Boekenplank:
Kies

Boeken van Tisa Pescar

Tisa Pescar ontwerpt en maakt onder de naam Beth Boom fantasykostuums, gothickleding en bruidsmode.

Meer over Tisa Pescar

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Alfa
  • De dochter van de Toragh
  • Groeten uit Macabria

Maan Mysteries

  1. Jachtmaan
  2. Wolfmaan
  3. Heksenmaan

Dubbel uitgegeven titels

  • Cat - zie Wolfmaan
  • Maire - zie Jachtmaan
  • Radu - zie Heksenmaan
  • Vârcolac - zie Jachtmaan
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlfa

Profeszor doktor. Tudom mi vagy.' Ik weet wat je bent.

De woorden die tijdens zijn gastcollege aan de universiteit van Târgu Mure vanuit het niets tot hem doordringen, brengen Radu Lupescu behoorlijk in verwarring. Want voor het oog van de wereld is hij een gewone man die een gewoon leven leidt. In werkelijkheid is Radu echter allesbehalve gewoon. Hij is een moroi, een weerwolfvampier met een duister verleden. En dat verleden lijkt hem nu te hebben ingehaald.

Als Radu dan ook nog eens met niet mis te verstane bedoelingen wordt benaderd door de bloedmooie Ileana, beseft hij, plotseling en met verbijsterende gevolgen, dat zijn toekomst er niet bepaald rooskleurig uitziet. Vooropgesteld dat hij een toekomst hééft...

Schrijver: Tisa Pescar
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024560233
Ebook: 9789024560240
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De dochter van de Toragh

Als de geruchten steeds sterker worden dat barbaren uit het noorden de grote kloof willen oversteken om het vruchtbare zuiden te veroveren, slaan de twee Toraghs de handen ineen om de enige toegang tot hun territoria te verdedigen. Ze besluiten een bondgenootschap aan te gaan, dat bekrachtigd zal worden door het huwelijk van Nura, dochter van de Toragh van Birana, met Kyton, de zoon van de Toragh van Priade.

Armina, de zus van Kyton, begeleidt Nura met een escorte naar het Misteiland, waar Nura onderworpen zal worden aan een reeks rituelen om te bepalen of zij het huwelijk met Kyton waardig is.

De eerste van vele problemen dient zich aan als Nura zich sterk aangetrokken blijkt te voelen tot Armina, want op gelijklingenliefde staat in grote delen van zowel Birana als Priade nog altijd de doodstraf. Bovendien brengen zij daarmee het bondgenootschap in gevaar...

Schrijver: Tisa Pescar
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024568543
Ebook: 9789024568550
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Groeten uit Macabria

Zijn vrouw is voor zijn ogen verkracht en vermoord door negers. Zijn haat voor negers zoekt en vindt een uitlaatklep in een wel heel speciale reis. En hij is niet de enige...

Tisa Pescar laat met dit korte verhaal (16 pagina's in gedrukte vorm) op onverwacht maar meedogenloze manier de zinloosheid van rassenhaat zien.

Schrijver: Tisa Pescar
Eerste uitgave: 2009
Ebook: 9789491074332
Uitgever: Parelz

Maan MysteriesJachtmaan
Nadat ze jaren in het verre Australië heeft gewoond, keert Maire Marceau terug naar Frankrijk. Zij trekt in bij haar broer, de kunstenaar Pascal, die met vrienden een afgelegen huis in een uitgestrekt bos bewoont. Pascal en zijn huisgenoten, de feeërieke Eris, erfheks Cat en de mysterieuze Radu, ontvangen haar met open armen. Of toch niet?

Ook al wordt zij hartelijk toegelaten in het dagelijks leven van deze opmerkelijke mensen, de onderhuidse spanning in het huis wordt steeds tastbaarder. Al snel wordt Maire geconfronteerd met vreemde gebeurtenissen, die alles met haar nieuwe huisgenoten te maken lijken te hebben.

Wat verbergen Pascal en zijn vrienden voor Maire? Waar verdwijnen zij regelmatig 's nachts naartoe? En wat heeft Radu's afkomst en zijn zoektocht naar een eeuwenoud document met dit alles te maken?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Tisa Pescar
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789075212945
Uitgever: Kramat
Wolfmaan
Alweer bijna tien jaar geleden werd de vloek, die op Cat, Maire, Eris, Radu en Pascal rustte, doorbroken. Het leven in hun afgelegen huis in het Franse bos lijkt in rustig vaarwater te zijn gekomen. Maar schijn bedriegt.

Elke avond worden er foto's aan hun adres afgeleverd, getuigend van de zieke geest van een onmenselijk monster dat uit is op wraak. Dat deze wraakzucht levens zal gaan kosten lijkt onvermijdelijk. Wat is het op de foto's, dat de huisgenoten in woede doet ontsteken? En wat is ernstig genoeg om Cat ertoe te brengen gevaarlijke bovennatuurlijke krachten om hulp te vragen?

Gaandeweg geeft het eeuwenoude document geheimen prijs, waar de vrienden liever niets van hadden willen weten. Hen wordt echter geen keus gelaten. Achtervolgd door geesten uit het verleden, raken zij in de ban van een zenuwslopende race tegen de klok, of liever gezegd... tegen de maancyclus.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Tisa Pescar
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789079552177
Uitgever: Kramat
Heksenmaan
Kort nadat de rust in hun afgelegen Franse hoeve is weergekeerd, worden Radu en zijn huisgenoten opgeschrikt door een opeenvolging van angstaanjagende gebeurtenissen rondom de familie van erfheks Cat Morgain. Een gevaarlijk geheim uit een ver verleden heeft een ingrijpende impact op het heden, waardoor Cat en haar familie voor hun leven moeten vrezen.

Gedreven door de invloed van familieoudste Cécile, ziet Radu zich gedwongen tot het doen van onthullingen die niet alleen hemzelf, maar de gehele commune in gevaar brengen.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Tisa Pescar
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789079552320
Uitgever: Kramat

Dubbel uitgegeven titelsCat

Zie voor de beschrijving van dit boek: Wolfmaan.

Cat is een bewerkte heruitgave van Wolfmaan.

Schrijver: Tisa Pescar
Oorspronkelijke titel: zie Wolfmaan
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230002005454
Uitgever: Tisa Pescar
Maire

Zie voor de beschrijving van dit boek: Jachtmaan.

Maire is een bewerkte heruitgave van Jachtmaan/Vârcolac.

Schrijver: Tisa Pescar
Oorspronkelijke titel: zie Jachtmaan
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024572922
Ebook: 9789024563869
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Radu

Zie voor de beschrijving van dit boek: Heksenmaan.

Radu is een bewerkte heruitgave van Heksenmaan.

Schrijver: Tisa Pescar
Oorspronkelijke titel: zie Heksenmaan
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 1230002006215
Uitgever: Tisa Pescar
Vârcolac

Zie voor de beschrijving van dit boek: Jachtmaan.

Jachtmaan is een bewerkte heruitgave van Vârcolac.

Schrijver: Tisa Pescar
Oorspronkelijke titel: zie Jachtmaan
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789071794278
Uitgever: Boekenplan