Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Richard S. Prather

Boeken van Richard S. Prather

Meer over Richard S. Prather

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1921 / Overleden: 2007

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • Vrouwen te huur - The peddler
 • Wreed is de nacht - Lie down, killer

Shell Scott

 1. Het begon zo...! - The case of the vanishing beauty
 2. Het was een gekkenhuis - Bodies in Bedlam
 3. Ze laten je niet met rust - Everybody had a gun
 4. Zoek de vrouw - Find this woman
 5. Vrouwen in nood - Way of a wanton
 6. En toen kwam de nacht - Pattern for murder
 7. Moord onder hypnose - Dagger of flesh
 8. Lusten en lasten - Darling, it's death
 9. Schatjes bij de vleet - Too many crooks
 10. Het vlees is zwak - Always leave 'em dying
 11. Avontuur in Mexico - Pattern for panic
 12. In natura - Strip for murder
 13. Wat doe je in zo'n geval? - The wailing frail
 14. Drie is te veel - Three's a shroud
 15. Vrouw tot in de dood - Slab happy
 16. Zeldzaam goedje - Take a murder, darling
 17. Over haar lijk - Over her dead body
 18. De dood danst rock 'n roll - Dance with the dead
 19. Graaf je eigen graf - Dig that crazy grave
 20. Zes moorden voor Shell Scott - Shell Scott's seven slaughters
 21. Clown in doodsnood - Kill the clown
 22. Kat in de zak - Dead heat
 23. De joker in het spel - Joker in the deck
 24. Het loense lijk - The cockeyed corpse
 25. Veel te veel moorden - The Trojan hearse
 26. Aan de lopende band - Kill him twice
 27. Dienaren van de dood - Dead man's walk
 28. Het swingende lijk - The meandering corpse
 29. Het Kubla-Kahn mysterie - The Kubla Khan caper
 30. Het schuim drijft boven - Gat heat
 31. Het geheim van Gideon Cheim - The Cheim manuscript
 32. Elixer des doods - Dead-Bang

gedetailleerd overzicht

OverzichtVrouwen te huur
De hoofdpersoon van Vrouwen te huur is de jonge Tony Romero, twintig jaar oud, een Amerikaan van Italiaanse afkomst. Hij is geboren en getogen in San Francisco a1s zoon van ouders die vaak niet wisten hoe zij nu wel hun magen moesten vullen. In de kleine Tony groeide de angst voor en de afschuw van de armoede en daarnaast kreeg iets anders hem te pakken in een wurgende greep, als een obsessie waarvan hij nooit meer los zou kunnen komen: de honger naar welvaart, rijkdom en ook naar macht. Reeds als jongen van dertien jaar begint hij met het verrichten van allerlei vreemde en louche karweitjes voor Swan, de man die in een slee rondrijdt en zijn boodschappenjongen Tony Romero af en toe een paar dollar in de hand stopt, terwijl hij hem een enkele keer, toppunt van zaligheid voor de kleine Tony, mee uit rijden neemt. Als jongen van twintig jaar komt Tony Romero weer in contact met Swan, die inmiddels door zijn bazen in de senaat van de staat Californië is gewerkt om daar voor hun belangen te waken. Tony ziet zijn grote kans en het lukt hem, via Swan, door te dringen in de business van het exploiteren van huizen van plezier in de stad van de Golden Gate. Hij wordt zelfs belast met dé leiding van een van de drie districten op een salaris van 1500 dollar per maand. Hij bewoont een luxe-flat van 250 dollar huur per maand, hij rijdt rond in een fijne Buick en hij heeft Maria, die van hem houdt, al is ze dan een meisje dat uit een van de huizen afkomstig is. Maar Tony Romero is als de gokker aan de roulettetafel, die niet van ophouden weet en doorgaat, net zo lang totdat hij niet alleen al zijn winst verspeelt, maar ook nog al wat hij bij zich had voordat hij aan de speeltafel plaatsnam. Maria zegt het hem, nu vol haat: 'Je bent verrot, Tony... door en door... je bent een walgelijk beest'. Dat is Tony Romero ook, maar misschien ontkomt men met ons toch niet aan iets dat lijkt op medelijden, aan de gedachte 'Als deze jongen, in dit boek beschreven - en hoevelen zijn er niet als hij, overal op deze wereld? - eens een wat betere jeugdkans had gehad, zou hij dan ook de door en door verrotte, tot en met verdorven, volkomen immorele Tony Romero van nu zijn geworden?'
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The peddler
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: Real-reeks 212
Uitgever: De Combinatie
Wreed is de nacht
Wat zou u zeggen als een beeldschone vrouw u meelokte naar haar flat en u uitnodigde bij haar de nacht door te brengen? Wat zou u zeggen, als u na dat bezoek van een moord werd beschuldigd die in diezelfde nacht werd gepleegd en uw alibi waardeloos bleek te zijn omdat de bovengenoemde beeldschone vrouw pertinent ontkende dat u die nacht langer dan een kwartier in haar huis was geweest? Wat zou u....? Zo zijn er tientallen vragen waarop Steve Bennett antwoorden moet vinden en hoe hij deze vindt wordt u in Wreed is de nacht beschreven.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Lie down, killer
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: Real-reeks 57
Uitgever: De Combinatie

