Boekenplank:
Kies

Boeken van Tahereh Mafi

Tahereh Mafi schreef op haar 24e haar eerste boek (Vrees me), dat een wereldwijde bestseller werd. Ze spreekt acht talen, sommige goed en sommige wat minder. Tijdens haar studie woonde ze een tijdje in Barcelona, en daarna heeft ze de hele wereld over gereisd. Mafi is getrouwd met schrijver Ransom Riggs.

Meer over Tahereh Mafi

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1988

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tahereh Mafi


Overzicht

 • Een bijna eindeloze afstand - A very large expanse of sea
 • Een intens gelukkig gevoel - An emotion of great delight

Alizeh / This Woven Kingdom

 1. De duistere profetie - This woven kingdom
 2. Het lot van de djinn - These infinite threads
 3. Het spel van de duivel - All this twisted glory

Touching Juliette / Shatter Me

 1. Vrees me - Shatter me
 2. Verwoest me - Destroy me
 3. Breek me - Unravel me
 4. Versplinter me - Fracture me
 5. Vertrouw me - Ignite me
 6. Heel me - Restore me
 7. Schaduw me - Shadow me
 8. Weersta me - Defy me
 9. Onthul me - Reveal me
 10. Verbeeld me - Imagine me
 11. Geloof me - Believe me

Verdermeer / Furthermore

 1. Verdermeer - Furthermore
 2. Welkwoud - Whichwood
Verdermeer / Furthermore

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen bijna eindeloze afstand

'Het maakte niet uit dat ik accentloos Engels sprak. Het maakte niet uit dat ik mensen keer op keer vertelde dat ik hier geboren was, in Amerika, dat Engels mijn eerste taal was, dat mijn neven en nichten in Iran me ermee plaagden dat mijn Farsi middelmatig was en ik het bovendien met een Amerikaans accent uitsprak. Het maakte allemaal niets uit.'

Shirin is het zat om altijd maar aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen te worden. Ze is niet meer verbaasd dat mensen vreselijk kunnen zijn, alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Ze is er klaar mee dat mensen haar niet zien om wie ze is, maar altijd direct een oordeel klaar hebben, en denken te weten wat ze denkt of voelt.

Het is 2002, een jaar na de aanslagen van elf september in New York, en het is een heftige en verwarrende tijd. Shirin sluit iedereen buiten, en verliest zichzelf in muziek en breakdance. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: A very large expanse of sea
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463491280
Ebook: 9789463490238
Uitgever: Blossom Books
Een intens gelukkig gevoel

Nadat Tahereh Mafi de Touching Juliette Trilogie afsloot, begon zij met het schrijven van verhalen die deels op haar eigen leven zijn gebaseerd. Als islamitisch meisje groeide zij op in de Verenigde Staten en beleefde zij haar puberteit vlak na de aanslagen op de Twin Towers, wat zijn sporen heeft nagelaten.

In Een intens gelukkig gevoel schrijft ze over hoe het is om op te groeien tussen twee culturen, tussen verwachtingen van ouders en de wereld op school. Ze omschrijft hoe het is om als persoon aangekeken te worden op een oorlog die de overheid heeft besloten te voeren. En bovenal beschrijft ze hoe het is om verliefd te worden op de momenten waarop je bijna niet meer in jezelf gelooft. Een prachtig liefdesverhaal over verwachtingen, identiteit, religie en geloven in jezelf.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: An emotion of great delight
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463492928
Uitgever: Blossom Books

Alizeh / This Woven KingdomDe duistere profetie

Alizeh is een onopvallende bediende. Niemand in Ardounia mag weten wie ze echt is: een djinn. Haar volk is vrijwel volledig uitgeroeid, ook haar ouders zijn vermoord. Sindsdien is ze haar leven niet zeker en houdt ze haar bovennatuurlijke krachten verborgen. Maar dan maakt Alizeh een vergissing...

Kamran is de kleinzoon van koning Zaahl en de kroonprins van Ardounia. Hij weet dat er een profetie is gedaan over het lot van zijn grootvader: een demonachtig wezen met ijs in diens bloed zal hem doden. Kamran is vastbesloten om het monster te vinden en te stoppen, voordat de profetie in vervulling kan gaan. Maar dan wordt hij verliefd op een bediende...

