Boekenplank:
Kies

Boeken van Linus Reichlin

Meer over Linus Reichlin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Zwitserland

Website: Linus Reichlin


Hannes Jensen

  1. Het verlangen van atomen - Die Sehnsucht der Atome
  2. Assistent van de sterren - Der Assistent der Sterne

gedetailleerd overzicht

Hannes JensenHet verlangen van atomen
Een Amerikaanse toerist voelt zich bedreigd en vraagt op het politiebureau van Brugge om hulp. De dag erop wordt de man dood aangetroffen op straat. Sectie wijst uit dat het om een moord gaat die het menselijke vermogen overstijgt.

Inspecteur Hannes Jensen neemt de zaak aan. Alles wijst in de richting van de plotseling verdwenen tienjarige tweelingzonen van de man, die hun vader haatten. De hoogst raadselachtige zaak kost inspecteur - en hobby-kwantumfysicus - Jensen de nodige hoofdbrekens.

Het liefst zou hij in alle rust aan deze zaak werken, ware het niet dat er steeds een knappe, blinde vrouw om hem heen draait. Deze behoorlijk bazige vrouw schijnt zich erg te interesseren voor deze zaak. De uiteindelijke zoektocht brengt Jensen niet alleen naar Arizona en Mexico, maar ook naar de grenzen van de verklaarbare wereld...
Schrijver: Linus Reichlin
Oorspronkelijke titel: Die Sehnsucht der Atome
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789058315359
Uitgever: Maarten Muntinga
Assistent van de sterren
Hannes Jensen, voormalig inspecteur bij de politie in Brugge, heeft een fout gemaakt. Tijdens een seminar in IJsland heeft hij met een vrouw geslapen die hij nauwelijks kent. Als hij naar Brugge terugkeert, naar zijn partner Annick, zijn in zijn hals de sporen van die nacht nog zichtbaar: de vrouw heeft hem gebeten en die beet is gaan ontsteken. Jensen probeert de wond met een das te bedekken.

Annick de misstap bekennen wil hij niet, want dat zou hun relatie in gevaar kunnen brengen. Bovendien heeft zij momenteel andere problemen aan haar hoofd: met haar beste vriendin gaat het niet goed. Een Afrikaanse waarzegger heeft haar voorspeld dat haar dochter zal worden vermoord door een man met een litteken in zijn hals.

Jensen, een hartstochtelijk amateur-kwantumfysicus, gelooft niet in het lot. Volgens hem bestaat het leven uit een reeks toevallen, niets ligt van tevoren vast. Maar de gebeurtenissen in de dagen daarop gooien zijn wereldbeeld overhoop. Het lijkt alsof de waarzegger met zijn voorspelling gelijk krijgt. Hoe meer Jensen zich verzet tegen de noodlottige verwikkelingen waarmee hij te maken krijgt, des te minder kan hij zich eraan onttrekken.
Schrijver: Linus Reichlin
Oorspronkelijke titel: Der Assistent der Sterne
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789460011115
Uitgever: Maarten Muntinga