Boekenplank:
Kies

Boeken van Natasha Pulley

Natasha Pulley studeerde Engelse taal- en letterkunde in Oxford. Ze werkte korte tijd als boekverkoper bij Waterstones en als assistent bij de studies astronomie en wiskunde aan de universiteit van Cambridge.

Meer over Natasha Pulley

Genre: Roman

Geboren: 1988

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Natasha Pulley


Overzicht

  • De koopman van Peru - The Bedlam stacks
  • Stad 40 - The half life of Valery K

De Horlogemaker / The Watchmaker

  1. De horlogemaker van Londen - The watchmaker of Filigree Street
  2. De verdwijning van de horlogemaker - The lost future of Pepperharrow

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe koopman van Peru

Peru, 1859. Merrick Tremayne reist, met tegenzin, in opdracht van de Britse overheid af naar Bedlam. Daar moet hij op zoek naar de bomen die kinine herbergen, het enige geneesmiddel tegen de om zich heen grijpende malaria. Een zoektocht die niet zonder gevaar bleek voor generaties kininejagers vóór hem...

Hij raakt verstrikt in een wereld van kolonialisme, oerwouden, bewegende standbeelden en ontmoet priester Raphael die de verhalen over mysterieuze verdwijningen kent.

Schrijver: Natasha Pulley
Oorspronkelijke titel: The Bedlam stacks
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026145834
Uitgever: De Fontein
Stad 40

Valery Kolkhanov wordt van de Siberische goelag overgeplaatst naar ‘Stad 40’. Deze mysterieuze stad huisvest een reeks kernreactoren en wordt omringd door een bos dat zo beschadigd is dat het lijkt alsof de bomen zijn verroest.

Valery moet het effect van straling op de lokale dieren bestuderen, maar hij vraagt zich vooral af hoe het komt dat er zoveel straling in het gebied ís. Wat wordt er precies verborgen voor de duizenden die in de stad wonen? En als hij naar antwoorden blijft zoeken, zal hij dan overleven?

Schrijver: Natasha Pulley
Oorspronkelijke titel: The half life of Valery K
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026165313
Ebook: 9789026165320
Uitgever: De Fontein

De Horlogemaker / The WatchmakerDe horlogemaker van Londen
Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan.

Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten.

Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

Schrijver: Natasha Pulley
Oorspronkelijke titel: The watchmaker of Filigree Street
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026139857
Uitgever: De Fontein
De verdwijning van de horlogemaker

Thaniel Steepleton wordt overgeplaatst naar Japan met een vreemde opdracht: er zijn spoken gezien en zijn taak is om erachter te komen wat er aan de hand is. Terwijl hij bij zijn beste vriend Keita Mori verblijft, begint Thaniel zelf ook vreemde dingen ervaren.

Dan verdwijnt Mori spoorloos en ondertussen gebeurt er iets vreemds in een bevroren werkkamp in Noord-Japan. Het is aan Takiko Pepperharrow, een oude vriend van Mori om dat te onderzoeken.

Terwijl geesten in Tokio verschijnen en het weer bizar elektrisch wordt, raakt Thaniel ervan overtuigd dat het allemaal iets te maken heeft met de verdwijning van Mori - en dat Mori misschien veel meer in de problemen zit dan ze eerst dachten.

Schrijver: Natasha Pulley
Oorspronkelijke titel: The lost future of Pepperharrow
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026152221
Ebook: 9789026152238
Uitgever: De Fontein