Boekenplank:
Kies

Boeken van Caro Ramsay

Meer over Caro Ramsay

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Caro Ramsay


Overzicht

  • Vergiffenis - Absolution

Anderson & Costello

  1. Zingen voor de doden - Singing to the dead
  2. Donker water - Dark water
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtVergiffenis
Glasgow, 1984. Het leek een eenvoudige opdracht. De jonge rechercheur Alan McAlpine moet in een ziekenhuis de wacht houden bij een vrouw die op sterven ligt. Zij heeft geen naam, en haar gezicht is verminkt door zoutzuur.

Alan en de vrouw communiceren met elkaar door middel van vingerbewegingen. Maar de vrouw vertelt niet hoe ze heet, wie de vader is van haar pasgeboren dochtertje en wie het zoutzuur in haar gezicht heeft gegooid.

Tweeëntwintig jaar later. Alan McAlpine is een gevierd hoofdinspecteur. Hij leidt de jacht op een man die in de pers de Kruisigingmoordenaar wordt genoemd. Twee vrouwen zijn al dood. Hun verminkte lichamen zijn gevonden met gespreide armen en met de voeten gekruist bij de enkel.

Tijdens hun onderzoek stuiten McAlpine en zijn assistenten op een oude, nooit opgeloste zaak. Heden en verleden raken verstrengeld. De obsessie die ooit begon in een ziekenhuiskamer, heeft Alan nooit echt losgelaten. Met gruwelijke gevolgen...
Schrijver: Caro Ramsay
Oorspronkelijke titel: Absolution
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041413802
Ebook: 9789041418944
Uitgever: Ambo | Anthos

Anderson & CostelloZingen voor de doden
Twee zevenjarige jongens worden in Glasgow midden op straat ontvoerd. Beide kinderen worden al jarenlang verwaarloosd. Voor inspecteur Colin Anderson is de zaak extra verontrustend, omdat de jongens een sterke gelijkenis vertonen met zijn eigen zoon Peter.

Wanneer het politieonderzoek op een dood spoor lijkt te zitten, ontaardt een ogenschijnlijk onschuldige brand in een nietsontziende klopjacht op de dader. Een ongrijpbare moordenaar kiest zijn slachtoffers willekeurig en zet de politie op ingenieuze wijze op het verkeerde been - als detective Costello het tenminste bij het rechte eind heeft.

Terwijl zijn team worstelt met het oplossen van beide zaken, ontdekt Colin Anderson dat verraad en bedrog zich in vele gedaanten kunnen voordoen. Zolang de ontvoerder van de jongens nog vrij rondloopt, is geen enkel kind veilig.
Schrijver: Caro Ramsay
Oorspronkelijke titel: Singing to the dead
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041411204
Ebook: 9789041418937
Uitgever: Ambo | Anthos
Donker water
Een bitterkoude februaridag in Glasgow. Op de zolder van een verlaten woning hangt het levenloze lichaam van een misdadiger van wie men dacht dat hij zich de afgelopen tien jaar schuilhield aan de Costa del Sol. Zijn gezicht is op gruwelijke wijze verminkt.

De rechercheurs die de zaak onderzoeken, Anderson en Costello, vermoeden dat de man verdachte is in een zaak van tien jaar eerder: twee mannen verkrachtten een jonge studente en probeerden haar daarna te vermoorden. Maar waar is Mr. Click, de partner van de dode misdadiger?

Als er een vrouw gevonden wordt die op brute wijze is aangevallen, realiseren Anderson en Costello zich dat deze afschrikwekkende psychopaat weer aan het werk is. Ze doen er alles aan om te voorkomen dat Mr. Click een nieuw slachtoffer maakt. Want als hij eenmaal heeft gedood, verlangt hij naar meer...
Schrijver: Caro Ramsay
Oorspronkelijke titel: Dark water
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041417909
Ebook: 9789041420367
Uitgever: Ambo | Anthos