Boekenplank:
Kies

Boeken van Natasha Pulley

Natasha Pulley studeerde Engelse taal- en letterkunde in Oxford. Ze werkte korte tijd als boekverkoper bij Waterstones en als assistent bij de studies astronomie en wiskunde aan de universiteit van Cambridge.

Meer over Natasha Pulley

Genre: Roman

Geboren: 1988


Overzicht

  • De horlogemaker van Londen - The watchmaker of Filigree Street
  • De koopman van Peru - The Bedlam stacks

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe horlogemaker van Londen
Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan.

Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten.

Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

Schrijver: Natasha Pulley
Oorspronkelijke titel: The watchmaker of Filigree Street
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026139857
Uitgever: De Fontein
De koopman van Peru

Peru, 1859. Merrick Tremayne reist, met tegenzin, in opdracht van de Britse overheid af naar Bedlam. Daar moet hij op zoek naar de bomen die kinine herbergen, het enige geneesmiddel tegen de om zich heen grijpende malaria. Een zoektocht die niet zonder gevaar bleek voor generaties kininejagers vóór hem...

Hij raakt verstrikt in een wereld van kolonialisme, oerwouden, bewegende standbeelden en ontmoet priester Raphael die de verhalen over mysterieuze verdwijningen kent.

Schrijver: Natasha Pulley
Oorspronkelijke titel: The Bedlam stacks
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026145834
Uitgever: De Fontein