Boekenplank:
Kies

Boeken van Stine Pilgaard

Stine Pilgaard is afgestudeerd aan de Danish Writers Academy en de Universiteit van Kopenhagen en wordt gezien als een van de meest talentvolle schrijvers van haar generatie.

Meer over Stine Pilgaard

Genre: Roman

Geboren: 1984

Geboorteland: Denemarken

Website: Stine Pilgaard


Overzicht

  • Meter per seconde - Meter i sekundet
  • Mijn moeder zegt - Min mor siger

gedetailleerd overzicht

OverzichtMeter per seconde

Een jonge vrouw verhuist naar het dorpje Velling in West-Jutland, Denemarken. Ze probeert te integreren als 'aanhang' van haar vriend die lesgeeft aan de plaatselijke Volkshogeschool. Ze moet zichzelf opnieuw uitvinden en vele vragen dienen zich al snel aan. Hoe moet ze de eigenaar van de supermarkt aanspreken? Hoelang kun je zwijgen in het gezelschap van een vriendin? Zal ze ooit haar rijbewijs halen? Wanneer zal hun zoontje eens iets anders zeggen dan boe?

Met humor en ironie beschrijft Stine Pilgaard het leven van een jong gezin in de huidige tijd. Een kind opvoeden lijkt geen vanzelfsprekendheid meer maar een zoektocht door het internet vol adviezen.

Onverbiddelijk maar liefdevol laat ze zien hoe ieder mens op zijn manier worstelt met zichzelf en zijn medemens. Een origineel opgezette roman waarin fijnzinnig proza, een brievenrubriek vol levensvragen en prachtige poëtische liederen elkaar afwisselen.

Schrijver: Stine Pilgaard
Oorspronkelijke titel: Meter i sekundet
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492068576
Ebook: 9789492068811
Uitgever: Oevers
Mijn moeder zegt

Nadat de ik-verteller is gedumpt door haar oude vriend, wordt ze gedwongen weer in te trekken in de pastorie van haar vader, dominee en Pink Floyd-fan. Terwijl ze op een hilarisch wanhopige manier probeert haar ex terug te krijgen, wordt ze overspoeld met advies: van haar stellige moeder, die vaak twijfelachtige wijsheden uit; van haar jeugdvriendin en spindoctor Mulle; en van de geduldige huisarts, die haar vertelt over de plek in de hersenen die de herinnering draagt - het wordt de hippocampus genoemd, wat zeepaardje betekent, en het leidt de gedachten van de verteller naar het kleine zeepaardje dat in ons allemaal leeft en onze herinneringen opslaat.

Maar gaandeweg staat de verteller zichzelf toe om te treuren, zich over te geven aan haar tegendraadsheid, en luidruchtig te zijn en dronken te worden, totdat de lichten aan het einde van de tunnel weer worden aangedaan en een nieuwe liefde opduikt.

Mijn moeder zegt is een roman vol energie en elegantie, een verhaal over langs elkaar heen praten, over alleen zijn door misverstanden, over afscheid en voorbije liefde.

Schrijver: Stine Pilgaard
Oorspronkelijke titel: Min mor siger
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789493290174
Uitgever: Oevers