Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Dorothée de Rooy

Boeken van Dorothée de Rooy

Meer over Dorothée de Rooy

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboorteland: Nederland


De Orde van de Gouden Leeuw

  1. De Orde van de Gouden Leeuw
  2. De Spiegel der Duisternis

gedetailleerd overzicht

De Orde van de Gouden LeeuwDe Orde van de Gouden Leeuw

Als boven zo ook onder, en als onder zo ook boven. Zoals alles één is, is alles uit één geboren.

Wanneer de twaalfjarige Lucy een eeuwenoud boek opent, belandt ze in een parallelle wereld: Het Rijk. Daar ontmoet ze de drie vrienden Alfred, Sam en Milstone. Het liefst wil Lucy direct weer terug naar de aarde, waar ze haar moeder in groot gevaar achterliet.

De jongens helpen haar graag, maar ondertussen gebeuren er mysterieuze dingen in het Rijk. Het lijkt erop dat de angstaanjagende Schaduwheer Jaldabaz met zijn legioen van de Laatste Man een aanval voorbereidt. Lucy is de enige die de zes Onnavolgbare Opdrachten kan volbrengen om te voorkomen dat Jaldabaz al het leven in het Rijk zal vernietigen.

Schrijver: Dorothée de Rooy
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789000367580
Ebook: 9789000367597
Uitgever: Van Goor
De Spiegel der Duisternis

Het kwaad rukt op...

Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone moeten zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt. De Boom der Kennis vertelt Lucy wat haar derde opdracht is en de vrienden trekken verder.

Ondertussen wordt de situatie in het Rijk steeds grimmiger. Jaldabaz en zijn Legioen rukken verder op; zijn troepen marcheren door de straten van Biedelberg en de Antroponieten zijn overal. De kracht van de Hart Steen neemt snel af en de verantwoordelijkheid om het Rijk te redden drukt zwaar op Lucy's schouders. Ze kan niet anders dan het duister in de ogen kijken. Zal het haar lukken om het licht te blijven zien?

Schrijver: Dorothée de Rooy
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789000372560
Ebook: 9789000372577
Uitgever: Van Goor