Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Quirk

Matthew Quirk heeft geschiedenis en literatuur gestudeerd aan Harvard. Na zijn afstuderen heeft hij vijf jaar als journalist gewerkt.

Meer over Matthew Quirk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Matthew Quirk


Mike Ford

  1. De 500 - The 500
  2. Vuistregel - The directive

gedetailleerd overzicht

Mike FordDe 500

Mike Ford is een student met torenhoge schulden. Zijn problemen lijken in één klap opgelost te zijn als hij van Harvard wordt geplukt door de Davies Group, een prestigieus consultancy-bureau. Dit bureau specialiseert zich in het beïnvloeden van de vijfhonderd machtigste mensen in Washington.

CEO Henry Davies kent iedereen die ertoe doet. En belangrijker nog: hij kent hun diepste, duisterste geheimen. Nu is hij op zoek naar een protegé om hem te helpen bij zijn grootste en gevaarlijkste deal. Mike lijkt hiervoor de aangewezen persoon. Algauw raakt Mike hopeloos verstrikt in een web van macht en corruptie waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt. Een pact met de duivel verbreek je immers niet zomaar...

Schrijver: Matthew Quirk
Oorspronkelijke titel: The 500
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000305858
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vuistregel

Voormalig crimineel Mike Ford heeft zijn leven weer op de rit. En hoe: een geweldige verloofde, een prachtig huis en een eigen bedrijf. De opwinding van zijn gevaarlijke verleden heeft hij achter zich gelaten. Dan duikt zijn broer Jack ineens op. Ook hij lijkt weer op het rechte pad te zijn. Maar niets blijkt minder waar.

Jack wordt bedreigd nadat hij zich heeft ingelaten met een bende die een miljoenengeheim probeert te stelen van een invloedrijke bank. Mike besluit zijn gevoel voor avontuur te volgen en Jack te helpen. Dankzij de vaardigheden die hij in zijn eigen criminele verleden heeft opgedaan, weet Mike in de bende te infiltreren. Maar gevangen tussen de politie en de onderwereld stuit hij op een web van corruptie. En dat web reikt tot diep in zijn eigen leven...

Schrijver: Matthew Quirk
Oorspronkelijke titel: The directive
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571699
Ebook: 9789402302578
Uitgever: Van Holkema & Warendorf