Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Sarah Rees Brennan

Boeken van Sarah Rees Brennan

Sarah Rees Brennan studeerde in Londen en werkte als bibliothecaris in Surrey, maar vestigde zich na haar langdurige gevecht tegen kanker weer in Ierland. Ze schrijft sinds 2009 YA-boeken. Lang leve het kwaad is haar eerste boek voor volwassenen.

Meer over Sarah Rees Brennan

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Ava Corrigan

Geboren: 1983

Geboorteland: Ierland


Tijd van IJzer / Time of Iron

  1. Lang leve het kwaad - Long live evil

Young Adult

  • De grimmige avonturen van Sabrina: Seizoen van de heks - Chilling adventures of Sabrina: Season of the witch
  • Fate: The Winx Saga - De eerste vonk - Fate: The Winx Saga - Lighting the fire
Tijd van IJzer / Time of Iron

gedetailleerd overzicht

Tijd van IJzer / Time of IronLang leve het kwaad

Het is tijd om de slechterik in jezelf te ontdekken...

Rae is een enorme boekenwurm en heeft altijd al een zwak gehad voor de slechteriken in de verhalen die ze leest. Ze zijn slim, aantrekkelijk en gaan tot het uiterste om hun doel te bereiken, iets wat voor Rae niet mogelijk is door haar terminale ziekte.

Maar op een dag neemt haar leven een onverwachte wending wanneer ze een aantrekkelijk aanbod krijgt: door in haar favoriete boek te stappen kan ze de magie vinden om zichzelf te genezen.

Alleen wordt Rae niet wakker als de held van het verhaal, maar als de slechterik. Bovendien is het boek anders dan zij het zich herinnert.

Schrijver: Sarah Rees Brennan
Oorspronkelijke titel: Long live evil
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021047690
Ebook: 9789021047706
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Young AdultDe grimmige avonturen van Sabrina: Seizoen van de heks

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen. Haar leven bestaat uit het bestuderen van magie en toverspreuken, rondhangen met vrienden en naar de film gaan met haar vriendje Harvey Kinkle.

Nu de tijd in de 'normale' wereld langzamerhand op aan het raken is, beseft ze dat het achterlaten van haar vrienden veel moeilijker is dan ze had verwacht. Al helemaal nu ze niet meer precies weet wat Harvey voor haar voelt. Wanneer haar nicht Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die zijn ware gevoelens voor haar zullen onthullen gaat het helemaal mis. Een mysterieuze bosgeest bemoeit zich met de spreuk en alles begint averechts te werken.

Sabrina heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de macht van de magie. Toch begint ze steeds meer te twijfelen of haar magie haar niet het verkeerde pad op leidt. Zal ze ervoor kiezen om het pad van het licht te verlaten om het pad van de nacht te volgen?

Schrijver: Sarah Rees Brennan
Oorspronkelijke titel: Chilling adventures of Sabrina: Season of the witch
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021419701
Ebook: 9789021419084
Uitgever: Volt
Fate: The Winx Saga - De eerste vonk

Het is lente en directrice Dowling organiseert een oriëntatiedag voor de nieuwe studenten die in de herfst op Alfea zullen starten. Stella stelt zich kandidaat om het welkomstcomité te leiden. Ze staat erop dat haar vriendje Sky haar helpt, maar die heeft z'n handen vol met het slechte gedrag van zijn kamergenoot Riven.

Nieuwelingen Aisha, Musa en Terra zijn zenuwachtig voor de oriëntatiedag. Kunnen ze standhouden tussen al die sterke krachten?

Ondertussen zoekt directrice Dowling contact met een fee die in de mensenwereld woont. Die heeft geen idee wat haar te wachten staat.

Schrijver: Sarah Rees Brennan
Oorspronkelijke titel: Fate: The Winx Saga - Lighting the fire
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464101454
Ebook: 9789464101461
Uitgever: Horizon