Boekenplank:
Kies

Boeken van Erik Persoons

Meer over Erik Persoons

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Non-Fictie, Young Adult

Geboren: 1965

Geboorteland: België

Website: Erik Persoons


Overzicht

  • Drie sleutels, twee vrouwen, één geheim
  • Jij bent de vijand niet
  • Kaakslag
  • Nevelhel

Het Schrijfexperiment

  1. Attractopia
  2. Furta
  3. Pericula
  4. Refugia

Non-Fictie

  • Borderline in quarantaine
  • Borderline is geen masker

Het Schrijfexperiment

Erik Persoons is bedenker en initiatiefnemer van Het Schrijfexperiment, een uniek project waarbij jongeren samenwerken om een spannende jeugdroman te schrijven. Door een korte opgave de wereld in te sturen probeert hij jonge mensen te overtuigen om een tekst te schrijven en die aan hem te bezorgen voor een bepaalde deadline. Uit alle inzendingen worden de beste ideeën en (delen van) teksten genomen. Erik puzzelt deze schrijfsels in elkaar, schrijft bindteksten en creëert zo een verhaal dat enkel kon ontstaan door de fantasie, de verbeeldingskracht, de passie voor het schrijven van vele jongeren en hun samenwerking.

gedetailleerd overzicht

OverzichtDrie sleutels, twee vrouwen, één geheim

Tijdens een expositie die Diana bijwoont, wordt er een aanslag gepleegd op een excentrieke man. Er wordt bij haar ingebroken en ze belandt als speelbal in een ontvoeringszaak. Haar hele leven wordt overhoop gehaald. Dan blijkt dat ze de spilfiguur is in een wedloop naar een fortuinlijk geheim.

Diana, als jonge weduwe, wordt op haar zoektocht gecharmeerd door verschillende mannen. Maar hoe moet ze omgaan met deze gevoelens? Kan ze op zulke korte tijd angst, hoop, pijn, verliefdheid, twijfel, woede en moed voelen? Diana moet wel!

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402212471
Uitgever: Boekscout
Jij bent de vijand niet

Dat je kind besluit weg te lopen is een nachtmerrie voor elke ouder. Het overkomt Patrick. Na een ruzie is zijn zoon nergens meer te bekennen.

Patrick besluit zelf op zoek te gaan. Hierdoor wordt zijn geordende leven overhoop gehaald. Hij moet roekeloze beslissingen nemen, zoekt het gevaar op en komt oog in oog te staan met een motorbende en de sekte die zijn zoon hebben ingelijfd. Hij komt tot de vaststelling dat hij niemand kan vertrouwen, maar hij is vastbesloten om zijn zoon te redden uit de handen van de vijand...

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402205718
Uitgever: Boekscout
Kaakslag

Wat als een nieuwe start moet gelden voor Joyce, na een moeilijke echtscheiding, verandert al snel in een nachtmerrie. Haar tienjarig dochtertje Kiara verdwijnt spoorloos, samen met Tim, een verwarde jongen die stemmen hoort in zijn hoofd en meestal in een fantasiewereld leeft. Wat is er gebeurd? Wie is verantwoordelijk?

Dit verhaal beschrijft de radeloosheid van de ouders. De zoektocht houdt een ganse dorpsgemeenschap gevangen met vragen en dit allemaal tegen de achtergrond van dit verschrikkelijke drama. Iedereen loopt met schuldgevoelens rond, voelt zich verantwoordelijk voor alles wat er fout is gelopen.

Nochtans dringt de tijd. Want Tim heeft een wapen op zak... en hij is van plan het te gebruiken.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789462420427
Uitgever: Kramat
Nevelhel

Een zelfmoordpoging, een drievoudige moordenaar, een mysterieuze verdwijning...

Sophie, psychiater op de PAAZ, wordt geconfronteerd met twee uitzonderlijke mannen die elkaar niet kunnen luchten maar toch als magneten naar elkaar toe worden getrokken. Op het ogenblik dat de mannen een deel worden van haar wereld, probeert er iemand binnen te dringen in haar privéleven. Houdt het één verband met het ander?

Moordenaar, slachtoffer, ambities, een doordeweeks bestaan... alles wordt waanzin. Een psychopathische tijdbom is tot ontploffing gebracht.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789462421004
Uitgever: De Vrije Uitgevers

Het SchrijfexperimentAttractopia

Neem plaats in een rollercoaster, dwaal door het griezelkasteel en laat je verrassen door draken en duizelingwekkende avonturen...

Luna wint één van de tien duotickets voor Attractopia, een gloednieuw pretpark. Maar voor ze naar het pretpark gaat, heeft ze al verschillende, enge nachtmerries. Is dit een waarschuwing? Tijdens de openingsceremonie biedt er zich een elfde kandidaat aan. Wat is er gebeurd? Een vergissing? Heeft iemand vals gespeeld?

De directie besluit hem ook toe te laten. Maar dan spelen er zich rare voorvallen af in het pretpark, ongevallen en verdwijningen. Luna verdenkt Adam, de knappe elfde kandidaat op wie ze heimelijk verliefd is. Aan haar, en enkele vrienden die ze in het pretpark leert kennen, om achter de waarheid te komen...