Shell ScottHet begon zo...!
Ik stond midden op de weg mijn revolver leeg te schieten. Ik vuurde vijf kogels af, maar de wagen van de schurken verdween gierend om de hoek van de volgende straat. 'Ze zijn er vandoor,' zei ik. 'De schoften zijn er met de staart tussen de benen vandoor.' Toen pas zag ik het. Ze was op de vloer van mijn Cadillac gezakt. 'Georgia! Georgia.' Ik stak mijn handen onder haar armen en probeerde haar op te trekken. Mijn handen werden warm en kleverig van het bloed. Haar bloed! 'Shell...' Het was niet meer dan een gefluister. Haar vingers klauwden krampachtig naar mijn been. 'Ik vermoordde... Narda...' De woorden gingen gepaard met een golfje bloed en stierven weg in een hese snik. Ik zat daar lange tijd naar haar te staren. Naar het glanzende donkere haar. Naar haar fantastische figuur. Een eigenaardig meisje, die Georgia... maar lief. Ik was een beetje van haar gaan houden. Ik, de man die haar moest beschermen, Shell Scott. De miraculeuze nimmer falende detective. De stommeling! Misschien zat ze vol gekke ideeën, maar in één opzicht had zij gelijk gehad... Ze had iemand de doodstuipen op het lijf gejaagd.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The case of the vanishing beauty
Eerste uitgave: 1950
ISBN/EAN: Real-reeks 1
Uitgever: De Combinatie
Het was een gekkenhuis
Zij was een beeldschone temperamentvolle ster van Magna Studio's. Zij bezat geen revolver. Die had ze ook niet nodig. Ze beschikte over alle wapenen, die de mannen, sinds de schepping der wereld, naar de ondergang hebben geleid en zij wist hoe zij die wapenen moest hanteren. Zij was echter eenmaal te vaak gefotografeerd en dat kostte iemand een afgesneden keel. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Creatief wegsluipen...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Bodies in Bedlam
Eerste uitgave: 1951
ISBN/EAN: Real-reeks 4
Uitgever: De Combinatie
Ze laten je niet met rust
Nee, ze laten je niet met rust... en met die 'ze' bedoel ik niet alleen het uitvaagsel van de maatschappij, de gangsters en bendeleiders, maar ook de vrouwen, die je onvermijdelijk in zo'n zaak ontmoet. De gangsters richten hun revolvers op je en de vrouwen hun blikken... Ik weet niet wat het gevaarlijkst is! Maar dat verklaart nog niet waarom iemand op een zonnige maandagmorgen zonder enige waarschuwing op mij begon te schieten en toch vormden die twee schoten het begin van een zaak, waaraan ik geen cent verdiende en waarin ze me niet met rust lieten... de schurken niet... en de vrouwen niet! * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Knetterende revolvers.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Everybody had a gun
Eerste uitgave: 1951
ISBN/EAN: Real-reeks 6
Uitgever: De Combinatie
Zoek de vrouw
Sweet Lorraine werd zij genoemd en volgens mij paste die naam volkomen bij haar. Mij was opgedragen een onderzoek in te stellen naar een vrouw, die al sinds enige tijd spoorloos was verdwenen. Een collega van mij had diezelfde opdracht ontvangen, maar hij had het met de dood moeten bekopen. Het spoor leidde naar Las Vegas en ik werd daar 'verwelkomd' door iemand die een staaf dynamiet in mijn auto legde. Voor mijn vijanden was het echter jammer, dat ik die dans ontsprong. Er volgden echter nog zóveel gelegenheden, waarbij ik slechts met de uiterste inspanning het vege lijf kon redden, dat het eigenlijk een wonder mag heten, dat ik nog de gelegenheid kreeg om nauwere relaties met Sweet Lorraine aan te knopen. Laat het u voldoende zijn, dat Las Vegas al met al een nachtmerrie voor mij werd.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Find this woman
Eerste uitgave: 1951
ISBN/EAN: Real-reeks 10
Uitgever: De Combinatie
Vrouwen in nood
Ze was jong, ze was mooi en ze was dood. Ze vonden haar in het luxueuze zwembad van een Hollywood-villa. En niemand trok het zich aan. Niemand weende bittere tranen. Behalve ik! Ik ben de man, die ze de gevaarlijke, voor niets terugdeinzende Shell Scott noemen. Ik trok het me aan! En als ik Hollywood op z'n kop moest zetten om een duivelse moordmaniak te vangen en als die jacht me niet alleen door de studio's van Hollywood, maar ook door de slaapkamers van de mooiste vrouwen voerde, wat dan nog?
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Way of a wanton
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: Real-reeks 2
Uitgever: De Combinatie


