Boekenplank:
Kies

Boeken van Ravelli

Ravelli is het pseudoniem van Rik Felderhof, schrijver van De Vliegenvanger Trilogie. Deze trilogie is gebaseerd op niet eerder gepubliceerde memoires van de biseksuele monnik en romanticus Peter Waanders.

Meer over Ravelli

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Rik Felderhof

Geboren: 1948

Geboorteland: Nederland

Website: Ravelli


De Vliegenvanger Trilogie

  1. De vliegenvanger
  2. Echo van een verzwegen verleden
  3. De schoonheid van de leugen

Dubbel uitgegeven titels

  • Scapa - zie Echo van een verzwegen verleden
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

De Vliegenvanger TrilogieDe vliegenvanger

Mijn naam is M. Ravelli. Ik ben bedrogen, Twee mannen hebben mijn naam gestolen, Ik hield van de één, dit is het verhaal van de ander.

'Houd God voor ogen en je gulp gesloten.' Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs.

De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze 'dubbele fout' wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.

In de Tweede Wereldoorlog valt hij in handen van de nazi's maar weet zijn executie te voorkomen door vliegen te vangen in het kantoor van de kampcommandant.

Na zijn ontsnapping zwerft hij als Graaf Ravelli door Italië, meestal aan de zijde van opmerkelijke vrouwen. Als kreupele bedelaar, minnaar van velen en kunstenaar blijft hij verlangen naar de puurheid van zijn kinderjaren. Uiteindelijk gaat de 'vliegenvanger' op zoek naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd.

Schrijver: Ravelli
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789081401272
Ebook: 9789081401258
Uitgever: TVF International
Echo van een verzwegen verleden

Tonio Conti laat zich verleiden tot een hartstochtelijke tango op de punt van een stiletto. Een dubbelleven dat hem voortdurend voor morele dilemma's plaatst.

Tonio groeit op onder de vleugels van een flamboyante notaris die een sleutelrol vervult binnen de meest dubieuze familie van italie. Ook zijn onbetrouwbare grootmoeder - 'de koningin van Napels' - licht haar kleinzoon gedienstig bij op het slechte pad. Zo wordt hij al op jonge leeftijd gechanteerd en gedwongen tot pijnlijke keuzes. Onder de naam Scapa, zoon van de fameuze Vliegenvanger, verwerft Tonio ontzag binnen de criminele Camorra, terwijl hij als gynaecoloog alom geroemd wordt in de medische wereld.

In het niemandsland tussen liefde en haat vindt hij troost bij een rebelse pastoor die God een wijs en warm gezicht geeft. Tonio wordt verliefd op Laura, een meisje uit een rivaliserende familie. Zij is arts in opleiding, die met haar intelligentie en ondeugende oogopslag extra glans geeft aan hun relatie. Het uitbundige leven onder de Italiaanse zon krijgt echter een dramatische wending waarbij de echo van een verzwegen verleden nog lang zal naklinken.

Schrijver: Ravelli
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082146240
Ebook: 9789082146295
Uitgever: TVF International
De schoonheid van de leugen

Olivia Ravelli besluit al op jonge leeftijd om schrijfster, piloot en gelukkig te worden. Twee voornemens worden beloond. Haar eerste roman is meteen een bestseller. Als F-16 gevechtsvlieger voert ze samen met haar collega en hartsvriendin Deborah gevaarlijke missies uit. Op het relationele vlak zijn de vrouwen krachtig en origineel, maar liefde laat zich niet dicteren.

Haar kinderjaren brengt Olivia door in Tanzania, onder de vleugels van de excentrieke barones Helga von Bissacker die ook later een beslissende rol in haar leven speelt. Als Olivia gevangengenomen wordt door een Somalische terreurgroep, hullen de Joodse Deborah en Duitse Helga, ooit de kapster van Adolf Hitler, zich in boerka's om hun vriendin te bevrijden.

Gedreven door de wens het verleden te ontrafelen duikt Olivia, bijgelicht door haar grootmoeder, steeds dieper in de duistere geschiedenis van haar familie. Uiteindelijk vindt ze de antwoorden wanneer zij oog in oog staat met haar grootvader, de legendarische Vliegenvanger.

Schrijver: Ravelli
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082146264
Ebook: 9789082146288
Uitgever: TVF International

Dubbel uitgegeven titelsScapa

Zie voor de beschrijving van dit boek: Echo van een verzwegen verleden.

Schrijver: Ravelli
Oorspronkelijke titel: zie Echo van een verzwegen verleden
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789082146219
Ebook: 9789082146226
Uitgever: Ravelli Publishers