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: This woven kingdom
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463494052
Ebook: 9789463494076
Uitgever: Blossom Books
Het lot van de djinn

Na de gebeurtenissen aan het hof van Ardounia is Alizeh tegen haar wil meegenomen door Cyrus, de gestoorde koning van het buurland Tulan. Ze is vastbesloten om de Djinn te bevrijden en een goede koningin te zijn, maar is ze bereid om daarvoor te trouwen met Cyrus en haar gevoelens voor Kamran te vergeten?

Kamran voelt zich verraden en wil maar één ding: ook naar Tulan om wraak te nemen voor de moord op zijn grootvader - en hij kan alleen maar hopen dat Alizeh daar op hem wacht.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: These infinite threads
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789463494458
Ebook: 9789463494465
Uitgever: Blossom Books
Het spel van de duivel

Eenmaal aangekomen in Tulan om te trouwen met de opvliegende koning Cyrus, begint Alizeh te twijfelen aan de verschrikkelijke verhalen die de ronde doen over hem. Sterker nog, hoezeer ze ook probeert uit zijn buurt te blijven, de aantrekkingskracht die ze voelt is te groot en ze komt elke keer weer bij hem terug.

Maar dan komt prins Kamran aan in Tulan. Zullen zijn wraakacties Alizeh en haar toekomstige echtgenoot in gevaar brengen?

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: All this twisted glory
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789463494953
Uitgever: Blossom Books

Touching Juliette / Shatter MeVrees me

'Je kunt me niet aanraken,' fluister ik.
Ik lieg, maar dat zeg ik niet.
Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.

Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Shatter me
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789020679861
Ebook: 9789020632712
Uitgever: Blossom Books
Verwoest me

'Ik heb de reputatie opgebouwd van een koud, gevoelloos monster dat voor niets of niemand bang is en nergens om geeft. Maar dit alles is vreselijk misleidend. Want in werkelijkheid ben ik niet veel meer dan een lafaard.'

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond. Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden.

Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Het fascinerende en alles onthullende boek Verwoest me is deel 1,5 uit de Touching Juliette-trilogie. Het speelt zich af na Vrees me en voor Breek me en wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Warner.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Destroy me
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789020679632
Ebook: 9789020632729
Uitgever: Blossom Books
Breek me

'Hij zal mij vinden. Ik vind hem eerst. Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.'

Juliette moet keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart - en het leven van Adam...

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Unravel me
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789020679878
Ebook: 9789020632736
Uitgever: Blossom Books
Versplinter me

'Jij komt altijd eerst, en alle anderen pas daarna. Dat zal nooit veranderen.'

Adam heeft veel om over na te denken. Juliette lijkt steeds onbereikbaarder, hij maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van zijn broertje James en het leven in Omega Point begint hem te beklemmen. Maar Adam heeft geen tijd om hier lang bij stil te staan: er is een aanval gepland op Het Herstel - en zij deinzen er niet voor terug om iedereen om wie hij geeft uit te schakelen.

Adam zal moeten kiezen; als hij James wil beschermen, dan moet hij Juliette laten gaan. Of wil hij koste wat kost Juliette terug aan zijn zij?

Versplinter me is deel 2,5 in de Touching Juliette-trilogie. Het loopt gelijk met het laatste stuk van Breek me en voor Vertrouw me. Het verhaal wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Adam.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Fracture me
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789020679717
Ebook: 9789020632743
Uitgever: Blossom Books
Vertrouw me

'Wraak, denk ik, leek nog nooit zo zoet.'

Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog in leven zijn. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht dat ze hem zou kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde.

Warner is bereid Juliette te helpen - maar wat wil hij daarvoor terug?

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Ignite me
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789020679885
Ebook: 9789020632750
Uitgever: Blossom Books


Heel me

Juliette dacht dat ze had gewonnen...

Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds het meisje dat met één aanraking iemand kan doden - en alle wereldleiders houden haar zorgvuldig in de gaten. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze zichzelf onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker? En wat gebeurt er als ze een schokkende ontdekking over haar verleden doet?

Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Restore me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463491495
Ebook: 9789463490191
Uitgever: Blossom Books
Schaduw me

Schaduw me speelt zich af tijdens de explosieve gebeurtenissen in Heel me en is geschreven vanuit het perspectief van Kenji.

Juliette is nog steeds in shock door Warners verraad, en Kenji probeert een goede vriend voor haar te zijn, maar heeft ondertussen ook verantwoordelijkheden als leider van het verzet. En alles wordt nóg interessanter als een onverwacht persoon uit het verleden van Omega Point opduikt.

