Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Daphne van Rapenburgh

Boeken van Daphne van Rapenburgh

Meer over Daphne van Rapenburgh

Geboren: 1932

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Dag, m'n kind
  • De viool van de vijand

Marskramer Kronieken

  1. Gevonden kind
  2. De warmte van turf
  3. Zo sterft geluk

gedetailleerd overzicht

OverzichtDag, m'n kind

Wanneer Nellie na de watersnoodramp de brokstukken van haar leven probeert samen te rapen, slaat het noodlot opnieuw toe: haar enig overgebleven broer Martijn krijgt in Canada een gruwelijk ongeluk. Nellie onderneemt de verre reis om zijn gezin bij te staan.

In dit uitgestrekte, vreemde land waarvan ze de taal en cultuur niet kent, lukt het Nellie echter niet om te aarden. Ze wordt meer en meer verscheurd door heimwee.

Schrijver: Daphne van Rapenburgh
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789020519976
Ebook: 9789020519853
Uitgever: Westfriesland
De viool van de vijand

Daphne van Rapenburgh brengt met De viool van de vijand een oorlogsverhaal over een gezin dat niets méér wil dan een prettig leven leiden.

Wanneer twee jonge Duitse soldaten bij hen aankomen met een viool, denkt vader Van Maarsen dat ze weinig kwaad in de zin kunnen hebben. Ze hebben een viool bij zich, geen geweer! Hij ziet in deze jongemannen uitstekende toekomstige echtgenoten voor zijn dochters. Deze naïeve gedachte komt hen duur te staan als blijkt wat het ware gezicht is van de Duitsers die zo vriendelijk leken.

De viool van de vijand is een aangrijpend verhaal over heel gewone mensen die midden in de Tweede Wereldoorlog worden gestort, een oorlog waar geen ontkomen aan was. Daphne van Rapenburgh heeft als kind zelf deze oorlog meegemaakt en weet dus precies hoe dat voelde.

Schrijver: Daphne van Rapenburgh
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020537734
Ebook: 9789020537741
Uitgever: Z&K

Marskramer KroniekenGevonden kind

Arnie woont met zijn vader en broer en zus in een klein boerderijtje. Kort voor vader sterft, komt er een marskramer langs. Dan ziet vader zich gedwongen de waarheid over Arnie te vertellen. Het blijkt dat Arnie als baby te vondeling is gelegd door de marskramer.

Arnie voelt zich aangetrokken tot zijn stiefzus Mijntje. Als zij zwanger van hem wordt, brengt de pastoor haar naar een internaat. Arnie en Mijntje vervreemden steeds meer van elkaar. Dan wordt Mijntje verliefd op de dirigent.

Schrijver: Daphne van Rapenburgh
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789020528169
Uitgever: Westfriesland
De warmte van turf

Arnies relatie met Mijntje is op niets uitgelopen en zijn drinkende en gokkende stiefbroer heeft de boerderij in brand gestoken. Dan besluit hij zijn lot te ontvluchten en vertrekt naar de veengebieden.

Daar vindt hij de warmte en genegenheid die hij zoekt. Dan komt de marskramer weer langs. Ooit heeft hij Arnie te vondeling gelegd. Om het goed te maken heeft hij voor Arnie een stuk land gekocht. Als Arnie besluit daar te gaan wonen, is dat de opmaat tot de ontrafeling van het geheim van zijn afkomst?

Schrijver: Daphne van Rapenburgh
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789020528244
Uitgever: Westfriesland
Zo sterft geluk

Na de moeilijke jaren van armoede en eenzaamheid, geniet Arnie volop van zijn gezin. Zijn zes kinderen groeien op in zorgzame harmonie. Dan trekken zich ook boven De Leeuwerikhoeve donkere wolken samen. Een veroordeling, een onbeschrijflijk verlies, een onverwacht kleinkind...

Dwars door deze stormen sturen Arnie en Hanna hun gezin liefdevol langs alle klippen.Toch ontstaat door Arnies trotse hoofd ook een dramatische verwijdering.

In dit slotdeel van de Marskramers Kronieken keert Arnies verleden nog eenmaal terug, en wel in een heel verrassende vorm...

Schrijver: Daphne van Rapenburgh
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789020529876
Uitgever: Westfriesland