Boekenplank:
Kies

Boeken van Lotte Petersen

Lotte Petersen studeerde literatuurwetenschap en letterkunde in Leiden en Utrecht en werkte als journalist en copywriter.

Meer over Lotte Petersen

Genre: Roman

Geboren: 1993

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De rest is confetti
  • Een verrukkelijk fiasco
  • Liefs van een leugenaar

Non-Fictie

  • Endo en zo
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe rest is confetti

Hij is een beroemde comedian, haar liefdesleven is een grote grap...

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert...

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar in ruil daarvoor zal ze hem eerst moeten helpen bij het opsporen van iemand uit zijn verleden. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En... voor de liefde?

Schrijver: Lotte Petersen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711479
Ebook: 9789402766967
Uitgever: HarperCollins
Een verrukkelijk fiasco

Nanny zijn in Rome klinkt als een droom, toch...?

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières.

Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa’s. Collega-nanny’s helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea.

Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom ontvluchtte ze eigenlijk haar oude leven in Leiden... en één persoon in het bijzonder?

Schrijver: Lotte Petersen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708868
Ebook: 9789402762907
Uitgever: HarperCollins
Liefs van een leugenaar

Emmy loopt haar jeugdliefde tegen het lijf. Hij denkt dat het toeval is...

Emmy Blom is geen slecht persoon, ze heeft alleen de hardnekkige gewoonte om veel te liegen. Wanneer haar leven voor de zoveelste keer niet loopt zoals ze wil, denkt ze terug aan het laatste moment dat ze écht gelukkig was: die ene magische zomer in Frankrijk toen ze voor het eerst verliefd werd.

In een opwelling besluit Emmy naar Parijs af te reizen, om daar ‘per ongeluk’ haar jeugdliefde Etienne tegen het lijf te lopen. Met behulp van de vrolijke Gijs, die citytours geeft in de stad, komt ze hem al snel op het spoor. Etienne blijkt nog net zo knap en mysterieus als al die jaren geleden, en bovendien is hij ook dolblij om Emmy weer te zien. Maar terwijl Emmy haar web van leugens weeft en Gijs en zij steeds dichter naar elkaar toe groeien, vraagt ze zich af of Etienne wel de ware is.

Schrijver: Lotte Petersen
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402714593
Ebook: 9789402770971
Uitgever: HarperCollins

Non-FictieEndo en zo

Een grappige en persoonlijke zoektocht: hoe leef je je beste leven als je endometriose hebt?

Endo en zo is dé praktische gids in het medische doolhof van endometriose. Een half miljoen mensen in Nederland kampt met endometriose. Lotte Petersen is een van hen, en ontdekte dat er schrikbarend weinig steun en informatie te vinden is over deze aandoening. Met Endo en zo brengt zij daar definitief verandering in.

In Endo en zo lees je op een grappige en verrassend luchtige manier over Lottes ervaringen met endometriose. Over ongemakkelijke momenten op de behandeltafel, over ‘gezond googelen’, en over wat je als naaste het beste tegen iemand met deze aandoening kunt zeggen. Daarnaast helpen experts je een weg te vinden in het leed dat endo heet: zo leggen een gynaecoloog, seksuoloog en diëtist ieder haarfijn uit wat er precies in het lijf van een endo-patiënt gebeurt, en wat je als patiënt zelf zou kunnen proberen.

Aangevuld met tips, ervaringsverhalen en een flinke dosis humor is Endo en zo een ongelooflijk herkenbaar boek voor iedereen die te maken heeft met endometriose.

Schrijver: Lotte Petersen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401621182
Ebook: 9789401621199
Uitgever: Xander