* Attractopia is geschreven door 41 jongeren in de leeftijd 10 - 14 jaar.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789462420694
Uitgever: Kramat
Furta

Joren en Alicia zijn op vakantie aan de Belgische kust. Ze leren er Anna en Piedro kennen, twee rijkeluiskinderen die beweren dat ze in een kasteel, niet ver van het strand, wonen. De kennismaking eindigt met gamespelletjes in het hotel waar Joren en Alicia logeren. De volgende ochtend blijkt dat er uit de hotelkamer geld en juwelen zijn gestolen. De verdenking valt op Anna en Piedro. Vergezeld van hun hond, Jackson, gaan Joren en Alicia naar hen op zoek. Als ze na allerlei enge avonturen bij het kasteel aankomen, blijkt het een vervallen, griezelig gebouw te zijn.

Het kasteel lijkt verlaten of is dat maar schijn? Wonen er niet in elk kasteel spoken en geesten? Waarom probeert iemand hen de stuipen op het lijf te jagen?

Er wachten spannende, huiveringwekkende avonturen in lugubere torenkamers en geheime gangen. Vieze beesten, verdwijningen, pistoolschoten, akelige ontdekkingen, ze moeten het allemaal doorstaan om het geheim van het kasteel te doorgronden. Het uiteindelijke antwoord is schokkend en de waarheid hartverscheurend. Het zal hun jonge leven voor altijd veranderen!

* Furta is geschreven door ruim 100 jongeren.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789462421202
Uitgever: Kramat
Pericula

Het jaar 2198… de toekomst…

De aarde is zo vervuild dat ze onleefbaar is geworden. Miljoenen mensen leven ondertussen in de ruimte. Ook Rori 4KR8, 11 jaar, woont al haar hele leven in een ruimteschip. Ze mist haar vader, een wetenschapper, die als een van de laatsten op de aarde is gebleven om er alles aan te doen om de aarde toch te redden.

Als er een ruimtetuig wordt onderschept, treffen de mensen er een alien aan en een kleine jongen. De jongen kan zich niets herinneren, zelfs niet wie hij zelf is. Het enige wat hij doet, is voortdurend dezelfde naam fluisteren: Rori 4KR8.

Hier schrikt Rori heel erg van want… ze kent de jongen helemaal niet! Wie zijn deze jongen en de alien? Wat is er aan de hand?

Om dit te weten te komen en haar vader terug te vinden, zal ze het gevaar moeten opzoeken samen met haar beste vriend Zenon. Ze worden beschoten in hun ruimteschip, achtervolgd door vreemde wezens, gevangen genomen en zelfs met de dood bedreigd. Zal het hen lukken alle geheimen te doorgronden?

* Pericula is geschreven door ruim 100 jongeren.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789462421011
Uitgever: Kramat
Refugia

Bram is verdrietig. Zijn enige vriend Daan is verhuisd. Hij heeft geen zin om met de jeugdbeweging op zomerkamp te gaan. Op het kamp maakt hij kennis met een mooi, maar tegelijkertijd ook geheimzinnig, vreemd meisje. Hij wil haar beter leren kennen maar door de avonturen die ze beleven verloopt dit toch heel anders dan hij heeft verwacht.

Hij ontsnapt aan de dood, wordt achtervolgd en moet vechten voor zijn leven. Heeft zij er iets mee te maken?

* Refugia is geschreven door ruim 100 jongeren.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789462420847
Uitgever: Kramat

Non-FictieBorderline in quarantaine

Inge lijdt aan borderline, een ingrijpende persoonlijkheidsstoornis die haar hele leven, haar 'zijn' beheerst. Ze voert een lange, vermoeiende strijd naar aanvaarding, verwerking en toekomstperspectieven. Met dit verhaal wil ze niet voor de zoveelste keer de lezer confronteren met een opheldering over het fenomeen borderline. Ze wil dat de lezer zich kan verplaatsen in de leefwereld van een borderlinepatiënt. Vooral in een moeilijke periode zoals de lockdown ten gevolge van COVID-19, is de lijdensweg voor haar verschrikkelijk.

Haar ervaringen, die hier staan opgetekend, maken duidelijk hoe borderline als een zware onzichtbare mantel over haar leven hangt. Zit mee aan tafel. Leg je neer op haar bed met een van haar knuffelbeesten op je schoot. Lach om haar fratsen tijdens een wandeling, maar voel vooral haar pijn en neerslachtigheid als ze naar je gezelschap vraagt.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083140421
Uitgever: Phoenix
Borderline is geen masker

Op 21-jarige leeftijd kreeg Inge het harde verdict: Borderline! Deze biografie is geen wraakoefening, maar een getuigenis die duidelijk moet maken hoe moeilijk het is om met deze ziekte te moeten leven. Ze moet er voor vechten, elke dag. De ene keer gaat het gemakkelijker dan de andere. Soms is alles grijs, soms zwart, maar eigenlijk verlangt ze naar wit. Maar ze zal er voor moeten strijden.

Geen roman, geen fictie. Dit is niet mijn verhaal, maar dat van Inge. Ik heb enkel als ghostwriter haar getuigenis opgetekend. Het is een gevoelige, pijnlijke getuigenis van een jonge vrouw. Iedereen in haar omgeving kent haar, of meent haar toch te kennen. Want al jaren draagt Inge een figuurlijk masker. Dit is dan ook geen eenvoudig verhaal, het is haar verhaal. In dit boek vind je enkel een eerlijk betoog, opgetekend met haar eigen woorden. Geen gecamoufleerde, mooi opgeklopte of verhulde zinnen, maar soms zelfs rauwe tekst, recht voor zijn raap, maar altijd eerlijk.

Schrijver: Erik Persoons
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402231557
Uitgever: Boekscout