Schaduw me en Onthul me zijn uitgegeven in één paperback, maar wel als afzonderlijk e-book verkrijgbaar.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Shadow me
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463491648
Ebook: 9789463492126
Uitgever: Blossom Books
Weersta me

Juliette is iedereen kwijt...

Na haar vrij rampzalig verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens op een basis ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Warner heeft haar hart gebroken door te onthullen dat hij veel meer weet over haar familie en haar identiteit dan hij tot nu toe liet blijken, en deze geheimen veranderen alles.

Juliette wordt verscheurd door verdriet, en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Maar door een onverwachte bondgenoot lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen, en om de schade die ze heeft aangericht te herstellen.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Defy me
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463490566
Ebook: 9789463490443
Uitgever: Blossom Books
Onthul me

Onthul me speelt zich af waar Weersta me is geëindigd en wordt net als Schaduw me volledig verteld vanuit het perspectief van Kenji.

Juliette en Warner genieten van de tijd die ze samen met elkaar kunnen doorbrengen op De Vrijplaats. Ondertussen heeft Kenji het moeilijk met alles wat hem is overkomen. Niemand lijkt naar hem te luisteren en het voelt alsof hij de enige is die zich druk maakt om de naderende dreiging. Daar bovenop brengt Nazeera zijn emoties helemaal in de war. En alles wordt nóg ingewikkelder als Anderson stappen onderneemt die Kenji's wereld ineen doen storten.

Onthul me en Schaduw me zijn uitgegeven in één paperback, maar wel als afzonderlijk e-book verkrijgbaar.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Reveal me
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463491648
Ebook: 9789463490757
Uitgever: Blossom Books
Verbeeld me

Juliette Ferrars. Ella Sommers. Wat is waar en wat is gelogen?

Nu Ella weet wie Juliette is en waarvoor ze is gecreëerd, is alles alleen maar ingewikkelder geworden. Terwijl ze worstelt met haar verleden en een toekomst tegemoet gaat die onzekerder is dan ooit, vervagen de lijnen tussen goed en kwaad - net als die tussen Ella en Juliette.

Met oude vijanden op de loer, lijkt zij niet de enige die kan beslissen over haar lot. De dag des oordeels voor Het Herstel komt dichterbij, maar zal ze zelf kunnen kiezen aan welke kant ze vecht?

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Imagine me
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463491907
Ebook: 9789463490689
Uitgever: Blossom Books


Geloof me

Wie dacht dat met Verbeeld me een einde kwam aan de Touching Juliette Serie, had het mis! Tahereh Mafi trakteert haar fans op een laatste, adembenemende novelle.

Juliette en Warner hebben de strijd tegen Het Herstel gewonnen en proberen hun wereld weer op te bouwen en in evenwicht te brengen. Bovendien hebben ze zich verloofd en lijkt een toekomst samen binnen handbereik. Is het hun dan eindelijk gegund om nog lang en gelukkig te leven?

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Believe me
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463493840
Ebook: 9789463493857
Uitgever: Blossom Books

Verdermeer / FurthermoreVerdermeer

Zo begint het...

Het is drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem te vinden, maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms recht(s) is maar soms ook heel erg krom. Haar enige gezelschap is de leugenachtige pestkop Olivier, maar of Alice iets aan hem heeft in het land waar toch al niets is wat het lijkt, is de vraag. Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven - maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Furthermore
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789020678994
Ebook: 9789020633382
Uitgever: Blossom Books
Welkwoud

Dit Perzische sprookje begint op een ijzig koude avond...

Laylee woont in het magische Welkwoud, waar de bewoners een gouden huid hebben en de winter vieren met eindeloos veel feestjes. Maar zij doet niet mee aan alle feestelijkheden. Laylee kan zich bijna niet meer herinneren hoe het was voor haar moeder overleed. Voordat haar vader door zijn verdriet zijn verstand verloor. Voor ze achterbleef als de enige mordeshoor van Welkwoud - degene met de taak de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals.

Door het zware werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat, worden Laylee's handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylee's wereld op zijn kop gezet en herontdekt ze kleur, magie en de helende kracht van vriendschap.

Schrijver: Tahereh Mafi
Oorspronkelijke titel: Whichwood
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789463491501
Ebook: 9789463490207
Uitgever: Blossom Books