En toen kwam de nacht
Shell Scott ontvangt een geheimzinnige opdracht, waarbij het gaat om een speciaal 'hit-and-run' geval, zoals die de laatste tijd in Los Angeles herhaaldelijk zijn voorgevallen. De politie vermoedt, dat het verkapte moordaanslagen zijn, maar kan niets bewijzen. Kan dit het werk zijn van een moordorganisatie? De lezer, die Shell Scott reeds langer kent, begrijpt dat dit onderzoek onmogelijk kan plaatsvinden, zonder dat er enige beeldschone en uitstekend gevormde vrouwen in worden betrokken. De lezer weet dan ook, dat Shell Scott deze bijkomstige moeilijkheden met het gemak van de geboren charmeur overwint!
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Pattern for murder
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: Real-reeks 20
Uitgever: De Combinatie
Moord onder hypnose
Kan een man, onder invloed van hypnose, gedwongen worden een vrouw zijn liefde op te dringen? Dat overkwam Mark Logan. Ten eerste met Gladys, die precies wist wat zij wilde -- en hoe dat te bereiken. Ten tweede met Ann. Ann was jong, maar had volwassen ideeën. En toen met Ayla, de vrouw met het zondige gelaat, maar met het meest volmaakte lichaam dat een man zich kan dromen. Maar kan een man ook door hypnose gedwongen worden tot het plegen van een moord? Toen twee mannen vermoord werden gevonden en hij geen alibi had, begon Mark zich dat af te vragen. Zat er een duivelse invloed achter zijn onlogische handelingen - en de ontstellende drang, die hij niet kon weerstaan?
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Dagger of flesh
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: Real-reeks 43
Uitgever: De Combinatie
Lusten en lasten
'Shell Scott?' vroeg hij me. Hij grinnikte tegen Gloria. 'Detective en lieveling der vrouwen?' Met een snelle greep omklemde hij mijn hand. Ik ging een stap opzij, dook onder zijn arm door, kwam achter hem te staan en greep zijn linkerschouder met mijn rechterhand. Zijn rechterarm rustte nu verdraaid op zijn rug. Ik gaf een ruk aan de hand op zijn rug, hetgeen hem een langgerekt 'Auuuw' ontlokte, zette mijn blote voeten tegen zijn ruggegraat en duwde hem naar het zwembassin. Hij deed drie wankele stappen. De eerste twee op beton en de derde op water. Dat was prachtig. Ik hoopte dat hij daar beneden zou blijven. 'Gloria,' vroeg ik, 'Wie is die idioot?' Zij staakte het knabbelen op haar onderlip. 'Wist je dat niet?' vroeg zij hoogst verbaasd. 'Die idioot is mijn man.' * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Duel in Acapulco.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Darling, it's death
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: Real-reeks 33
Uitgever: De Combinatie
Schatjes bij de vleet
Shell Scott, leeftijd ongeveer dertig jaar, lengte ongeveer twee meter, blauwe ogen en bijna rechtop staand haar. Nader hem met de grootste omzichtigheid, want hij is gevaarlijk. Heeft zeer eigenaardig gevoel voor humor; hij schiet namelijk graag op personen, vooral op corrupte politiemannen. Het laatst gezien in Seacliff, Californië, vergezeld van Betty Lane, een verslaggeefster, bij wie hij gaarne vertoeft. Heeft een idee-fixe dat hij Seacliff moet beschermen tegen een invasie van het Syndicaat en bovendien de moord op zijn beste vriend moet wreken. Heeft de omgeving waarschijnlijk verlaten. Zo niet, schiet hem dan zonder voorafgaande waarschuwing neer!
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Too many crooks
Eerste uitgave: 1953
ISBN/EAN: Real-reeks 28
Uitgever: De Combinatie
Het vlees is zwak
Ik kwam weer een beetje bij mijn positieven en daardoor konden mijn ogen nog niet veel onderscheiden, maar ik zag de twee dokters links van de draagbaar lopen, waarop ik in mijn dwangbuis lag uitgestrekt. 'Wat heeft dat te betekenen?' brulde ik. 'Behoren jullie tot de staf of zijn jullie patiënten? Ik ben Shell Scott! Ik ben van beroep detective en ik ben niet gek! Zie ik er uit als een gek?' Ze keken zelfs niet op of om. Ik draaide mijn hoofd naar rechts en daar liep de kleine lieftallige vrouwelijke psychiater en haar figuur dreigde haar gesteven uniform te ontstijven. Ze verdween plotseling uit mijn gezichtskring, doordat de draagbaar links afsloeg en ik in een kamertje terecht kwam, waar ik zonder enig ceremonieel op een ledikant werd gesmeten. Ik gilde als een waanzinnige en dat verbeterde de stemming ten opzichte van mij natuurlijk niet... Zo begon mijn levensgevaarlijke avontuur in de zaak van Arthur Trammei, de man die predikte over de verdorvenheid der mensen, doch wiens ziel verdorvener was dan die van de duivel zelf. Hoe hij zijn slachtoffers voornamelijk onder zijn jonge onervaren volgelingen zocht, hoop ik u in dit boek nader uiteen te zetten.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Always leave 'em dying
Eerste uitgave: 1954
ISBN/EAN: Real-reeks 12
Uitgever: De Combinatie


