Boekenplank:
Kies

Boeken van Matthew Quirk

Matthew Quirk heeft geschiedenis en literatuur gestudeerd aan Harvard. Na zijn afstuderen heeft hij vijf jaar als journalist gewerkt.

Meer over Matthew Quirk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Matthew Quirk


Overzicht

  • Interne dreiging - Inside threat
  • The night agent - The night agent

Mike Ford

  1. De 500 - The 500
  2. Vuistregel - The directive

gedetailleerd overzicht

OverzichtInterne dreiging

De dag waar elke geheime agent voor heeft getraind is aangebroken: code zwart, het Witte Huis is gevallen. De president moet vluchten naar een verborgen bunker buiten DC en alleen zijn vertrouwdste ambtenaren en agenten mogen mee - degenen die koste wat het kost de regering zullen beschermen.

Erik Hill is een van deze agenten. Hij heeft zijn leven toegewijd aan de geheime dienst en beschouwt de dienst als zijn familie en zijn levensdoel. Ondanks Eriks groeiende haat tegen de corruptie in Washington kan hij zijn loyaliteiten niet vergeten. De regering wordt aangevallen en hij is de enige die de dreiging kan verslaan.

Het bewijsmateriaal leidt Erik naar een samenzwering die tot het hoogste regeringsniveau rijkt, en de aanval blijkt georganiseerd te zijn door mensen met wie hij zit opgesloten. Wanneer de daders in de bunker toeslaan en de paranoia toeneemt, zal Erik er alles aan moeten doen om zijn mensen, zichzelf, en zijn land te redden.

Schrijver: Matthew Quirk
Oorspronkelijke titel: Inside threat
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021042961
Ebook: 9789021042978
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
The night agent

Helden worden niet geboren. Ze nemen de uitdaging aan...

FBI-agent Peter Sutherland werkt in de crisiskamer van het Witte Huis: het hart van Amerika’s best bewaarde militaire geheimen. Hij bewaakt een noodtelefoon die nooit overgaat - tot vanavond...

Om 1.05 uur gaat de telefoon. Rose is doodsbang. Er zijn twee mensen vermoord en de moordenaar is nog steeds bij haar in huis. Eén van de slachtoffers gaf haar dit telefoonnummer met dringende instructies: ‘Vertel ze dat Osprey gelijk had. Het is begonnen...’

Het telefoontje stort Peter in het hart van een complot dat al jaren in de maak is, eentje waarbij een Russische spion tot het hoogste niveau van de Amerikaanse overheid is doorgedrongen. Iedereen in het Witte Huis kan de verrader zijn. Om het land te redden kan Peter niemand vertrouwen.

The Night Agent - 2023 e.v. - tv-serie
Regisseur: Millicent Shelton
Cast: Gabriel Basso, Luciane Buchanan, Fola Evans-Akingbola, e.a.
Schrijver: Matthew Quirk
Oorspronkelijke titel: The night agent
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021042947
Ebook: 9789021042954
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Mike FordDe 500

Mike Ford is een student met torenhoge schulden. Zijn problemen lijken in één klap opgelost te zijn als hij van Harvard wordt geplukt door de Davies Group, een prestigieus consultancy-bureau. Dit bureau specialiseert zich in het beïnvloeden van de vijfhonderd machtigste mensen in Washington.

CEO Henry Davies kent iedereen die ertoe doet. En belangrijker nog: hij kent hun diepste, duisterste geheimen. Nu is hij op zoek naar een protegé om hem te helpen bij zijn grootste en gevaarlijkste deal. Mike lijkt hiervoor de aangewezen persoon. Algauw raakt Mike hopeloos verstrikt in een web van macht en corruptie waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt. Een pact met de duivel verbreek je immers niet zomaar...

Schrijver: Matthew Quirk
Oorspronkelijke titel: The 500
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000305858
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vuistregel

Voormalig crimineel Mike Ford heeft zijn leven weer op de rit. En hoe: een geweldige verloofde, een prachtig huis en een eigen bedrijf. De opwinding van zijn gevaarlijke verleden heeft hij achter zich gelaten. Dan duikt zijn broer Jack ineens op. Ook hij lijkt weer op het rechte pad te zijn. Maar niets blijkt minder waar.

Jack wordt bedreigd nadat hij zich heeft ingelaten met een bende die een miljoenengeheim probeert te stelen van een invloedrijke bank. Mike besluit zijn gevoel voor avontuur te volgen en Jack te helpen. Dankzij de vaardigheden die hij in zijn eigen criminele verleden heeft opgedaan, weet Mike in de bende te infiltreren. Maar gevangen tussen de politie en de onderwereld stuit hij op een web van corruptie. En dat web reikt tot diep in zijn eigen leven...

Schrijver: Matthew Quirk
Oorspronkelijke titel: The directive
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571699
Ebook: 9789402302578
Uitgever: Van Holkema & Warendorf