindt Petra in een kast een roze envelop. Er zit een brief uit 1974 in waarin staat dat zij de winnaar is van de Ultimate David Cassidy Quiz. De prijs: een ontmoeting met haar idool in Los Angeles.

Haar moeder had de brief destijds verstopt terwijl zij nota bene alles in het werk had gesteld om de quiz te winnen; álle berichten die Cassidy had geschreven voor het fanclubblad had ze uit haar hoofd geleerd. Wat ze niet wist was dat al die leuke brieven niet door haar held werden geschreven maar door William Finn, een pas afgestudeerde jongen in geldnood.

Petra besluit na al die jaren haar prijs alsnog te claimen en de voormalige uitgeverij van het fanclubblad ziet er wel een mooie nostalgie pr-mogelijkheid in. William Finn, Cassidy's ghostwriter is ondertussen directeur van de uitgeverij. Hij zal Petra vergezellen naar Amerika. Petra gelooft dat ze eindelijk de man van wie ze al die jaren hield, zal ontmoeten. En dat is ook zo, maar zal ze hem herkennen?

Schrijver: Allison Pearson
Oorspronkelijke titel: I think I love you
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789025435455
Uitgever: Atlas Contact

Kate ReddyHoe krijgt ze het voor elkaar

Maak kennis met Kate Reddy, fondsmanager en moeder van twee kinderen. Ze is mooi, succesvol en kan met negen verschillende valuta in vijf verschillende tijdzones goochelen. Daarnaast kan ze binnen een half uur zichzelf en twee kinderen wassen, aankleden en de deur uitwerken.

Ze liegt tegen haar moeder over hoeveel tijd ze met haar kinderen doorbrengt, doet bekkenbodemspieroefeningen in de directiekamer, maakt zogenaamd zelfgebakken appeltaart voor het schoolfeest en huilt in de wasmand als ze te laat is om de kinderen naar bed te brengen.

Allison Pearson schetst een oergeestig en hartverscheurend beeld van het geheime leven vol schuldgevoel van werkende vrouwen, het zelfverwijt, de komische teleurstellingen, de duizeligmakende uitputting en de wanhoop, en ze doet dat onovertroffen.

I Don't Know How She Does It - 2011
Regisseur: Douglas McGrath
Cast:

Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Kelsey Grammer, e.a.

Schrijver: Allison Pearson
Oorspronkelijke titel: I don't know how she does it
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789025437565
Uitgever: Atlas Contact
Sandwichvrouw

Kate Reddy wordt binnenkort vijftig. Haar schattige kindjes zijn onmogelijke pubers geworden die hele maancyclussen doorbrengen achter hun telefoons. Terwijl Kates ouders ook steeds meer zorg nodig hebben. En omdat haar man onlangs ontslagen is en even volledig toegeeft aan zijn eigen midlifecrisis, lonkt er thuis een financiële catastrofe.

Na een pauze van tien jaar moet Kate ineens weer de arbeidsmarkt op - die genadeloos blijkt voor een vrouw van haar leeftijd. Het wordt nog ingewikkelder wanneer een oude vlam weer opduikt.

Schrijver: Allison Pearson
Oorspronkelijke titel: How hard can it be?
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789025447304
Uitgever: Atlas Contact