Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Nicholas Rinaldi

Boeken van Nicholas Rinaldi

Meer over Nicholas Rinaldi

Genre: Roman

Geboren: 1934

Website: Nicholas Rinaldi


Overzicht

  • De jukebox-koningin van Malta - The jukebox queen of Malta
  • Tussen twee rivieren - Between two rivers

Dubbel uitgegeven titels

  • De verliefde soldaat - zie De jukebox-koningin van Malta
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jukebox-koningin van Malta
Het is het jaar 1942 en Rocco Raven, een automonteur uit Brooklyn, arriveert op Malta. Hij is de verbindingsofficier van een kleine groep Amerikaanse soldaten en weet niets van de rijke geschiedenis van het mediterrane eilandje - de neolithische grotten, de tempels uit de bronstijd, de forten gebouwd door de johanniters. Wat hij weet is dat Duitsers en Italianen onvermoeibaar bommen blijven gooien, dag en nacht. Het eerste wat hij doet als hij aankomt op Malta is rennen voor zijn leven, het eerste wat hij ziet is rook en de flitsen van bominslagen - en hopen puin.

Maar niets is wat het lijkt op Malta. Rocco's kwartier blijkt zich in een bordeel te bevinden, zijn commandant is een ritselaar die winst weet te maken uit de oorlogssituatie, en de Maltezers zelf leven door alsof er geen oorlog is. Ze dansen, drinken, lachen en bedrijven de liefde.

Rocco is pas enkele dagen op het eiland als het bordeel wordt gebombardeerd. Compleet verdwaasd doolt Rocco door de straten van de hoofdstad Valletta, waar hij een vrouw door de puinhopen ziet lopen. Zij levert de jukeboxen af die haar neef Zammit bouwt uit het verwrongen metaal en het gebarsten glas die de bombardementen achterlaten. Ondanks de uitzichtloosheid van de oorlog bloeit er een gepassioneerde liefde.
Schrijver: Nicholas Rinaldi
Oorspronkelijke titel: The jukebox queen of Malta
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022534588
Ebook: 9789402300567
Uitgever: Boekerij
Tussen twee rivieren
Farro Fescu, een Roemeense vluchteling, is de trotse huismeester van Echo Terrace, een flatgebouw in New York. Elke dag trekt er een exotische doorsnede van de wereldbevolking door zijn lobby, onder wie Theo Tattafruge, een plastisch chirurg uit Egypte, gespecialiseerd in transseksuele operaties; Karl Vogel, een Duitser die in de Tweede Wereldoorlog gevechtspiloot was; Muhta Saad, een Iraakse specerijenhandelaar; zijn zoon Abdul, die een opleiding volgt tot begrafenisondernemer; Maggie Sowle, wereldberoemd geworden met haar patchworkdekens; Harry Falcon, een geniale grootindustrieel die binnenkort zal sterven aan kanker; en Theo's minnares, de verleidelijke María Gracia Moño.

Het boek voert van de ene verdieping naar de andere, onthult de persoonlijke geschiedenis van de bewoners en volgt hen als hun wegen elkaar kruisen. Zo ontstaat er een mooi vervlochten verhaal dat laat zien hoe sterk en veerkrachtig de menselijke geest is - zelfs in het aangezicht van ramspoed en ongeluk.
Schrijver: Nicholas Rinaldi
Oorspronkelijke titel: Between two rivers
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022540244
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsDe verliefde soldaat

Zie voor de beschrijving van dit boek: De jukebox-koningin van Malta.

Schrijver: Nicholas Rinaldi
Oorspronkelijke titel: zie De jukebox-koningin van Malta
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022576595
Ebook: 9789402306095
Uitgever: Boekerij