Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Charles T. Powers

Boeken van Charles T. Powers

Meer over Charles T. Powers

Genre: Roman

Geboren: 1943 / Overleden: 1996

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

In de herinnering van het woud
In de bossen bij het Poolse stadje Jadowia wordt het lijk van een arbeider gevonden. De omstandigheden die tot zijn dood hebben geleid zijn even raadselachtig en duister als het woud dat zijn ontzielde lichaam omringt. Ze zijn misschien zelfs wel net zo ondoorgrondelijk als het leven zelf in Jadowia, nu het communisten verdwenen zijn en iedereen krampachtig zijn best moet doen om de economie en het land opnieuw op te bouwen binnen de huidige, gecompliceerde maatschappelijke omstandigheden.

De jonge boer Leszek wil precies weten wat tot de dood van zijn dorpsgenoot heeft geleid. Hij is bereid tot een confrontatie met vertegenwoordigers van staat en kerk, met corrupte apparatsjiks en schijnheilige priesters, die, hoewel ze hun feitelijke macht hebben verloren, nog wel degelijk de maatschappelijke orde bepalen.

Naarmate Leszeks onderzoek vordert, beseft hij echter dat er nog oudere, diepgewortelde krachten aan dit mysterie ten grondslag liggen. Onuitroeibaar antisemitisme en een verdwenen en totaal verzwegen joodse gemeenschap. Het ultieme antwoord op zijn vraag zal hij vinden in de duisternis van het woud, waar het verleden en het heden uiteindelijk samenvallen.

In de herinnering van het woud is het verhaal van mensen op zoek naar een nieuwe identiteit in een gecorrumpeerde postcommunistische samenleving. Een identiteit die echter niet kan worden losgekoppeld van de verschrikkingen uit een verdrongen verleden.
Schrijver: Charles T. Powers
Oorspronkelijke titel: In the memory of the forest
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022983614
Uitgever: Bruna