Boekenplank:
Kies

Boeken van Marcia Preston

Meer over Marcia Preston

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Marcia Preston


Overzicht

Het vlinderhuis
Om het deprimerende bestaan met haar alcoholische moeder te ontvluchten, zoekt Bobby Lee regelmatig haar toevlucht in het huis van haar beste vriendin Cincy Jaines. Ze is dol op het magische Rockhaven en gefascineerd door de talloze veelkleurige vlinders die Lenora, Cincy´s moeder, er bestudeert.

De vriendschap met Lenora en Cincy is het enige lichtpuntje in Bobbies leven. Ze heeft er dan ook alles voor over. Toch kan ze niet voorkomen dat de band tussen haar en Cincy langzaam maar zeker minder sterk wordt. Nog voordat ze erachter kan komen waarom dat is, gebeurt er iets verschrikkelijks. Van haar dierbare vlinderhuis blijft niets over dan een herinnering.

Jaren later achtervolgt dit gruwelijke voorval Bobbie nog steeds. Dan staat op een dag een onbekende man op haar stoep, die beweert dat Lenora haar hulp nodig heeft. Een confrontatie met het verleden is onvermijdelijk. Eén vraag beheerst vanaf dat moment haar gedachten: is zij de enige die weet wat er die bewuste nacht precies is gebeurd?
Schrijver: Marcia Preston
Oorspronkelijke titel: The butterfly house
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085501114
Uitgever: Mira Books