Boekenplank:
Kies

Boeken van Lewis Perdue

Meer over Lewis Perdue

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lewis Perdue


Overzicht

  • De Da Vinci erfenis - The Da Vinci legacy
  • Dochter van God - Daughter of God
  • Het Delphi verraad - The Delphi betrayel
  • In ruil voor moord - Queen's gate reckoning

Dubbel uitgegeven titels

  • De Da Vinci documenten - zie De Da Vinci erfenis
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Da Vinci erfenis
De Da Vinci Codex is een collectie schetsen en ontwerpen van Leonardo Da Vinci en van onschatbare waarde. Als Da Vinci-kenner Vance Erikson ontdekt dat verschillende pagina's uit de Codex vervalsingen zijn, gaat hij op zoek naar de originelen.

Nadat hij zijn ontdekking wereldkundig heeft gemaakt, wordt hij het doelwit van een genootschap van conservatieve monniken die beweren dat hun organisatie stamt uit de tijd van Petrus zelf.

Erikson begint aan een tocht door Europa om de documenten te vinden, terwijl het Genootschap hem op de hielen zit. Als hij uiteindelijk in Italië terechtkomt, ontdekt hij waarom het Vaticaan en de moordlustige monniken zo graag de geheimen van de Codex willen ontsluieren...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Lewis Perdue
Oorspronkelijke titel: The Da Vinci legacy
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789022544143
Uitgever: Uitgeverij M
Dochter van God
Kunstkenner Zoë Ridgeway reist naar Zwitserland om de collectie van Willi Max te bekijken, een voormalig nazi wiens huis volledig volhangt met gestolen kunst uit de oorlog. In zijn collectie bevinden zich ook documenten waaruit blijkt dat er in de vierde eeuw na Christus een tweede Messias is opgestaan. Vlak nadat Zoë de documenten van Max gekregen heeft wordt ze ontvoerd, tot wanhoop van haar man Seth.

Als hij naar haar op zoek gaat komt hij terecht in een dodelijke dans van partijen die de documenten in bezit willen krijgen: de Russische maffia, de CIA, de nazi's, het Vaticaan en een kardinaal die zijn kans schoon ziet paus te worden.

Allen zijn ze op zoek naar een reliek dat het Vaticaan en daarmee de hele westerse wereld op haar grondvesten zal doen schudden: de lijkwade van Sophia, de mysterieuze vrouw wier bestaan de kerk al eeuwenlang met alle middelen geheim probeert te houden.
Schrijver: Lewis Perdue
Oorspronkelijke titel: Daughter of God
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022542521
Uitgever: Uitgeverij M
Het Delphi verraad
Ergens in de catacomben van het Witte Huis komt een klein aantal prominenten heimelijk bijeen. Het zijn de belangrijkste leden van de Delphi Commissie, een groep invloedrijke zakenlieden die, ieder voor zich, een gigantische multinationale onderneming beheersen. Het doel dat zij nastreven is macht.

Onder leiding van hun voorzitter, die zich verschuilt achter de codenaam Prometheus, broeden zij op een manier om het gehele universum op de knieën te krijgen. Zij willen alle regeringen ten val brengen, alle nationaliteiten afschaffen en het totale universum als één allesomvattend bedrijf besturen; een economische wereldrevolutie, die onherroepelijk miljoenen slachtoffers zal eisen.

Tracy Reynolds, de assistente van de vice-president van de Verenigde Staten, wordt door haar baas in vertrouwen genomen en belast met de opdracht de dossiers, die de rampzalige voornemens van de commissie kunnen bewijzen en aan de kaak stellen, in veiligheid te brengen. De commissie grijpt in en laat de vice-president vermoorden.

Als men echter ontdekt dat Tracy de gevreesde documenten bezit, hangt ook haar leven aan een zijden draad. Samen met Becket Scott, een jonge officier van justitie, tracht zij aan de machtige klauwen van het Delphi-syndicaat te ontkomen en de misdadige plannen te verijdelen. De meedogenloze jacht strekt zich uit van Washington tot München, van Amsterdam tot Peking: de jacht op een gestolen dossier en op twee mensen die het lot van de wereld kunnen bepalen.
Schrijver: Lewis Perdue
Oorspronkelijke titel: The Delphi betrayel
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789021830254
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In ruil voor moord
Nat Worthingtons rol als CIA-agent lijkt voorgoed uitgespeeld, als hij in Amsterdam in een hinderlaag wordt gelokt en levensgevaarlijk gewond raakt. Doch Nat weigert zich terug te trekken in een huisje op het land en zo de rest van zijn dagen in vredige rust te slijten. Nats passie is het gevaar, en zonder gevaar kan hij niet leven.

Tegen alle medische wetten en voorschriften in beult hij zijn lichaam af tot hij weer zijn oude conditie terug heeft en kan beginnen aan de voorbereidingen van de gevaarlijkste opdracht uit zijn hele carrière: de moordaanslag op één van de belangrijkste mannen ter wereld.

Moustafa Salem el-Nouty is Khadaffi's rechterhand en favoriete huurmoordenaar. Hij wordt betrokken bij een samenzwering die tot doel heeft het machtsevenwicht in de wereld ingrijpend te verstoren. Hij is de uitvoerder van een duister plan, dat is ontworpen in de krochten van het Politbureau in Moskou en... in de marmeren vertrekken van één van Amerika's invloedrijkste regeringsadviseurs.

Tania Valente is de beeldschone ballerina van het befaamde Kirowballat uit Leningrad, die niets anders wil dan met Nat Worthington, de man die ze liefheeft, in vrijheid en vrede te leven, doch die de pion wordt in een schaakspel dat haar leven, en dat van vele anderen, als inzet heeft.
Schrijver: Lewis Perdue
Oorspronkelijke titel: Queen's gate reckoning
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789021833064
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsDe Da Vinci documenten

Zie voor de beschrijving van dit boek: De Da Vinci erfenis.

Schrijver: Lewis Perdue
Oorspronkelijke titel: zie De Da Vinci erfenis
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789068790337
Uitgever: Phoenix