Avontuur in Mexico
Het werd een kus zoals ik me een kus van Monique had voorgesteld. Haar ogen, haar lippen en haar lichaam straalden een vurige gloed uit en daardoor leek dit op het kussen van een brandende fakkel... Eensklaps wierp zij zich tegen mij aan. Haar vingers kromden zich tot klauwen en ze trok haar nagels over mijn wangen... Avontuur in Mexico is een adembenemende story van de hand van Richard S. Prather over liefde en bruut geweld, waarin ook nu weer de komische noot niet ontbreekt.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Pattern for panic
Eerste uitgave: 1954
ISBN/EAN: Real-reeks 26
Uitgever: De Combinatie
In natura
Ze was lang en slank, met haar als geel en rood koper dat door de zon bijeen was gesmolten. Haar ogen waren groot, mooi en blauw. Haar huid was diep gebronsd en van haar smalle taille liepen opwaartse lijnen die mijn hoofd deden tollen. Ze haalde adem en ik verloor bijna mijn bezinning. 'Mr. Scott,' zei ze zacht. 'Ik ben zo blij dat u bent gekomen. Ik weet dat ik door de telefoon een beetje wartaal uitsloeg, maar als iemand twee maal heeft geprobeerd je te vermoorden, dan valt het moeilijk om je kalmte te bewaren.' Weer haalde ze adem en weer had het bijna fatale gevolgen. 'Luister,' zei ik. 'Ik moet eerst goed weten waar ik aan toe ben. M'n kleren uittrekken... moet dat beslist?' Ze kwam naar me toe en mijn hart begon nog sneller te kloppen. Ze draaide zich om, bleef weer plotseling staan en ik struikelde bijna over haar. M'n zenuwen waren tot het uiterste gespannen. 'Oh,' zei ze. 'Wat moeten we doen als iemand u herkent?' Eindelijk was het goed tot mij doorgedrongen hoe ontzettend dit alles was en met holle stem antwoordde ik: 'Niemand zal mij kunnen herkennen, want ik ben vermomd!' En zo begon de zaak, die ik vanwege de plaats waar alles zich afspeelde In Natura noemde...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Strip for murder
Eerste uitgave: 1955
ISBN/EAN: Real-reeks 17
Uitgever: De Combinatie
Wat doe je in zo'n geval?
Ze trof me als een fluwelen hamer die de nagels diep in mijn doodkist dreef. Ze had een figuur als een droom in drie dimensies. Zij vormde de sleutel in het onderzoek van een senaatscommissie, het meest sensationele dat Californië ooit heeft gekend! Ik? Ik ben Shell Scott, de detective die bereid was haar tot het einde der wereld te volgen, al zou ik als een hondje achter haar aan moeten huppelen. Wat een vrouw! Wat een vrouw! Geen wervelstorm van geweld zou mij van haar zijde kunnen rukken, dacht ik. Toch gebeurde dat!
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The wailing frail
Eerste uitgave: 1956
ISBN/EAN: Real-reeks
Uitgever: De Combinatie
Drie is te veel
Man, man, wat heb ik een zwak voor al wat broos en teer is. Dat kan wel eens lastig zijn, als je Shell Scott heet en privé-detective van beroep bent, een revolver draagt en een vergunning bezit en je steeds weer geconfronteerd wordt met moord. Neem bijvoorbeeld Diana. Die had eigenlijk veel te veel moois voor één vrouw. Maar zij bracht een massa moeilijkheden met zich mee, die eindigden met een strop om mijn nek. Of Martita. Ze gedroeg zich als een tortelduifje, maar ik was de knaap die de kogels kon opvangen. En Illona, de Hongaarse wervelstorm, die keek alsof ze me nu wilde eten. Jongens, jongens, wat geweldig. Ik was er helemaal weg van. Gelukkig ben ik nog in staat het na te vertellen, ondanks alle moeilijkheden. Want één brengt moeilijkheden met zich mee: twee brengen dubbele moeilijkheden. Maar heus... drie is te veel. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De dwalende detective.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Three's a shroud
Eerste uitgave: 1957
ISBN/EAN: Real-reeks 258
Uitgever: De Combinatie
Vrouw tot in de dood
Als in dit boek Shell Scott op uitnodiging van een vooraanstaande filmmaatschappij op het toneel verschijnt, is dat niet om voor detective te spelen in een gangsterfilm. Nee, in de rol die hij te spelen krijgt in de chantage-affaire waarbij het filmconcern is betrokken, wordt wel degelijk met scherp geschoten en de gangsters die erin meespelen zijn geen collega's maar uiterst gevaarlijke tegenstanders. Dat laatste blijkt al spoedig wanneer een functionaris van het filmbedrijf om aanvankelijk onduidelijke redenen zelfmoord pleegt. De moeilijkheid ligt voor Shell Scott niet zozeer in het opsporen van de dader als wel in het bewijzen van diens schuld. Een en ander gaat niet van een leien dakje. De zich bedreigd voelende gangsters doen al het mogelijke om een eind aan Scott's activiteiten en liefst ook aan diens leven te maken. Maar Shell Scott zou Shell Scott niet zijn als hij zich daardoor uit het veld liet slaan. Met exotische filmschoonheden als Suez en Coral James in de bijrollen gaat hij aan het werk en ook hier blijkt dat de werkelijkheid dikwijls enerverender is dan de spannendste gangsterfilm. Hij komt in de vreemdste situaties terecht. Zo geneest hij bijvoorbeeld een patiënt met behulp van een veertien voet lange python, rijdt aan het hoofd van de snelste begrafenisstoet aller tijden en zorgt tenslotte voor een daverende climax die zelfs de toch niet voor een kleintje vervaarde filmmakers met ontsteltenis vervult. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De man die van het dak viel.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Slab happy
Eerste uitgave: 1958
ISBN/EAN: Real-reeks 55
Uitgever: De Combinatie


