Boekenplank:
Kies

Boeken van Tracie Peterson

Meer over Tracie Peterson

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tracie Peterson


Op de grens van het Wilde Westen / Heart of the Frontier

  1. Kostbare genade - Treasured grace
  2. Dierbare hoop - Beloved hope
  3. Onverdiende goedheid - Cherished mercy
Op de grens van het Wilde Westen / Heart of the Frontier

gedetailleerd overzicht

Op de grens van het Wilde Westen / Heart of the FrontierKostbare genade

Midden in het onherbergzame land van Oregon Country zet een jonge vrouw alles op alles om haar familie te redden.

Meer dan andere vrouwen heeft Grace Martindale in haar leven te maken gehad met tegenspoed en ontbering, en nu haar ouders zijn overleden, zijn haar twee jongere zussen, Hope en Mercy, haar verantwoordelijkheid. Haar besluit om naar het westen te trekken, lijkt een kans om een nieuwe start te maken, maar in plaats daarvan brengt de beslissing Grace in een netelige positie.

Als zendeling dr. Marcus Whitman en zijn vrouw Grace en haar zussen toestemming geven om te overwinteren op hun zendingspost is Grace dankbaar en kort na hun aankomst daar ontmoet Grace pelsjager Alex Armistead. Hoewel hij haar geregeld irriteert, kan ze niet ontkennen dat hij haar ook intrigeert en als de mazelen uitbreken en het leven van de mensen op de zendingspost en de Cayuse-indianen in de omgeving bedreigen, is het Alex die Grace helpt bij haar werk als geneeskundige.

Wanneer de dood tol begint te eisen, lopen de spanningen tussen de pioniers en inheemse bevolking op en het duurt niet lang of Grace en iedereen die haar dierbaar is, bevinden zich in een groter gevaar dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Schrijver: Tracie Peterson
Oorspronkelijke titel: Treasured grace
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492408099
Ebook: 9789492408709
Uitgever: De Parel
Dierbare hoop

Midden in het onherbergzame land van Oregon Country zoekt een verwonde vrouw naar genezing, vergeving en liefde.

Hope Flanagan overleefde het bloedbad op de Whitman Zendingspost, maar niet zonder een vreselijk offer te hebben gebracht. Nu, veilig in Oregon City, hoedt ze de kudde schapen van haar familie en het kalme ritme dat dat met zich meebrengt, zorgt ervoor dat haar geest en ziel langzaam genezen.

Maar als Hope wordt gevraagd om te getuigen tegen de Cayuse-indianen die verantwoordelijk zijn voor de aanval op de zendingspost, slaat haar pasgevonden vrede aan diggelen. Ze weet niet zeker of ze het aankan om de gebeurtenissen van deze verschrikkelijke dagen opnieuw te beleven, maar anderzijds kan ze het ook niet riskeren dat haar aanvallers worden vrijgelaten, omdat zij haar verhaal niet durft te vertellen.

Hope worstelt nog steeds met de vraag welke keuze ze moet maken als luitenant Lance Kenner onverwacht licht in haar leven brengt en de hoop binnen in haar weer doet groeien. Misschien is ze ondanks alles toch nog in staat om lief te hebben. Maar zal Lance haar nog steeds willen hebben als hij weet krijgt van de hele waarheid met betrekking tot wat er met haar op de zendingspost is gebeurd? Of staan de geheimen uit zijn eigen verleden in de weg?

Schrijver: Tracie Peterson
Oorspronkelijke titel: Beloved hope
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492408167
Ebook: 9789492408716
Uitgever: De Parel
Onverdiende goedheid

Midden in het onherbergzame land van Oregon Country strijdt een jonge vrouw voor vrede tussen haar volk en de indianen.

Mercy Flanagan overleefde als kind het bloedbad op de Whitman Zendingspost en nu doet haar hart pijn vanwege de toenemende haat tussen de oorspronkelijke bewoners van Oregon Territorium, de indianen, en de blanke kolonisten. Ze verlangt naar vrede, maar in plaats daarvan doen de meesten van de kolonisten er alles voor om de indianen te verdrijven, zelfs als dat betekent dat ze geweld moeten gebruiken.

Wanneer Mercy bericht ontvangt van haar vriendin Eletta Browning waarin ze schrijft dat ze hulp nodig heeft, besluit ze af te reizen naar Rogue Valley om haar te helpen. Op de zendingspost waar Eletta en haar man werken, ontmoet Mercy Eletta's zwager, Adam. Ondanks haar pogingen om vriendschap met hem te sluiten, lijkt Adam vastbesloten om zich zo weinig mogelijk met haar te bemoeien.

Als de spanningen in het territorium het hoogtepunt bereiken en er iets tragisch gebeurt, kan Adam echter niet meer om haar heen. Mercy en Adam hebben elkaar nodig en moeten vertrouwen op God en op elkaar om het er levend van af te brengen.

Schrijver: Tracie Peterson
Oorspronkelijke titel: Cherished mercy
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492408686
Ebook: 9789492408693
Uitgever: De Parel