Boekenplank:
Kies

Boeken van Ransom Riggs

Ransom Riggs studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden films in hun achtertuin. Riggs maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTube-pagina. Riggs is getrouwd met schrijfster Tahereh Mafi.

Meer over Ransom Riggs

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ransom Riggs


De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine / Miss Peregrine's Children

  1. Bijzondere vertelsels - Tales of the peculiar
  2. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine - Miss Peregrine's home for peculiar children
  3. Omhulde stad - Hollow city
  4. Bibliotheek der zielen - Library of souls
  5. De kaart der dagen - A map of days
  6. De samenspraak van de vogels - The conference of the birds

gedetailleerd overzicht

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine / Miss Peregrine's ChildrenBijzondere vertelsels

Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels.

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

Schrijver: Ransom Riggs
Oorspronkelijke titel: Tales of the peculiar
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044829631
Uitgever: Clavis
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s.

Als kind had Jacob al een speciale band met zijn opa Abraham. Die vertelde zijn kleinzoon bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto’s. Jaren later komt de oude Abraham op een gewelddadige manier aan zijn eind.

De inmiddels zestienjarige Jacob reist naar een afgelegen eiland voor de kust van Wales, waar hij de ruïne vindt van het tehuis waar zijn opa gewoond heeft. Als Jacob het huis verkent, blijkt dat de jeugdvrienden van Abraham meer dan bijzonder waren. Misschien was er wel een goede reden om hen in afzondering op het eiland te laten wonen. En misschien leven ze nog steeds...

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - 2016
Regisseur: Tim Burton
Cast: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, e.a.
Schrijver: Ransom Riggs
Oorspronkelijke titel: Miss Peregrine's home for peculiar children
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044817171
Ebook: 9789044818123
Uitgever: Clavis
Omhulde stad

De vreemde reis die begon in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden.

Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars - terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.

Schrijver: Ransom Riggs
Oorspronkelijke titel: Hollow city
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044821802
Ebook: 9789044826746
Uitgever: Clavis
Bibliotheek der zielen

Jacob Portman ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die echt onder controle heeft, moet hij al op een reddingsmissie vertrekken. Samen met Emma Bloom, het meisje dat vuur kan maken met haar handen, en de pratende hond Addison probeert hij zijn bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort.

Het drietal reist van hedendaags Londen naar Devil’s Acre, de ellendigste achterbuurt die Engeland ooit heeft gehad. En uitgerekend op deze afgrijselijke plek wordt de laatste strijd geleverd. De strijd die het lot bepaalt van de bijzondere kinderen én hun geliefde schoolhoofd mevrouw Peregrine.

Schrijver: Ransom Riggs
Oorspronkelijke titel: Library of souls
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044820577
Ebook: 9789044828313
Uitgever: Clavis
De kaart der dagen

De bijzondere wereld en de gewone wereld lijken eindelijk te versmelten. Jacob Portman is terug in zijn eigen Florida, maar ditmaal samen met zijn vrienden en mevrouw Peregrine. De jongen die zich altijd een outsider heeft gevoeld, moet er nu voor zorgen dat de bijzondere kinderen onopvallend opgaan in het normale bestaan.

Maar dan ontdekt het stel dat Jacobs overleden grootvader Abe een geheim had. Een verborgen bunker, maar vooral een verborgen verleden. Jacob en de kinderen zien geen andere optie dan opnieuw in het avontuur te springen. Ook als ze daarvoor dwars door Amerika moeten reizen. En ook als dat volstrekt tegen de zin van mevrouw Peregrine is.

Schrijver: Ransom Riggs
Oorspronkelijke titel: A map of days
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044831146
Uitgever: Clavis


De samenspraak van de vogels

Het einde der tijden lijkt nabij. Als Jacob Portman een eeuwenoude profetie mag geloven, spannen duistere krachten opnieuw samen om de bijzondere wereld te vernietigen. Hun macht lijkt steeds groter te worden, maar misschien is het nog niet te laat.

Samen met zijn vrienden en mevrouw Peregrine zet Jacob alles op alles om Noor Pradesh uit de klauwen van het kwaad te houden. Het meisje heeft nog maar net kennisgemaakt met de bijzondere wereld, maar ze lijkt cruciaal voor de redding ervan. Met hulp van zijn vrienden weet hij haar veilig terug naar de Devil’s Arc te brengen. Maar Noor moet nog wel wat wennen aan al die bijzondere kinderen en volwassenen.

Schrijver: Ransom Riggs
Oorspronkelijke titel: The conference of the birds
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044838350
Uitgever: Clavis