Boekenplank:
Kies

Boeken van Brenda Reid


Overzicht

  • Het huis van duizend dromen - The house of dust and dreams
  • Kind van de zee - Heavenly's child

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet huis van duizend dromen
Griekenland, 1937. De jonge Britse diplomaat Hugh Timberlake aanvaardt een post op de ambassade in Athene. Hij voelt zich als een vis in het water in het diplomatenmilieu, maar Hughs echtgenote Evadne vindt het leven er verstikkend.

Wanneer ze voor een korte vakantie naar Kreta gaan, waar ze verblijven in het vervallen huis van verre familie, wordt Evadne verliefd op het eiland. Ze besluit er te blijven en het huis te laten opknappen. Hugh moet terug naar Athene, maar belooft zich zo snel mogelijk weer bij haar te voegen.

Evadne sluit vriendschap met de bewoners van het naburige dorpje en bemerkt al snel dat haar echtgenoot steeds meer uit haar hoofd en hart verdwijnt, waar zijn plaats wordt ingenomen door de knappe Griekse timmerman die ze heeft ingehuurd.

Dan breekt de oorlog uit. Het ooit zo idyllische eiland wordt het middelpunt van geweld en bloedvergieten en Evadne komt voor een hartverscheurende keuze te staan.
Schrijver: Brenda Reid
Oorspronkelijke titel: The house of dust and dreams
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022562789
Ebook: 9789460230783
Uitgever: Boekerij
Kind van de zee

Het is eind jaren zestig van de vorige eeuw. Na een jaar op een strenge Engelse kostschool is de zeventienjarige Angel blij dat ze weer terug is op Kreta, het eiland waar ze geboren is en waar haar hart ligt. Zij en haar jeugdvriendin Chrissi zijn van plan om samen een vrolijke, luie zomer door te brengen in het bergdorp van hun jeugd. Maar dan overlijdt Angels moeder onverwacht. Haar vader, die zich geen raad weet met zijn opstandige dochter, wil dat Angel terugkeert naar Engeland. Zij en Chrissi besluiten samen weg te lopen en verschuilen zich in de grotten langs de kust van het Griekse eiland.

Het leven is daar echter lang niet zo idyllisch als ze dachten. Wanneer ze door hun onvolwassen roekeloosheid een arts nodig hebben die hen gratis kan behandelen, maken ze kennis met ene Constantinos. Angel wordt wanhopig verliefd op hem, maar wat ze niet weet is dat ze niet voor niets zo veel in hem herkent. Hun liefde is voorbestemd om dramatisch te eindigen...

Schrijver: Brenda Reid
Oorspronkelijke titel: Heavenly's child
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022570982
Ebook: 9789460235863
Uitgever: Boekerij