Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Claire Holden Rothman

Boeken van Claire Holden Rothman

Meer over Claire Holden Rothman

Genre: Roman

Website: Claire Holden Rothman


Overzicht

De hartspecialiste
Het leven van de jonge Agnes White komt in een stroomversnelling terecht wanneer haar vader, een gerenommeerd cardioloog, beschuldigd wordt van de moord op zijn zuster en hij gedwongen wordt zijn vrouw en dochters te verlaten. Als kort daarna ook hun moeder sterft, worden zij en haar zusje Laure, verder opgevoed door hun grootmoeder.
Agnes heeft al jong een sterk verlangen om - ondanks het feit dat ze een meisje is - net als haar vader arts te worden. Ze heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot microscopen, anatomie en ontleding van insecten. Wat haar hierbij in de kaart speelt, is dat haar oma een gouvernante aanstelt, die haar aanmoedigt haar droom te verwezenlijken: Agnes mag naar de universiteit. Maar helaas worden bij de medische faculteiten in Canada geen vrouwen toegelaten en ze besluit haar geluk te gaan beproeven in Europa.
Eenmaal terug in Canada, bekwaamt Agnes zich in de cardiologie, het specialisme van haar vader. Ze begint zich te realiseren dat haar fascinatie voor dit vakgebied te maken heeft met het feit dat ze hem mist. Bovendien wil ze erachter komen waarom hij destijds zijn vrouw en dochters verlaten heeft. Agnes besluit naar haar vader op zoek te gaan en tijdens deze speurtocht komen er veel raadselachtige zaken op haar pad, die haar leven voorgoed zullen veranderen.
De hartspecialiste is een historische roman over een jonge vrouw die, net als de Nederlandse Aletta Jacobs, een duidelijk doel voor ogen had en zich door niets liet weerhouden om dat te bereiken. Auteur Claire Holden Rothman schreef een ontroerende roman over een dappere, zelfstandige, intelligente en onconventionele jonge vrouw die - alle tegenslag en oppositie ten spijt - weet wat ze wil.
Schrijver: Claire Holden Rothman
Oorspronkelijke titel: The heart specialist
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045202525
Uitgever: Karakter