Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Guillaume Prévost

Boeken van Guillaume Prévost

Meer over Guillaume Prévost

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1964

Geboorteland: Madagaskar


Het Boek der Tijden / Le Livre du Temps

  1. De geheime steen - La pierre sculptée
  2. De zeven munten - Les sept pièces
  3. De gouden cirkel - Le cercle d'or
Het Boek der Tijden / Le Livre du Temps

gedetailleerd overzicht

Het Boek der Tijden / Le Livre du TempsDe geheime steen
Tien dagen geleden verdween Sam Faulkners vader. Tien minuten geleden ontdekte Sam een verborgen kamer. Vijf minuten geleden zag hij een boek over het kasteel van Dracula. Twee minuten geleden vond hij een manier om door de tijd te reizen. En nu... begint het avontuur.

De veertienjarige Sam heeft al dagen niks meer van zijn vader gehoord en het begint er steeds meer op te lijken dat deze spoorloos verdwenen is. Als Sam wanhopig op zoek gaat naar een aanwijzing, ontdekt hij bij de winkel van zijn vader een verborgen kamer, een oud rood boek en een vreemde, bewerkte steen.

Als Sam de steen aanraakt, wordt hij plotseling eeuwen terug in de tijd geslingerd: hij komt terecht op een eilandje dat bedreigd wordt door de Vikingen... Zonder het te weten is Sam begonnen aan een buitengewone en uiterst gevaarlijke reis.
Schrijver: Guillaume Prévost
Oorspronkelijke titel: La pierre sculptée
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044321937
Uitgever: The House of Books
De zeven munten
Nadat Sam met behulp van de geheime steen een aantal reizen in de tijd heeft gemaakt, ontdekt hij eindelijk waar zijn vader is: hij zit vast in het middeleeuwse Walachije, gevangengenomen door een bloeddorstige tiran die Dracula wordt genoemd!

Om hem te kunnen redden moet Sam de zeven munten verzamelen, waarmee hij door het doolhof van de tijd kan reizen. Maar behalve alle gevaren uit het verleden krijgt Sam nu ook te maken met de hinderlagen van een mysterieuze vijand...
Schrijver: Guillaume Prévost
Oorspronkelijke titel: Les sept pièces
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044324723
Uitgever: The House of Books
De gouden cirkel
Sam hoort van zijn vader dat er een manier is om zijn overleden moeder terug te halen. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn...

Sam krijgt te maken met een machtige tegenstander, die hem al een tijdje op het spoor is. Weer moet Sam door de tijd reizen: naar het oude Rome, naar Egypte en naar het Chinese keizerrijk.

Hij zet alles op het spel om zijn moeder weer te kunnen zien. Maar is hij echt in staat om het verleden te veranderen? En zo ja, tegen welke prijs?
Schrijver: Guillaume Prévost
Oorspronkelijke titel: Le cercle d'or
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044329360
Uitgever: The House of Books