Boekenplank:
Kies

Boeken van Joe Poyer

Meer over Joe Poyer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De afrekening - The day of reckoning
  • De Chinese agenda - The Chinese agenda
  • Opdracht in de Balkan - The Balkan assignment
  • Operatie Malakka - Operation Malacca
  • Vlucht op Noordkaap - North Cape

Cole Brogan

  1. Schot uit de hel - Hell shot
  2. Het contract - The contract

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe afrekening
Wanneer na jarenlange voorbereidingen de ontwapeningsconferentie in Helsinki op het punt staat te beginnen, worden zowel aan de Oost- als aan de Westkant de belangrijkste onderhandelaars persoonlijk bedreigd: zij zullen zich uit de onderhandelingen moeten terugtrekken.

Peter Wycombe negeert deze bedreigingen, met als gevolg dat zijn dochter wordt ontvoerd.

Als de FBI de zaak in onderzoek neemt, een onderzoek in samenwerking met de KGB, dan blijkt dat niet alleen interne tegenstellingen in de inlichtingendiensten maar ook persoonlijke motieven een belangrijke rol spelen.
Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: The day of reckoning
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789022919613
Uitgever: Bruna
De Chinese agenda
Op de grens tussen Rusland en China liggen de Tien-Sjanbergen, een onheilspellende groep gevaarlijke, met sneeuw bedekte, bergen. En ergens in die rotsige uitgestrektheid is een geheim verborgen, een bedreiging voor de hele wereld...

De Verenigde Staten en Rusland sturen er gezamenlijk een expeditie op af: zes mannen die niets te verliezen hebben steken de grens over naar China. Hun opdracht was van meet af aan onmogelijk, maar de climax was een nachtmerrie-achtige slachting...
Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: The Chinese agenda
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789022917688
Uitgever: Bruna
Opdracht in de Balkan
Het feit dat er vier kratten met staven goud uit de Bulgaarse schatkist ergens onderin een grot verborgen moeten zijn, heeft al menige gelukzoeker het leven gekost. Maar nu zit er een hele organisatie achteraan, die blijkt te bestaan uit neo-nazi's.

De Oost-Europeanen zijn gezworen vijanden van deze partij en stellen alles in het werk om het goud zelf in handen te krijgen. Wilde achtervolgingen per boot en per vliegtuig brengen de lezer van de Balkan tot aan Egypte en Birma.
Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: The Balkan assignment
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789022919071
Uitgever: Bruna
Operatie Malakka

Rawingson hield een map met een etiket omhoog. 'In dit rapport, heren, staat onweerlegbaar bewijs dat de Vietnamezen erin geslaagd zijn minstens één atoombom van vijf megaton te maken.'
'Guttegut', zei Keilty en floot zachtjes. 'Ze worden steeds groter.'
'We hebben goede redenen om aan te nemen dat die bom op de bodem van de Straat Malakka komt te liggen.'
'Waarom daar?' vroeg Keilty.
'Als die bom ontploft, gaat de hele Britse vloot er aan, en worden miljarden tonnen water bij Maleisië besmet door radioactiviteit. De Vietnamezen krijgen Singapore dan betrekkelijk onbeschadigd in handen. De Maleisische strijdkrachten worden met de politie van Singapore het binnenland ingedwongen en verliezen vijfentachtig procent van hun bases, munitie en ander materiaal. Vietnamese en waarschijnlijk Cambodjaanse troepen bezetten daarna het schiereiland zonder veel tegenstand terwijl de Indonesiërs veel verliezen zullen leiden. Het Congres en het Australische en Britse parlement praten wekenlang over wat het allemaal betekent, waarna we, wat ze ook beslissen, voor een heel duidelijk en slim fait accompli staan.'

De situatie staat letterlijk en figuurlijk op springen. Er is slechts één man die - misschien - een allesverwoestende derde wereldoorlog kan voorkomen: Dr. Mortimer Keilty, wetenschappelijk genie en een uiterst belangrijk, topgeheim wapen.

Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: Operation Malacca
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 9789044919455
Uitgever: Bruna
Vlucht op Noordkaap
Majoor Joseph Teleman voert in zijn A-17 - een toestel dat meer weg heeft van een bestuurbare raket dan van een vliegtuig - een waarnemingsvlucht uit boven het grensgebied tussen de Sovjet-Unie en China. Hij verzamelt belangrijke gegevens, maar op de terugweg naar de Noordelijke IJszee, waar hij zijn gegevens zal overdragen aan de slagkruiser Robert F. Kennedy, slagen Russische jagers erin hem te onderscheppen, ondanks de onoverwinnelijk geachte beschermingsapparatuur waarvan de A-I 7 is voorzien.

Teleman ontsnapt op het nippertje, maar hij moet een noodlanding maken op de Noordkaap, het noordelijkste punt van West-Europa, waar op dat moment een orkaan woedt. Het Amerikaanse schip stuurt een reddingsgroep uit, die hem in half bevroren toestand aantreft, en dan volgt een verschrikkelijke tocht door de dodelijke kou, waarbij ze achtervolgd worden door twee Russische patrouilles welke door een onderzeeër aan land zijn gezet.

Zwak en uitgeput worden ze gevangengenomen, maar door een gelukkig toeval weten ze zich te bevrijden en ze zetten de wanhopige tocht voort, over sneeuw en rotsen, naar de Noorse NAVO-basis, onophoudelijk bedreigd door de grimmige natuur en opgejaagd door hun achtervolgers.
Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: North Cape
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 9789044916843
Uitgever: Bruna

Cole BroganSchot uit de hel
De illegale opiumteelt was door het gebruik van controlesatellieten bijna uitgeroeid. Maar toen werd de wereld weer overspoeld door heroïne, alleen was vanuit de lucht niet te zien waar de papavers waaruit de heroïne werd gederiveerd werden verbouwd.

Cole Brogan van de internationale narcoticabestrijding dacht het te weten: een nieuwe papaversoort werd in het geheim in Ierland gekweekt. Maar niemand gelooft hem, zelfs niet als zijn vrouw wordt gekidnapt en hij zelf maar ternauwernood aan een moordaanslag ontsnapt.

Pas na een nachtmerrieachtige achtervolging dwars door Ierland en Engeland komt Brogan er achter dat er een dodelijke samenzwering bestaat van gewetenloze misdadigers die er op uit zijn hem zo snel mogelijk uit te schakelen.
Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: Hell shot
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789022918463
Uitgever: Bruna
Het contract
DeBoucheron, hoofd van het opsporingsbureau van terroristen bij Interpol, heeft alle reden om de fanatieke organisatie van Anguili te willen oprollen. Anguili is een radicale, zeer gevaarlijke terrorist, die een sensationele roof voorbereid, waarbij de buitgemaakte anderhalf miljard dollar voor wapenaanschaf zullen zijn bestemd.

DeBoucheron roept de hulp in van Cole Brogan, ooit een expert in onderwaterexplosies, maar door verdriet en drank een wrak geworden. Nadat Brogan zich in Anguili's organisatie heeft weten te planten, volgt een adembenemende mensenjacht dwars door Europa, waarbij Brogan wel een verschrikkelijke prijs moet betalen om zijn zelfrespect terug te vinden...
Schrijver: Joe Poyer
Oorspronkelijke titel: The contract
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789022919019
Uitgever: Bruna