Boekenplank:
Kies

Boeken van John Preston

John Preston is journalist en schrijver.

Meer over John Preston

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • The Dig (De opgraving) - The Dig

Non-Fictie

  • De maan aanraken - Touching the moon

gedetailleerd overzicht

OverzichtThe Dig (De opgraving)

In de zomer van 1939 besluit de rijke weduwe mrs Edith Pretty om de vreemde heuvels nabij haar landhuis in Suffolk te laten onderzoeken in de hoop dat er misschien een oeroude schat begraven ligt. Een lokale amateurarcheoloog begint met de opgraving en het duurt niet lang voordat hij iets ontdekt, het blijkt een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van heel Engeland.

Terwijl in het hele land angstvallig voorbereidingen worden getroffen voor de naderende oorlog tegen nazi-Duitsland, ontstaat er rond de opgraving Sutton Hoo een intense strijd tussen archeologen om de grootste Angelsaksische schat ooit ontdekt, bloot te leggen. Steeds meer mensen raken betrokken bij de opgraving, en jaloezie, ambitie en liefde bepalen de koers van een lange zomer aan de kust van de Noordzee.

The Dig - 2021
Regisseur: Simon Stone
Cast: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James, e.a.
Schrijver: John Preston
Oorspronkelijke titel: The Dig
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789403149813
Uitgever: Cargo

Non-FictieDe maan aanraken

Sinds John Preston als kind de filmversie van She van Rider Haggard had gezien, waarin Ursula Andress in vuur baadt om eeuwig jong te blijven in haar verloren koninkrijk, de Bergen van de Maan, droomde hij ervan om daar ooit eens heen te gaan. Hij wist niet waar die bergen lagen, zelfs niet of ze wel echt bestonden, maar alleen de naam al wekte herinneringen aan een geheimzinnig, onaards en afgelegen gebied. Jaren later maakt hij een tocht door het grensgebied van Oeganda en Zaire en ontdekt dat deze bergen wel degelijk bestaan.

Schrijver: John Preston
Oorspronkelijke titel: Touching the moon
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789065641779
Uitgever: Mingus