Boekenplank:
Kies

Boeken van Ricardo Pinto

Meer over Ricardo Pinto

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1961

Geboorteland: Portugal

Website: Ricardo Pinto


De uitverkorene / The Stone Dance of the Chameleon

  1. De terugkeer - The chosen (deels)
  2. De keizerskeuze - The chosen (deels)
De uitverkorene / The Stone Dance of the Chameleon

gedetailleerd overzicht

De uitverkorene / The Stone Dance of the ChameleonDe terugkeer
Kornalijn is de zoon van de Heer van Suth, die op een eiland in vrijwillige ballingschap leeft. Hij behoort tot het volk der Uitverkorenen: de Meesters wier gezichten altijd voor minderen verborgen moeten blijven.

Wanneer in een vliegende storm drie Meesters landen, weet Kornalijn dat zijn leven voorgoed zal veranderen. De oude keizer ligt op sterven en Kornalijns vader moet de verkiezing onder de Uitverkorenen leiden, om te bepalen wie van de keizerlijke tweeling de nieuwe heerser wordt.

Samen met zijn vader en de andere Meesters gaat Kornalijn op weg naar Osrakum, het verre, mythische land waar de Meesters leven. Tijdens de barre tocht leert Kornalijn zijn volk kennen en ontdekt hij hun liefde voor verraad en wrede schoonheid...
Schrijver: Ricardo Pinto
Oorspronkelijke titel: The chosen (deels)
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789027467409
Uitgever: Spectrum
De keizerskeuze
De oude keizer is gestorven en één van zijn tweelingzonen moet tot nieuwe heerser gekozen worden. Kornalijns vader verbreekt zijn zelfgekozen ballingschap om de verkiezingen te leiden. Er staan echter grote belangen op het spel en hij wordt door sluipmoordenaars ernstig verwond.

Ook Kornalijn raakt betrokken bij de intriges. Hij ontdekt een levensgevaarlijk geheim en komt voor een keuze te staan die niet alleen van het uiterste belang is voor zijn eigen familie, maar voor het hele keizerrijk.
Schrijver: Ricardo Pinto
Oorspronkelijke titel: The chosen (deels)
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789027467836
Uitgever: Spectrum