Boekenplank:
Kies

Boeken van Aprilynne Pike

Meer over Aprilynne Pike

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Aprilynne Pike


Wings

  1. Wings - Wings
  2. Spells - Spells
  3. Illusions - Illusions
  4. Destiny - Destined

gedetailleerd overzicht

WingsWings
'Ik ben zoals jij. Wij zijn van dezelfde soort'.

De vijftienjarige Laurel woont op het platteland bij haar hippie-ouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen. Wanneer ze naar de stad verhuist om naar de middelbare school te gaan, vergt dit een serieuze aanpassing. Ze mist haar thuis enorm, al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt.

Tot Laurel merkt dat ze - letterlijk - vleugels krijgt. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal dooreengeschud wanneer ze op een dag op weg naar huis de elf Tamani ontmoet.
Schrijver: Aprilynne Pike
Oorspronkelijke titel: Wings
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022325056
Uitgever: Manteau
Spells
'Kom terug. Avalon heeft je nodig'.

Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is daarom nog niet bereid om haar mensenleven op te geven - en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze naar Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de charismatische schildwacht Tamani niet langer ontkennen.

Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na die inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend.
Schrijver: Aprilynne Pike
Oorspronkelijke titel: Spells
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022325643
Uitgever: Manteau
Illusions
'Ik ga niet op patrouille, ik ga niet op jacht, ik blijf gewoon in je buurt. Jij leeft je eigen leven, en ik waak over je veiligheid', zei Tamani, terwijl hij een lok haar uit haar gezicht veegde. 'Tot ik er het leven bij inschiet.'

Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem, intussen een jaar geleden, smeekte haar los te laten. En al doet het nog steeds pijn, toch is Laurel ervan overtuigd dat haar aardse vriend David de juiste keuze is.

Maar net op het moment dat haar leven stilaan weer zijn normale ritme lijkt aan te nemen, voelt ze opnieuw een dreiging op zich afkomen. En opnieuw is ze genoodzaakt hulp en bescherming te zoeken bij Tamani, want geen enkele elf had dit ooit zien aankomen. Bij Laurel slaat de twijfel toe.
Schrijver: Aprilynne Pike
Oorspronkelijke titel: Illusions
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022326008
Uitgever: Manteau
Destiny

'Laurel, bereid je voor. De dagen van Avalon zijn geteld.'

Laurel kent nu de waarheid: Yuki is een elf, een zeldzame winterelf nog wel, de meest krachtige - en dodelijke - van alle elfen. Klea heeft haar zinnen op Yuki gezet en wil haar krachten gebruiken om Avalon te overwinnen... en te vernietigen.

Schrijver: Aprilynne Pike
Oorspronkelijke titel: Destined
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022327197
Uitgever: Edge