Zeldzaam goedje
'Ik blijf bij je in de buurt. Gil als je me nodig hebt.' Ik grinnikte. 'Ik zal kreunen als ik jou nodig heb.' Ik kreunde zacht. Ze lachte. 'Je bent gek, Shell.' Ze streelde mijn corpus met een blik uit haar grote, smeltend stralende ogen. Het volgende ogenblik trok ik haar tegen me aan. Eindelijk lieten wij elkaar los, om op adem te komen. Lita scheen moeite te hebben om haar ogen open te houden. De mijne stonden waarschijnlijk glazig. 'Wel,' zei ze. 'Dat was een lange kus...' Ze maakte de zin niet af. Ze keek over mijn schouder; haar ogen werden groter en haar mond viel open. Ze slaakte een gil, die mijn knieën in gelatine deed veranderen. Ik stond als verstijfd, maar ik rukte me uit mijn halve verdoving los en keek om. In de deuropening stond een man, met het postuur van een gorilla, nog geen twee meter van ons af. Het licht weerkaatste op de revolver in zijn hand, terwijl hij zorgvuldig richtte... Ja, de schoft richtte op... mijn maagstreek! Zoiets moest mij natuurlijk weer overkomen. Ik leef nog en als u wilt weten hoe ik me uit die onmogelijke situatie redde, dan raad ik u aan dit boek te lezen.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Take a murder, darling
Eerste uitgave: 1958
ISBN/EAN: Real-reeks 21
Uitgever: De Combinatie
Over haar lijk
Mag ik mij even voorstellen? Shell Scott. Zes voet en twee inch lang, wit haar, witte wenkbrauwen, gewicht 205 pond, voornamelijk spieren, van beroep particulier detective te Los Angeles. Ze kunnen mij slaan, met messen, knuppels en ploertendoders bewerken, zelfs op mij schieten en ik kom er toch weer bovenop. Maar met vrouwen kan ik het nu eenmaal niet klaren. Daar kan ik niets aan doen, dat is de schuld van mijn temperament. Vrouwen... Bunny, die daar rondzwom, zelfs zonder bikini. Elaine in haar rode strapless en haar manier van dansen... En dan, vooral: Elaine, dat brokje gloeiende lava, verpakt in een dun laagje ijs... Van Elaine heb ik nog de meeste last gehad. Ze was zo'n schat en ze was mijn opdrachtgeefster. Ze vreesde dat het leven van haar halfbroer, Craig Belden, gevaar liep. Belden werd inderdaad door twee mannen neergeschoten, maar een getuige had óók een vrouw in het wit uit dat flatgebouw zien komen. Dat was Elaine geweest en niemand mocht het weten. De politie niet, de pers niet en vooral die gangsters niet. Want dan zou het leven van die schattige Elaine geen cent meer waard geweest zijn. Ik moest er alles voor op het spel zetten, zelfs een gespannen verhouding met de beste vriend die ik in Los Angeles heb, kapitein Samson van de afdeling Moordzaken. Zo moest ik in feite deze strijd voeren met één vastgebonden hand en geblinddoekt. Want wie was Robert Goss, de kapitein en eigenaar van de Srinagar? Maar vooral: wie was die gedistingeerde, correcte man met dat witte haar, die ik in de hut in gezelschap van Robert Goss had gezien? Mijn beste vriend Sam waarschuwde mij dat ik op mijn tellen moest passen en dat zelfs hij zich niet achter mij kon stellen. Ik moest deze strijd op leven en dood helemaal alleen voeren... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De vrouw in het wit.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Over her dead body
Eerste uitgave: 1959
ISBN/EAN: Real-reeks 40
Uitgever: De Combinatie
De dood danst rock 'n roll
Ik zat met die heerlijke Hawaiïaanse schoonheid in een boom. Heus. Een gezellig dinertje in het beroemde bomenhuis in Honolulu. Alleen maar Loana en ik - champagne. Ik, Shell Scott, privé detective. Zij, de hele knappe vrouw, die ik verdacht van moord. Dat was tenminste mijn excuus. Maar eerlijk gezegd, vergat ik de zaak helemaal, toen ik daar met die vrouw met haar prachtige lichaam en die vulkanische ogen zat. En ik vergat zelfs die schietgrage apen, die buiten met hun revolvers in de aanslag, wachtten om mij naar de andere wereld te helpen. Op dat moment scheen alles voor mij prachtig te gaan. Totdat we in hula-rokjes rond begonnen te springen en ik plotseling op een champagnefles ging staan. Ineens lag ik plat op de grond onder de boom, zonder dat ik me iets kon herinneren. Wie was ik? Waar? Ik wist het niet. En ik had niet de tijd om er over na te denken. Omdat op dat moment twee honderd pond politie op mij af kwam. Ik ben geen muis, maar ik ben ook geen leeuw. En ik zeg altijd maar: als je ze niet kunt bevechten, moet je ze ontlopen. Ik stond op en begon als een gek te rennen.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Dance with the dead
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: Real-reeks 70
Uitgever: De Combinatie
Graaf je eigen graf
Haar vuurrode lippen waren geschapen voor zachte, zoete kussen, van het soort waaraan je normaal niet durft denken. Bij deze lippen zonken alle vroegere ervaringen en avonturen in het niet. Man, ze had een lichaam om een dode aan het wandelen te laten gaan en ze was in staat mij volledig in brand te laten vliegen. Ze zorgde dat ik bijna vergat dat een stelletje boeven bezig was mij naar een andere wereld te helpen. Maar als je Shell Scott heet en je bent privé-detective met een speciaal gevoel voor moeilijkheden en een open oog voor vrouwelijk schoon, dan onderken je het gevaar en sta je je mannetje. En de moeilijkheden begonnen op een eerste klas begraafplaats. Zo een van het soort, sterf nu en betaal later. Wanneer een bende daar zijn tenten opslaat en van daaruit gaat opereren wordt het erger. En als je dan plotseling geconfronteerd wordt met alles wat des begraafplaats is, dan kunnen de moeilijkheden wel eens tot levensgroot uitgroeien. Maar als je Shell Scott heet, weet je ook levensgrote moeilijkheden op te lossen en alles tot een goed einde te brengen. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Onder de groene zoden.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Dig that crazy grave
Eerste uitgave: 1961
ISBN/EAN: Real-reeks 224
Uitgever: De Combinatie
Zes moorden voor Shell Scott
Dat is Shell Scott ten voeten uit, de snelste detective ter wereld, die een kogel ontwijkt met een knipoogje naar een vrouwtje. Hij heeft nu letterlijk alles! Waar Shell Scott verschijnt, daar begint het, want een rustige dag op het strand, een saai partijtje, zelfs een boodschap bij de slager... het wordt één groot avontuur! * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Geen rust voor detective Scott!
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Shell Scott's seven slaughters
Eerste uitgave: 1961
ISBN/EAN: Thriller-pockets 12
Uitgever: Zuid-Nederlandse Uitgeverij


