Boekenplank:
Kies

Boeken van Lia Peters

Lia Peters is het pseudoniem van schrijversechtpaar Lia Krijnen en Peter de Zwaan.

Meer over Lia Peters

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Peter de Zwaan

Geboorteland: Nederland


Overzicht

Zusjesliefde

In Zusjesliefde wordt de zoektocht beschreven van Anne Procee, telg uit de welgestelde Enschedese familie Kingma-Ter Kuile, naar haar verdwenen zuster Liz. Het verhaal wordt verteld vanuit de gedachtewereld van Anne en Liz die allebei een last met zich meedragen: ze schakelden de politie in na de ontvoering van hun zuster Helen die vermoord werd teruggevonden in het Lutterzand nadat een poging losgeld te betalen mislukte. Ferdie, de man van Helen, is ervan overtuigd dat de dood van zijn vrouw het gevolg was van een blunder van de politie.

Binnen een jaar na de begrafenis van Helen trouwt Ferdie met Liz. Als Liz niet thuiskomt na een bezoek aan haar vriendin besluiten Ferdie en Anne geen contact op te nemen met de politie, ook niet als blijkt dat Liz is gekidnapt. Anne schakelt een oud-werknemer van haar vader in om te helpen bij de opsporing van haar zusje. Ferdie onttrekt zich aan hun zoektocht en gaat zijn eigen weg. Hij wordt gezien bij seksclubs in Gronau en Overdinkel en in het Lutterzand.

Tijdens de speurtocht komt Anne erachter dat de familieverhoudingen anders blijken te zijn dan ze altijd heeft gedacht en dat Ferdie en Liz al jaren een geheim leven leiden. De ontknoping vindt plaats in een gehucht in Normandië. De rest van het verhaal speelt zich af in Enschede, in het gebied rond het Lutterzand.

Schrijver: Lia Peters
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789086601585
Uitgever: Ellessy