Boekenplank:
Kies

Boeken van Lotte Petersen

Lotte Petersen studeerde literatuurwetenschap en letterkunde in Leiden en Utrecht en werkte als journalist en copywriter.

Meer over Lotte Petersen

Genre: Roman

Geboren: 1993

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De rest is confetti
  • Een verrukkelijk fiasco

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe rest is confetti

Hij is een beroemde comedian, haar liefdesleven is een grote grap...

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert...

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar in ruil daarvoor zal ze hem eerst moeten helpen bij het opsporen van iemand uit zijn verleden. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En... voor de liefde?

Schrijver: Lotte Petersen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711479
Ebook: 9789402766967
Uitgever: HarperCollins
Een verrukkelijk fiasco

Nanny zijn in Rome klinkt als een droom, toch...?

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières.

Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa’s. Collega-nanny’s helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea.

Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom ontvluchtte ze eigenlijk haar oude leven in Leiden... en één persoon in het bijzonder?

Schrijver: Lotte Petersen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708868
Ebook: 9789402762907
Uitgever: HarperCollins