Boekenplank:
Kies

Boeken van Henry Porter

Henry Porter is journalist en schrijver.

Meer over Henry Porter

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Axiom - Remembrance day

Robert Harland

  1. Eens een spion... - A spy's life
  2. Imperium - Empire State
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtAxiom
Contantine Lindow, Ier van geboorte, staat bij de uitgang van een Londens metrostation te wachten op zijn broer Eamonn met wie hij een eetafspraak heeft. Dan komt de bus met daarin Eamonn de straat in rijden - en ontploft.

De volgende dag, wanneer Con in het ziekenhuis wakker wordt, staan er twee politiemensen aan zijn bed en blijkt dat Con zelf wordt verdacht van de aanslag. Gevangen tussen de Britse geheime dienst en Scotland Yardland Yard - twee overheidsinstanties die elkaar niet vertrouwen maar wel beide overtuigd zijn van zijn betrokkenheid - moet Con zijn onschuld bewijzen.

Het spoor leidt hem via Boston en de bossen in het noorden van de Verenigde Staten uiteindelijk terug naar Londen, naar een onvoorstelbaar slimme en gewetenloze moordenaar.
Schrijver: Henry Porter
Oorspronkelijke titel: Remembrance day
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022538036
Uitgever: Boekerij

Robert HarlandEens een spion...
Robert Cope Harlands carrière als spion eindigde abrupt en gewelddadig. Bij het Rode Kruis en de Verenigde Naties bouwde hij een nieuw, rustig bestaan op.

Twaalf jaar later is hij de enige overlevende van een vliegtuigramp. Aan de crash zit een luchtje. Was er sprake van sabotage en, zo ja, was Harland het doelwit?

Om antwoorden te krijgen moet hij terug naar het verleden dat hij zo wanhopig probeert te vergeten. Opnieuw stapt hij in een wereld vol wantrouwen en meedogenloze intriges...
Schrijver: Henry Porter
Oorspronkelijke titel: A spy's life
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022532331
Uitgever: Boekerij
Imperium
De naaste adviseur van de president van de Verenigde Staten wordt op spectaculaire wijze geliquideerd op het Londense vliegveld Heatrow. Een Pakistaanse werknemer van het vliegveld en zijn familie worden vermoord aangetroffen. In New York ontvangt een osteopaat twee ansichtkaarten van het Empire State Building van ene Karim Khan - de ene verstuurd vanuit Turkije, de andere vanuit Iran. En een groep seizoenarbeiders, waaronder Khan, wordt op weg van Afghanistan naar Europa beschoten, maar Khan weet zelf te ontsnappen.

Robert Harland zoekt naar het verband tussen al deze gebeurtenissen in de veranderende wereld na 11 september 2001. Een wereld waarin paranoia overheerst, en waarin internationale organisaties zoals de CIA nergens voor terugdeinzen in hun jacht op terroristen.
Schrijver: Henry Porter
Oorspronkelijke titel: Empire State
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022538029
Uitgever: Boekerij