Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Michael Peterson

Boeken van Michael Peterson

In 2001 werd Michael Peterson veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens moord op zijn echtgenote. In 2017 werd deze veroordeling omgezet van moord naar doodslag en zijn straf naar 'uitgediend' en werd hij vrijgelaten. Zijn zaak was het onderwerp van de documentaireserie The Staircase.

Meer over Michael Peterson

Genre: Roman

Geboren: 1943

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Rood kleurt de dageraad
Vietnam 1967 - aan de vooravond van het grote Tet-offensief. Aan het front proberen de soldaten wanhopig hun zwaar bevochten posities te handhaven. In het Witte Huis zoekt president Lyndon Johnson een uitweg uit het politieke moeras.

Bradley Marshall, een ervaren Amerikaanse diplomaat en oorlogsveteraan, wordt naar Vietnam gestuurd met een geheime missie. Marshall weet dat zijn opdracht weinig kans van slagen heeft, maar hij heeft absoluut niet gerekend op het verraad van zijn eigen mensen in Saigon. Ook weet hij niet dat hij verliefd zal worden op een prachtige vrouw die hij in Vietnam ontmoet.

Het is Teresa Hawthorne, een ex-non, die zich het tragische lot van de ontelbare Vietnamese weeskinderen aantrekt. Zij smeekt de invloedrijke Marshall om hulp en haar moedige gevecht te midden van modder en bloed raakt hem tot in het diepst van zijn ziel.

Door zijn liefde voor Teresa beseft Marshall dat hij vecht voor een overtuiging en dat hij Vietnam niet ongeschonden zal verlaten. Gevangen in de brute realiteit van deze waanzinnige oorlog beleeft Bradley Marshall de ultieme tragedie van een stervend land.
Schrijver: Michael Peterson
Oorspronkelijke titel: A time of war
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789026971433
Uitgever: Van Holkema & Warendorf