Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Pyper

Meer over Andrew Pyper

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Canada

Website: Andrew Pyper


Overzicht

  • De moordkring - The killing circle
  • De wachters - The guardians
  • De zwarte kroon - The demonologist
  • Handelsmissie - The trade mission
  • Verdwenen meisjes - Lost girls
  • Vuurstorm - The wildfire season

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe moordkring
Patrick Rush is 33 en is mislukt als journalist. Hij droomt van een groots en meeslepend leven als schrijver. In een poging die droom te verwezenlijken wordt Patrick lid van een schrijverskring. De wekelijkse ontmoetingen met andere kleurrijke aspirant-auteurs leveren veel inspiratie op. Vooral het horrorverhaal 'The Sandman' dat een van hen voordraagt maakt indruk.

In dezelfde tijd wordt de stad opgeschrikt door een seriemoordenaar. De media noemen hem The Sandman. Patrick 'leent' het gegeven van The Sandman als basis voor zijn eerste roman. Het boek wordt een bestseller en Patricks droom lijkt uitgekomen.

Maar dan verdwijnen leden van de schrijverskring onder mysterieuze omstandigheden. Patrick wordt telefonisch en via internet bedreigd. Afzender: The Sandman. Als Patricks tienjarige zoontje wordt ontvoerd, zit er maar één ding op. Om het leven van zijn kind te reden, moet hij de uitgestrekte, winterse bossen van Noord-Canada in, op zoek naar The Sandman.
Schrijver: Andrew Pyper
Oorspronkelijke titel: The killing circle
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041411419
Ebook: 9789041421975
Uitgever: Ambo | Anthos
De wachters
Het leegstaande Thurmanhuis vormt een onweerstaanbare plek voor vier tienerjongens uit het nabijgelegen dorp Grimshaw. In de winter van 1984 verschuilen zij zich in het huis, waar zij hun geheimen delen en hun wildste fantasieën ten uitvoer brengen. Maar daar moeten ze uiteindelijk een hoge prijs voor betalen.

Vierentwintig jaar later worden ze nog altijd achtervolgd door herinneringen aan de gebeurtenissen in 1984. Zijn ze destijds te ver gedaan? Tot op welke hoogte vormt hun jeugdigheid een excuus voor hun daden uit het verleden?

Drie van de vier jongens keren met grote tegenzin terug naar Grimshaw voor de begrafenis van de enige van hen die in het dorp is blijven wonen. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Al die tijd hield hij obsessief de wacht over het Thurmanhuis, bang dat iets in het huis wachtte op een kans om te ontsnappen.
Schrijver: Andrew Pyper
Oorspronkelijke titel: The guardians
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041416698
Ebook: 9789041418753
Uitgever: Ambo | Anthos
De zwarte kroon
Professor David Ullman is gespecialiseerd in demonische literatuur, met als hoofdonderwerp Het paradijs verloren van John Milton. Op een middag ontvangt hij een bezoeker die hem uitnodigt in Venetië een bijzonder verschijnsel te komen aanschouwen. David is wel toe aan een korte vakantie en vertrekt samen met zijn elfjarige dochter Tess naar Italië.

Uiteindelijk keert hij getraumatiseerd terug naar Amerika, zonder zijn dochter. Pas dan dringt het langzaam tot hem door dat er een andere wereld bestaat, waar Tess zou kunnen zijn. Met deze wetenschap begint hij aan een zoektocht naar aanwijzingen over zijn verloren kind. Maar hoe ver zal hij gaan om Tess terug te brengen in zijn leven?
Schrijver: Andrew Pyper
Oorspronkelijke titel: The demonologist
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789041422781
Ebook: 9789041424501
Uitgever: Ambo | Anthos
Handelsmissie
Twee arrogante Canadese dot-com wonderboys zijn op een handelsmissie om hun intrigerende concept voor een nieuwe website te verkopen. Maar wanneer ze besluiten om met een boot een ecotour te maken in de Amazonejungle, wordt hun boot geënterd door brute overvallers.

De Braziliaanse bemanning wordt op beestachtige wijze afgemaakt en de zakenjongens en hun tolk worden ontvoerd. Nadat ze geblinddoekt in een kuil zijn gegooid waar ze systematisch gemarteld worden, raken ze verwikkeld in een survival of the fittest. Nu moeten ze zelf keuzes maken - keuzes die dodelijke consequenties met zich meedragen...
Schrijver: Andrew Pyper
Oorspronkelijke titel: The trade mission
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041404695
Uitgever: Ambo | Anthos
Verdwenen meisjes
Bartholomew Christian Crane is een jonge advocaat die nooit verliest. Rap van tong, verslaafd aan cocaïne en een levensmotto dat luidt: 'Leugens bestaan niet, alleen verkeerde waarnemingen.' Kortom: etterbak Barth is klaar voor het grote werk.

Als in een klein stadje in het noorden van Ontario twee veertienjarige meisjes verdwijnen, wordt hun leraar Engels, Thomas Tripp, aangeklaagd wegens moord. Hoewel er weinig bewijs is - de lichamen van de meisjes zijn nooit gevonden - zijn alle inwoners van het stadje ervan overtuigd dat Tripp de dader is.
Schrijver: Andrew Pyper
Oorspronkelijke titel: Lost girls
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041410498
Ebook: 9789041421951
Uitgever: Ambo | Anthos


Vuurstorm
Een afgelegener plaats dan Ross River in de Yukon bestaat er niet. Maar voor Miles McEwan kan het niet eenzaam genoeg zijn. Verborgen in het lege landschap van Noord-Canada lijkt het dorp een perfecte plaats om zijn verleden te ontvluchten. Hij hoopt zijn baan van bosbrandbestrijder weer op te kunnen pakken, hoewel hij nog steeds gekweld wordt door beelden van een collega die hij voor zijn ogen zag verbranden. Zijn schuldgevoel heeft hem doen vluchten uit zijn vorig leven, weg bij zijn vrouw en zijn dochtertje dat hij nooit gekend heeft.

In het woud rondom Ross River loert intussen gevaar. Een groepje jagers zal geconfronteerd worden met de natuur in haar wildste en meest afschrikwekkende vorm. Elders in het bos is een moordenaar aan het werk, heimelijk en wreed. Terwijl de jagers een voor een sneuvelen woedt een even potentieel dodelijke bosbrand. In een race tegen de klok onderneemt Miles een wanhopige reddingspoging, gedreven door de liefde voor zijn dochter.
Schrijver: Andrew Pyper
Oorspronkelijke titel: The wildfire season
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041409430
Ebook: 9789041421968
Uitgever: Ambo | Anthos