Clown in doodsnood
Doris Miller komt bij Shell Scott, particulier detective in Los Angeles, om hulp te vragen voor haar broer, die over vier maal vierentwintig uur de gaskamer van San Quentin binnengeleid zal worden. Ross Miller is ter dood veroordeeld wegens moord, ondanks zijn hardnekkige ontkenning, op de getuigenverklaringen. Maar nu is een van deze getuigen, Chester Weiss, liftbediende in het hotel-flatgebouw waarin de moord op Casey Flagg is gepleegd, bij haar geweest. Hij heeft haar bekend, dat hij, onder zware druk van een gangster-boss, de vermoedelijke moordenaar, meineed heeft gepleegd. Shell Scott besluit de opdracht te aanvaarden, maar als hij contact krijgt met Chester Weiss, blijkt deze dood te zijn. Geen tekenen van geweld. Hij was een hartpatiënt. De dokter en de politie geloven aan een natuurlijke doodsoorzaak. Shell Scott staat alleen in zijn overtuiging dat Weiss, die gevaarlijk begon te worden, uit de weg is geruimd. Hij zoekt verder en verder. Ook andere getuigen à charge in het proces tegen Ross Miller worden vermoord. Al wat Shell Scott onderneemt, loopt op een mislukking uit. Hij moet nu zijn laatste kaart uitspelen: vermomd als clown binnendringen op het gangster-bal, georganiseerd op de vooravond van de dag waarop Ross Miller de gasdood zal sterven, ter viering daarvan. En hij moet in de brandkast van Frank Quinn zien te komen, waar materiaal genoeg ligt om Quinn naar de gaskamer te doen zenden en... Ross Miller te redden.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Kill the clown
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: Real-reeks 207
Uitgever: De Combinatie
Kat in de zak
Opnieuw raakt Shell Scott, particulier detective, verwikkeld in gevaarlijke avonturen. Wie niet beter wist, zou menen dat hij zich interesseerde voor de koers van aandelen op de beurs en voor de aankoop daarvan. Maar Shell wist zelf wel het beste dat hij van beurszaken niet het minste verstand had. Toch was dat wat de grote multi-miljonair Gabriël Rothstein van hem verlangde, niet minder dan dat hij zou uitzoeken waarom een man met een beslist niet vlekkeloos verleden het aandelenpakket trachtte op te kopen van een maatschappij, die zodanig aan de grond zat, dat de aandelen practisch gesproken waardeloos waren. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Strijd op leven en dood.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Dead heat
Eerste uitgave: 1963
ISBN/EAN: Real-reeks 220
Uitgever: De Combinatie
De joker in het spel
De term 'moordkaarten' is bekend aan alle kaarttafels. Over pokerkaarten, pokergezichten, mooie meisjes en moord gesproken, in zijn nieuwe avontuur beleeft Shell Scott, de bekende witharige particuliere detective, wel zo het een en ander. Het was een zeer wild spelletje poker, wilder dan in de wildste tijd van het oude, wilde westen. Shell had zijn verlies tot nog toe beperkt weten te houden tot zijn schoenen, maar Laurie was alles kwijtgeraakt, voorzover zichtbaar, op haar jurk na. Eve had ook al geen geluk met de kaarten gehad: haar behaatje en panty, dat was al wat ze nog over had. Maar Eve won het volgende spel en Shell besloot nu maar een van zijn sokken in te zetten. Toen stond Laurie op. Ze zei na een lichte aarzeling: 'Ik kan het evengoed nu zeggen, want over een minuut komen jullie het toch te weten. Ik draag geen beha.' Ze draaide zich om opdat Eve haar jurk kon openritsen. Laurie kromde haar rug en begon met het uittrekken van haar japonnetje. En wat daarna gebeurde, was... moord.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Joker in the deck
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: Real-reeks 239
Uitgever: De Combinatie
Het loense lijk
Op een toeristenranch, ergens in de woestijn van Arizona, wordt een film opgenomen die niet veel zal kosten, maar wel afzet zal vinden, want de rollen zijn in handen van vijf heel aantrekkelijke meisjes, die in de film optreden in Evakostuum, zelfs zonder vijgenblad. Dan echter gebeurt er een zeer tragisch en ook vreemd ongeluk: één van de meisjes valt van een paard tijdens een heel gewoon ritje en komt daarbij zo ongelukkig op het hoofd terecht dat ze overlijdt. Het meest vreemde van de zaak is nog wel, dat het paard bekend staat als een heel mak en volgzaam dier, dat naar menselijke berekening onmogelijk op hol kan zijn geslagen en zijn berijdster afgeworpen kan hebben. Shell Scott, particulier detective in Los Angeles, krijgt van zijn oude vriend Ben Freedlander de opdracht een onderzoek in te stellen. Is het met het overlijden van dat meisje wel zuivere koffie geweest? Hij heeft de Sun and Sage nog niet eens bereikt, als twee mannen in cowboy-kleding op hem schieten, met heel echte revolvers en met de zeer duidelijke bedoeling hem naar de andere wereld te helpen...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The cockeyed corpse
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: Real-reeks 205
Uitgever: De Combinatie
Veel te veel moorden
Waarom scheen iedereen er toch zo op gebrand te zijn mij naar de andere wereld te helpen? Nou ja, er was weliswaar een nationale Verkiezingscampagne in volle gang, maar ik had mij voor geen enkele functie kandidaat gesteld. En toch, als ik er niet geweest was, had de andere kandidaat kunnen winnen. Buiten die verkiezingsdrukte om gebeurde er echter nog heel veel. Ik kreeg contact met Polly Plonk die ik voor het eerst ontmoette, keurig opgedoft, in de spreekkamer van haar psychiater; met Johnny Troy, de zanger met de gouden stem die vrouwen van alle leeftijd in vervoering bracht en die meer stemmen op zich had kunnen verenigen dan de twee kandidaten voor het presidentschap, als hij niet voortijdig als lijk was geëindigd; met Ulysses Sebastian, leider van een bureau voor het ontdekken van talenten, het grootste bureau ter wereld totdat het bepaalde, heel zonderlinge, cliënten ging vertegenwoordigen, zoals Joe Rice, de topfiguur van de maffia aan de westkust, wiens huurlingen alsmaar probeerden mij te vermoorden om redenen die niemand duidelijk waren, allerminst voor mijzelf, Shell Scott, particulier detective van beroep.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The Trojan hearse
Eerste uitgave: 1964
ISBN/EAN: Real-reeks 226
Uitgever: De Combinatie


