Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Römer

Peter Römer is acteur, televisieproducent, televisieregisseur en scenarioschrijver. Na de dood van A.C. Baantjer zette Römer de boekenserie rondom De Cock voort.

Meer over Peter Römer

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1952

Nederland

Hanna Vermeer

  1. Chantage
  2. Bedrog
  3. Supernova

Gedetaileerd overzicht

Hanna Vermeer

Chantage

Wanneer actrice Karina dood aangetroffen wordt in haar bed wordt rechercheur Hanna Vermeer op de zaak gezet. Zij ziet de lijst van mogelijke daders snel groeien. Was het Addy Lust, gevierd roddeljournalist met wie Karina jarenlang een haat-liefde-verhouding had? Of Miepie, de interieurverzorgster van Karina en van vele andere BN'ers? Of toch haar stiefvader Willem Winter, zelf een bejubeld acteur. De relatie tussen de twee was immers al jaren verwrongen...

De zaak raakt in een stroomversnelling wanneer Hanna erachter komt dat Karina aan haar memoires werkte. Er komen dreigbrieven over belastende feiten die in haar memoires zouden staan, maar waar is het manuscript gebleven? Wie heeft er belang bij dat dit manuscript verdwijnt en wie chanteert nou eigenlijk wie?

Schrijver: Peter Römer
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026191213
Ebook: 9789026132971
Uitgever: De Fontein
Bedrog

De succesvolle televisieproducente Irene Bisschof vermoord aangetroffen in haar woning. Tijdens haar zoektocht naar de toedracht van de moord, stuit rechercheur Hanna Vermeer op een netwerk van Bekende Nederlanders, waarin financiële misstappen onder het tapijt worden geveegd en de adviezen van een medium belangrijker zijn dan de harde feiten.

Het verleden van Irene Bisschof blijkt allesbehalve brandschoon te zijn. Hanna Vermeer komt erachter dat Irene bovendien niet erg geliefd was bij haar medewerkers én bij haar dochter. Maar waar moet ze beginnen met zoeken in deze piramide van verdachten?

Ondertussen moet Hanna zelf zien af te rekenen met een onbekende stalker wiens onbeantwoorde liefde omslaat in haat.

Schrijver: Peter Römer
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026133794
Ebook: 9789026133800
Uitgever: De Fontein
Supernova

Wanneer het dode lichaam van Youri Paardekoper wordt gevonden, komt rechercheur Hanna Vermeer er al snel achter dat het niet om een natuurlijke dood gaat. Wie wilde deze in zichzelf gekeerde jongen dood hebben, en waarom eigenlijk?

De zaak krijgt veel media-aandacht als blijkt dat Youri de zoon is van Hans Paardekoper, een vermaard dj en tieneridool in de beginjaren van de commerciële televisie.

Hoe dieper Hanna in de zaak duikt, hoe meer onfrisse zaken er boven tafel komen en hoe meer mensen onderling verbonden blijken te zijn door een verleden waarin grenzen straffeloos overschreden werden en in de roes van drank en drugs bewonderende tienermeisjes een makkelijk slachtoffer vormden.

Schrijver: Peter Römer
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026135873
Ebook: 9789026135880
Uitgever: De Fontein