Boekenplank:
Kies

Boeken van Noreen Riols


Annanbrae

  1. Waar de hoop leeft - Katharine
  2. Het leven begint opnieuw - To live again
  3. De ochtend gloort - Before the dawn

gedetailleerd overzicht

AnnanbraeWaar de hoop leeft
De geruchten die de ronde doen onder de Britse geheime dienst worden steeds hardnekkiger: de Gestapo zou een Britse topagent in Frankrijk gevangen genomen hebben. Alle geplande parachutistendroppings in dat gebied worden daarom afgelast. Katharine heeft net een lange training achter de rug om te gaan werken als koerier voor het Franse verzet, en zij voelt zich dus diep gefrustreerd nu ook haar dropping niet kan plaatsvinden. Het is niet de eerste teleurstelling in haar jonge leven - ze is al zoveel kwijtgeraakt in de oorlog... De Britse agent weet echter te ontsnappen. Als Katharine hem na zijn terugkeer ontmoet, is zij volkomen van slag. De beroemde agent blijkt de charmante legerofficier te zijn die zij een paar maanden eerder heeft ontmoet tijdens een treinreis - en die sinds dat moment niet meer uit haar gedachten is geweest. Hun ogen ontmoeten elkaar. Ze realiseert zich dat hij haar niet is vergeten... En op dat moment vervult de hoop haar hart. Of zal de oorlog ook een bedreiging vormen voor deze droom?
Schrijver: Noreen Riols
Oorspronkelijke titel: Katharine
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-242-6190-2
Uitgever: Kok
Het leven begint opnieuw
Parijs, 1946. Katharines echtgenoot is in de oorlog omgekomen. Nu de oorlog voorbij is, moet zij - gesteund door haar familie - leren zijn dood te accepteren. Ze ontmoet Theo, een voormalige Duitse officier, en wordt verliefd op hem. Maar hoe kan ze ooit houden van een Duitser, aangezien de Duitsers haar echtgenoot hebben vermoord? Het is een onmogelijk dilemma, waar Katharine niet uitkomt. Haar leven wordt nog ingewikkelder wanneer ze wordt voorgesteld aan Maxime, een koele jonge Fransman die ze in eerste instantie nooit weer wil zien. Als ze de waarheid ontdekt achter een goed bewaard familiegeheim, dat alles te maken heeft met de mooie en mysterieuze Elisabeth, vindt Katharine de weg naar het geloof. Dan pas kan haar gevoel genezen en kan zij het verleden begraven: dan pas kan zij ware liefde vinden en weer echt leven.
Schrijver: Noreen Riols
Oorspronkelijke titel: To live again
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-242-6307-7
Uitgever: Kok
De ochtend gloort
Katharine en Maxime zijn gelukkig getrouwd en wonen in Zuid-Frankrijk. Hun leven loopt op rolletjes - totdat hun vierde kind wordt geboren. Nog maar nauwelijks bekomen van een zware postnatale depressie, wordt Katharine geconfronteerd met haar grootste angst: Maximes eerste vrouw keert terug en eist haar plaats als Maximes echtgenote op. Katharines wereld schudt op zijn grondvesten. Ze is bang dat ze het niet langer kan volhouden, ook al zet Maxime alles op alles om haar er doorheen te slepen. Maar ook hij begint zich af te vragen of hun huwelijk wel kan standhouden. Dan wordt Katharines vader, Xavier, in Algerije gegijzeld. Alle pogingen om hem te bevrijden lijken vruchteloos. Zal Katharine hem ooit weerzien? En zal zij haar huwelijk met Maxime kunnen redden?
Schrijver: Noreen Riols
Oorspronkelijke titel: Before the dawn
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-435-0007-0
Uitgever: Kok