Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Preston

Meer over Richard Preston

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Richard Preston


Overzicht

Ebola, het killervirus
Nu steeds meer tropische wildernissen in de wereld vernietigd worden, raken de virussen die daar altijd al leefden verspreid onder de mensheid.

Ebola, het killervirus is het waargebeurde, huiveringwekkende verhaal over zo'n virus, dat in 1989 opduikt in een Amerikaans laboratorium waar apen zitten die voor medische doeleinden uit de tropen zijn geïmporteerd.

Het virus is veel besmettelijker dan HIV, en het doodt op een bijzonder gruwelijke manier: er treedt bij het slachtoffer een afschuwelijke biologische meltdown op, waarbij het bloed binnen korte tijd als het ware explodeert uit alle lichaamsopeningen.

Ebola, het killervirus beschrijft de heroïsche pogingen van een militair virologenteam om het virus te identificeren en de verspreiding ervan tegen te gaan. Hun dramatische verhaal is verweven met een uiteenzetting over de oorsprong van zulke virussen en hun botsingen met menselijke omgevingen, die gezien kunnen worden als de wraak van het tropische regenwoud. De implicaties voor de toekomst van de menselijke soort zijn angstaanjagend.
Schrijver: Richard Preston
Oorspronkelijke titel: The hot zone
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789401603058
Ebook: 9789401603225
Uitgever: Xander