Boekenplank:
Kies

Boeken van Yves Peirsman

Meer over Yves Peirsman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1982

Geboorteland: België

Website: Yves Peirsman


Overzicht

  • De burgemeester
  • Oude wonden

gedetailleerd overzicht

Overzicht



De burgemeester

Net op de dag dat zijn partij haar verkiezingslijst wil voorstellen, verdwijnt de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen. Terwijl de politie zich blind staart op de tegenstanders van de controversiële politicus, groeit de onrust in de stad. Vooral de allochtone bevolking voelt zich geviseerd.

Uit onvrede met het speurwerk van de politie beslist Bas Michiels zelf op onderzoek uit te trekken. Als werkloze journalist is hij toch op zoek naar een nuttige bezigheid. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek: zijn ex-vriendin Emma wil als dochter van de plaatsvervangend burgemeester weten welk gevaar haar vader loopt.

Emma en Bas hebben zo hun eigen ideeën over de verdwijning van de burgemeester. Terwijl Bas in stilte Emma’s vader verdenkt, richt Emma haar aandacht op de linkse organisaties in de stad. Toch brengt hun zoektocht de twee dichter bij elkaar dan Bas ooit had durven te denken...

Schrijver: Yves Peirsman
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789089248787
Ebook: 9789089248794
Uitgever: Houtekiet
Oude wonden

‘Vind jij dat we over andermans leven mogen beslissen?’

Adam heeft eigenlijk wel andere dingen aan zijn hoofd wanneer een nieuwe klant hem met deze gewetensvraag confronteert. Moet hij wel doorgaan met zijn leven als escort, zeker nu zijn moeder plots is overleden? En wat betekenen de onbeantwoorde liefdesbrieven die hij op haar zolder heeft gevonden? Kan het zijn dat ze tot haar dood over de identiteit van zijn vader heeft gelogen? Vastberaden gaat hij op zoek naar de mysterieuze afzender van de brieven en de waarheid over zijn verleden.

Toch laten de woorden van de klant hem intussen niet los. Hoe vaker hij Matthias Lybeer ontmoet, hoe meer Adam ervan overtuigd geraakt dat de ambitieuze hoogleraar een misdaad beraamt. De spanning loopt steeds hoger op, tegen het decor van een rivaliteit tussen professoren die het hele land in de ban houdt. Wat is Lybeer van plan? Wie speelt dubbel spel? Wie draait wie een rad voor de ogen, en waarom? En slaagt Adam erin het onheil te voorkomen?

Schrijver: Yves Peirsman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789089249371
Ebook: 9789089249388
Uitgever: Houtekiet