Boekenplank:
Kies

Boeken van Stef Penney

Meer over Stef Penney

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Stef Penney


Overzicht

  • De onzichtbaren - The invisible ones
  • De tederheid van wolven - The tenderness of wolves

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onzichtbaren
Privédetective Ray Lovell wordt wakker in het ziekenhuis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Het enige wat hij zich herinnert is dat hij op onderzoek uit was naar de verdwenen zigeunerdochter Rose Janko.

Rose trouwde zes jaar geleden met de stugge Ivo Janko. Ze kregen een kind, en enkele maanden later ging ze ervandoor met een ander. Sindsdien heeft niemand meer iets van haar vernomen. Althans, dat is het verhaal dat de Janko's vertellen, maar de vader van Rose heeft het idee dat er iets heel anders is gebeurd. Iets veel ergers.

Ray Lovell onderzoekt de zaak en ontdekt dat de Janko's een omstreden verleden hebben. Is het het noodlot dat hen achtervolgt of dragen ze een verschrikkelijk geheim met zich mee?
Schrijver: Stef Penney
Oorspronkelijke titel: The invisible ones
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044618112
Uitgever: Prometheus
De tederheid van wolven
Het Canadese platteland, eind negentiende eeuw. Herfst. Laurent Jammet, een pelsjager, wordt dood en gescalpeerd in zijn jagershut gevonden door mevrouw Ross. Omdat er geen politie actief is in deze wilde en dunbevolkte streek, stuurt de invloedrijke Hudson Bay Company, de grootste werkgever in de wijde omtrek, twee experts om de moord te onderzoeken.

Al snel wijzen die een aantal verdachten aan, onder wie de zoon van mevrouw Ross, Francis. Hij is sinds de moord onvindbaar en zou er heel goed iets mee te maken kunnen hebben. Of is Francis zelf iemand op het spoor? Er wordt een man uitgestuurd om hem op te zoeken, maar intussen wordt de Mohawk-indiaan Parker als de schuldige aangewezen - onterecht, zo blijkt.

Terwijl de winter invalt besluit mevrouw Ross samen met Parker op zoek te gaan naar haar zoon. Hun tocht voert hen onder meer langs een nederzetting van streng religieuze Noorse immigranten en een eenzaam fort dat bemand wordt door een aan laudanum verslaafde psychopaat.

Uiteindelijk is in De tederheid van wolven niets zoals het lijkt, en heeft iedereen zijn eigen motieven. Stef Penney weet op een prachtige manier de weidsheid en desolaatheid van het besneeuwde Canadese landschap te combineren met een intrigerende en minutieus uitgedachte plot.
Schrijver: Stef Penney
Oorspronkelijke titel: The tenderness of wolves
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044609301
Uitgever: Prometheus