Boekenplank:
Kies

Boeken van Hannah Richell

Meer over Hannah Richell

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Hannah Richell


Overzicht

  • De zwijgende zee - Secrets of the tides
  • Het huis aan het meer - The shadow year

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zwijgende zee

Elke familie heeft geheimen...

Dora en Dan wonen in Londen en verwachten hun eerste kind. Maar Dora voelt zich niet gelukkig. Elf jaar geleden heeft zij haar familie in het ongeluk gestort. Toen verdween haar kleine blonde broertje Alfie zomaar van het strand.

Dora’s schuldgevoel is nog altijd fel aanwezig. Tot ze beseft dat ze zich niet langer kan blijven verschuilen voor haar verleden en terug moet naar het huis van haar jeugd, hoog op de kliffen van Dorset, waar de zee in de diepte tegen de rotsen beukt.

De zwijgende zee: een overweldigend dramatische roman over een familie die wordt verscheurd door geheimen en leugens, ontrouw en verraad. Als je kunt vergeven, kun je dan ook weer leren opnieuw lief te hebben?

Schrijver: Hannah Richell
Oorspronkelijke titel: Secrets of the tides
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044337921
Uitgever: The House of Books
Het huis aan het meer

Op een zwoele zomerdag in 1980 zoekt een groepje pas afgestudeerde studenten verkoeling in het afgelegen Engelse Peak District. Ze ontdekken een vervallen, leegstaand huis aan een prachtig meer. Kat, Simon, Ben, Carla en Mac besluiten om zich een jaar terug te trekken en te gaan leven van het land.

Aanvankelijk lukt dat prima, maar terwijl de seizoenen elkaar opvolgen lopen de onderlinge spanningen steeds hoger op. Op een dag staat er een onverwachte bezoekster voor de deur, die hun utopische dromen voor altijd zal verstoren.

Drie decennia later erft Lila, een kwetsbare jonge vrouw, het afgelegen huis aan het meer. Ze heeft geen idee aan wie ze dit te danken heeft, en ze vraagt zich dan ook af wie de vorige bewoners waren. Lila kan het gevoel niet van zich afzetten dat iemand haar in de gaten houdt.

Schrijver: Hannah Richell
Oorspronkelijke titel: The shadow year
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044345049
Uitgever: The House of Books