Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Lucia St. Clair Robson

Boeken van Lucia St. Clair Robson

Meer over Lucia St. Clair Robson

Genre: Roman

Website: Lucia St. Clair Robson


Overzicht

  • In de verte brandt een vuur - Mary's Land
  • Naduah - Ride the wind
  • Tiana - Walk in my soul
  • Vallende bloesem - The Tokaido Road

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn de verte brandt een vuur
Op een mistige dag in 1638 verlaat een schip de Engelse wateren op weg naar de nieuwe kolonie Maryland in Amerika. Onder de vele passagiers aan boord die de gevaarlijke overtocht zullen maken, bevinden zich twee totaal verschillende, maar even moedige als wilskrachtige vrouwen. Margaret Brent is koppig, rijk en van Engelse adel. Zij is haar geboorteland ontvlucht om met haar bruidsschat een nieuw bestaan op te bouwen in het onherbergzame maar beloftvolle Maryland. Margaret zal nooit gehoorzamen aan een echtgenoot., zij wil haar eigen beslissingen kunnen nemen in haar eigen huis. Maar niemand heeft Margaret voorbereid op het harde en zware leven dat haar in het onbekende land achter de horizon te wachten staat. Anicah Sparrow, een jonge zakkenrolster, is betrapt in de straten van Bristol. Zonder pardon wordt zij op transport gesteld naar Maryland, waar ze zal worden verkocht aan de hoogste bieder. Anicah's enige troost tijdens de verschrikkelijke zeereis is de boerenjongen Martin Kirk. Geteisterd door stormen en zeerovers, ziekte en honger, delen Anicah en Martin hun angst voor een ongewisse toekomst in de ruige nieuwe wereld.
Schrijver: Lucia St. Clair Robson
Oorspronkelijke titel: Mary's Land
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-410-0503-X
Uitgever: Van Reemst
Naduah
Naduah is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Cynthia Ann Parker, het blanke meisje dat een trotse Comanche werd. In 1836 werd ze op negenjarige leeftijd door de Comanche-Indianen ontvoerd. Ze leerde hun leefwijze respecteren en begrijpen, trouwde met één van hun leiders en werd in alle opzichten - met uitzondering van haar blonde haren en blauwe ogen - een echte Comanche. Naduah is het aangrijpende epos over de even onverschrokken als hopeloze strijd van de Indianen tegen de blanke indringers en voor het behoud van hun land en leefwijze. Naduah is een gevoelig eerbetoon aan een bijzondere en dappere vrouw alsmede aan een trots en onschuldig volk, aan een manier van leven die voorgoed tot het verleden behoort. Naduah werd in 1982 bekroond met de Prijs voor de Beste Historische Roman van het jaar.
Schrijver: Lucia St. Clair Robson
Oorspronkelijke titel: Ride the wind
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6790-246-2
Uitgever: Kadmos
Tiana
Tennessee, begin 19e eeuw. Blanke pioniers kijken met begerige ogen naar het land van de indianen, vooral als er op Cherokeeland goud gevonden wordt. De onenigheid tussen de indianenstammen wordt steeds groter en keer op keer worden indianen verdreven of uitgemoord. Tiana Rogers, half-Schots, half-Cherokee. Koppig als haar Schotse vader, gaat ze altijd haar eigen weg en laat ze zich door niets of niemand de wet voorschrijven, zeker niet door blanken, want ze voelt zich op en top indiaanse. Al op haar twintigste is de mooie Tiana een 'wijze vrouw'. Ze geneest zieken en voorspelt de toekomst - en ze ziet tekenen van naderend onheil. Maar Tiana zweert dat ze haar stam nooit in de steek zal laten. Wat ze niet weet is dat ze ooit zal moeten kiezen tussen haar volk en de twee grote liefdes van haar leven...
Schrijver: Lucia St. Clair Robson
Oorspronkelijke titel: Walk in my soul
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-6790-344-2
Uitgever: Kadmos
Vallende bloesem
De negentienjarige, beeldschone Vrouwe Ashano is als dochter van een Japanse edelman aan luxe gewend. Haar leven neemt echter een dramatische wending als haar vader na een conflict met de machtige Heer Kira seppuku pleegt en zijn bezittingen verbeurd worden verklaard. Om haar moeder te ondersteunen, ziet de radeloze jonge vrouw geen andere weg dan zich als courtisane aan een bordeel in Edo te verkopen. Kat, zoals ze zich nu noemt, voelt zich vernederd tot in het diepst van haar ziel en zweert de dood van haar vader te zullen wreken. Dan pleegt Heer Kira een aanslag op haar leven. Vastberaden knipt Kat haar mooie, lange haren af, verbergt haar lieflijke gestalte in de armoedige kleren van een rondreizende priester en begint aan haar loodzware tocht naar Kyöto. Daar wil ze met Oishi, de trouwe wapenmeester en raadsheer van haar vader, een opstand tegen Heer Kira beramen. De Tökaidöweg die Edo met Kyöto verbindt, is levensgevaarlijk voor een jonge vrouw alleen. Want behalve pelgrims, marskramers en boeren zijn er ook struikrovers en spionnen op pad. Kat moet vertrouwen op haar training als samoerai, haar snelle verstand en het dodelijke, lange naginata zwaard. Maar een mysterieuze, knappe samoerai achtervolgt haar hardnekkig. En het duurt niet lang voordat Kat hopeloos verliefd op hem wordt. Kan ze de aantrekkelijke vreemdeling vertrouwen? Of is hij in dienst van Heer Kira?
Schrijver: Lucia St. Clair Robson
Oorspronkelijke titel: The Tokaido Road
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-5112-429-5
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.