Aan de lopende band
Het was een moeilijk parket waarin de uitgever van het bekende - en goed bekend staande - blad Inside zich bevond. Het blad werd veel gelezen, omdat het nieuws gaf over Hollywood-filmsterren, over films, TV-producties, maar nieuws, dat nimmer in de kranten te lezen was. De uitgever, Gordon Waverly, stond te goeder naam en faam bekend bij de groten van de filmstad. Maar nu kwam zijn blad in het geding, want men beschuldigde hem van moord op zijn compagnon, Finley Pike. Alle aanwijzingen waren tegen hem. De verdenking was zo sterk, dat zelfs Shell Scott aarzelde in te gaan op zijn verzoek, zijn onschuld te helpen bewijzen. Op zijn onderzoekingstocht wordt hij door velerlei omgeving gevoerd: daar waar filmopnamen in volle gang zijn, in nachtclubs, door donkere steegjes, waar men beter niet ongewapend kan lopen. En tenslotte vindt hij de oplossing van een raadsel, dat tot het laatste toe goed geheim wordt gehouden.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Kill him twice
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: Real-reeks 215
Uitgever: De Combinatie
Dienaren van de dood
Een betoverend eiland, precies zoals het in de reisfolders was omschreven: witte stranden, blauwe strandmeren, exotische meisjes in bikini's... Shell Scott, de particuliere detective uit Los Angeles, vond er echter meer: drie lijken. Hier was sprake van moord, maar... was het een voodoo-moord? Was dit de zwarte magie van de inboorlingen in dit deel van het westelijk halfrond? Een voodoo-priester die naalden in een pop steekt en dan wacht op je dood... Wat een onzin, dacht Shell. Wat een afschuwelijk en belachelijk bijgeloof. Maar... die drie lijken waren heel echt en niemand kon de doodsoorzaak vaststellen. Dus ging Shell maar eens rondneuzen, natuurlijk niet alleen, maar in het gezelschap van een welgeschapen metgezellin. En toen verdween dat meiske en Shell werd geconfronteerd met weer een pop. Die pop leek precies op hem en... had een lange naald dwars door het hart gepriemd gekregen...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Dead man's walk
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: Real-reeks 233
Uitgever: De Combinatie
Het swingende lijk
U kent hem toch al? Shell Scott, de reus met het witte haar en de dito wenkbrauwen, verzot op blondjes, roodkopjes en brunettes en met een vast abonnement op moeilijkheden, waarin hij zichzelf werkt. Evenals in vrijwel al zijn andere avonturen begon het ook hier onschuldig genoeg. Shell kwam in een nachtclub in contact met een Iers-Egyptische buikdanseres en de volgende avond zou in het flatje van de particuliere detective in Los Angeles dit contact via een flink aantal martini's omgezet worden in een bloeiende vriendschap. Toen echter de deurbel overging en Shell enthousiast wegrende om open te doen, stond daar niet Sivana, maar Zazu die zijn hulp nodig bleek te hebben. Iemand had namelijk haar vader, een vooraanstaand zakenman, bedreigd. Die vader deed inderdaad zaken, maar dan van een bijzondere soort. Hij was namelijk één van de beruchtste gangsters van de westkust van de Verenigde Staten. Shell voelde er eigenlijk niet zo veel voor, maar aangezien Zazu zei dat ze anders heel echt zou gaan gillen en aangezien ze een heel aantrekkelijk chassis en zo had en bovendien - althans volgens haar eigen opgave - pas zeventien was, liet Shell zich toch overhalen, met het gevolg dat hij in een mum van tijd midden in de puree zat in de vorm van een rasechte gangsteroorlog...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The meandering corpse
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: Real-reeks 228
Uitgever: De Combinatie
Het Kubla-Kahn mysterie
De Kubla Khan, het grote luxehotel in de woestijn van het zuiden van Californië, staat op het punt officieel geopend te worden. Het hoogtepunt van deze opening zal een schoonheidswedstrijd, tevens talentenjacht zijn. Een groot deel van de deelneemsters en tal van gasten zijn reeds aanwezig, als plotseling één van de meisjes, Jeanne Jax, spoorloos verdwenen blijkt te zijn. Ormand Monaco, de grote man van de Kubla Khan, wenst hier geen ruchtbaarheid aan te geven; dus schakelt hij Shell Scott, particulier detective in Los Angeles/Hollywood, in om zo geruisloos mogelijk een onderzoek in te stellen. Shell valt echter met zijn neus in de... schoten. Hij is er ooggetuige van, hoe een meisje - dat later Jeanne Jax blijkt te zijn - in haar auto wordt doodgeschoten en even later blijkt, dat ook Ephrim Sardis, de multimiljonair, in zijn huis door schoten vermoord is.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The Kubla Khan caper
