Boekenplank:
Kies

Boeken van Alison Pick

Meer over Alison Pick

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Canada

Website: Alison Pick


Overzicht

  • Donderdagskind - Far to go
  • Vreemdelingen met dezelfde droom - Strangers with the same dream

gedetailleerd overzicht

OverzichtDonderdagskind
Tsjechoslowakije, 1939. Pavel en Anneliese Bauer zijn welgestelde seculiere Joden. Hun leven wordt op zijn kop gezet door de komst van de Duitse troepen. Om deportatie te vermijden, vluchten ze met hun zesjarige zoontje Pepik en zijn geliefde kindermeisje Marta. Ze weten Pepik op een Kindertransport geplaatst te krijgen, maar hij zal zijn ouders of Marta nooit meer zien.

Door een verrassende verhaallijn die zich in het heden afspeelt, wordt het onverwachte lot van alle leden van de familie Bauer geleidelijk onthuld.

Donderdagskind is een aangrijpend verhaal over liefde, hoop en verraad binnen een Joodse familie in Praag tijdens Hitlers invasie in Tsjechoslowakije.
Schrijver: Alison Pick
Oorspronkelijke titel: Far to go
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789400505568
Ebook: 9789044962567
Uitgever: Bruna
Vreemdelingen met dezelfde droom

Vreemdelingen met dezelfde droom vertelt het verhaal van enkele Joodse pioniers, twee jonge vrouwen en een oudere man, die de pogroms ontvluchten en een kibboets stichten op een stuk land dat later de staat Israël zal worden.

Een verhaal waaruit pijnlijk duidelijk wordt hoe de bevlogen nieuwkomers ervoor kozen om het feit te negeren dat hun vallei al door een ander volk wordt bewoond. Idealisme slaat al snel om in pragmatisme en de utopische droom wordt verscheurd door menselijke verwikkelingen.

Alison Pick schept onvergetelijke personages die, achtervolgd door geesten uit het verleden, gebukt gaan onder ondraaglijke geheimen en uiteindelijk ondanks sprankjes liefde en hoop toch uitgeput raken door tegenslagen en menselijke zwakheid.

Schrijver: Alison Pick
Oorspronkelijke titel: Strangers with the same dream
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492086648
Ebook: 9789492086655
Uitgever: Orlando