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: Real-reeks 263
Uitgever: De Combinatie
Het schuim drijft boven
Shell Scott krijgt een dringend telefoontje van de rijke George Halstead, die zeer nerveus en overstuur lijkt, of hij zo spoedig mogelijk wil komen. Als Shell Scott te bestemder plaatse komt, maakt het de indruk, dat hij in een nudistenclub is verzeild geraakt. Later zal blijken, dat er nog wel wat meer achter zit dan alleen maar nudisme. Shell treft zijn opdrachtgever dood aan op een zijpad in de tuin onder het struikgewas, met ingeslagen schedel. Als hij met de vrouw van het slachtoffer als opdrachtgeefster aan zijn onderzoek begint, wordt hij opgehaald door de trawanten van de gangsterboss Jimmy Violet, die hem aanraadt het onderzoek in de moordzaak Halstead zonder meer te staken. Shell weigert vanzelfsprekend, maar even later blijkt dat men aan de andere zijde niet terugdeinst voor forse maatregelen. Want als Shell, buiten zijn toedoen, enkele minuten te laat voor een afspraak het Hamilton Building binnen wil gaan waar zijn kantoor gevestigd is, ligt daar een zekere Porter dood op het trottoir, met tal van kogels in zijn hoofd en zijn rug. Porter lijkt van achteren gezien, op Shell, vooral doordat hij ook wit haar had...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Gat heat
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: Real-reeks 284
Uitgever: De Combinatie
Het geheim van Gideon Cheim
'Ik heb het zelf met de hand geschreven, maar u moet niet zoeken naar een manuscript als zodanig. Ik heb de papieren in een stalen trommel geborgen en de trommel afgesloten. Toen heb ik het slot met lak verzegeld en er deze ring in gedrukt.' Cheim liet me de grote zegelring aan een van zijn vingers zien. 'Lak? Was het groene lak?' Cheim zag er plotseling verslagen uit. 'Hoe wist u dat het groene lak was?' 'Toen ik in Jellicoe's suite rondscharrelde, vond ik in de la een brokje... nou ja. Ik dacht dat het een stukje kiezel was of een halfedelsteen. Maar het was bepaald een klein stukje van die lak van u. Dus het lijkt erop dat die oude vriend van u daadwerkelijk de lak verwijderd heeft, de trommel heeft geforceerd en...' Gideon Cheim's mond ging open en dicht. Hij kreeg een zeer eigenaardige kleur, iets van licht groenachtig beige. Zijn tong gleed tussen zijn lippen uit als een stuk gekookte lever... Particulier detective Shell Scott wordt aan het ziekbed geroepen van Gideon Cheim, een befaamd filmproducer, die zich zorgen maakt over het manuscript van zijn autobiografie dat hij heeft toevertrouwd aan een zekere Jellicoe. Het boek mag pas na Cheim's dood gepubliceerd worden, maar nu blijken zowel Jellicoe als het boek verdwenen te zijn.
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: The Cheim manuscript
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-229-1591-3
Uitgever: Bruna
Elixer des doods
Iemand had haar vader ontvoerd. En omdat ze vijfentwintig en welgevormd was, een lekkere meid om zo te zeggen, had Shell Scott er in toegestemd haar oude heer op te sporen. De zaak werd al spoedig ingewikkeld. De vermiste vader bleek Emmanuel Bruno te zijn, de geleerde wiens formule voor een elixer dat een combinatie was van gezondheids- en liefdesdrank het land veroverde. En er was een invloedrijke predikant uit Los Angeles, Festus Lemming, wiens volgelingen Scott aan het kruis wilden nagelen als de antichrist. En dan waren er ook nog tien internationale schoonheden, die van plan waren zich van hun kleding te ontdoen tijdens een rechtstreekse nieuwsuitzending op TV. Maar waar Scott zich het meest zorgen om maakte was het aantal lijken dat hij op zijn pad aantrof...
Schrijver: Richard S. Prather
Oorspronkelijke titel: Dead-Bang
Eerste uitgave: 1971
Uitgever: De Vrijbuiter

Dubbele uitgaven

* Creatief wegsluipen... - zie Het was een gekkenhuis
De dwalende detective - zie Drie is te veel
De man die van het dak viel - zie Vrouw tot in de dood
De vrouw in het wit - zie Over haar lijk
Duel in Acapulco - zie Lusten en lasten
Geen rust voor detective Scott! - zie Zes moorden voor Shell Scott
Knetterende revolvers - zie Ze laten je niet met rust
Onder de groene zoden - zie Graaf je eigen graf
Strijd op leven en dood - zie Kat in de zak