Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Joydeep Roy-Bhattacharya

Boeken van Joydeep Roy-Bhattacharya

Meer over Joydeep Roy-Bhattacharya

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Website: Joydeep Roy-Bhattacharya


Overzicht

  • De Gabriëlclub - The Gabriel Club
  • De verhalenverteller van Marrakech - The storyteller of Marrakesh
  • De zoon van mijn moeder - The watch

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Gabriëlclub
In het turbulente Boedapest van de jaren zeventig verdwijnt op geheimzinnige wijze een jonge vrouw. Zij is lid van de 'Gabriël Club', een groep vrienden (schrijvers, muzikanten, kunstenaars) die zich op onorthodoxe manier tegen elke vorm van politieke onderdrukking verzet. Wanneer een ander lid van de groep zelfmoord pleegt omdat hij de voortdurende hete adem van de geheime politie in zijn nek niet meer aankan, valt de Gabriël Club uiteen. Vele jaren later - het communistische regime is inmiddels gevallen - heropent de staatspolitie het onderzoek naar de verdwenen vrouw en raken de levens van de voormalige dissidenten opnieuw met elkaar verweven. Maar wat blijft er over van rebellen als er niets meer is waartegen ze kunnen rebelleren? Wat gebeurt er met de collaborateurs, die het verleden achter zich willen laten om normaal verder te leven en met de mensen die deel uitmaakten van het verzet en nog altijd proberen te verijdelen dat de fouten uit het verleden voorgoed uit het geheugen worden gewist? Naarmate het onderzoek vordert wordt niet alleen de politie, maar ook de lezer duidelijk hoe persoonlijke en politieke banden met elkaar verstrengeld zijn. De lezer wordt onafwendbaar meegezogen in de bijzondere vriendschap en identiteits- en loyaliteitsconflicten van de leden van de Gabriël Club.
Schrijver: Joydeep Roy-Bhattacharya
Oorspronkelijke titel: The Gabriel Club
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5333-681-8
Uitgever: Prometheus
De verhalenverteller van Marrakech
Verhalenverteller Hassan spint met hulp van zijn luisteraars een web van verhalen rond de verdwijning van een mooie westerse vrouw en haar metgezel. Elk stukje informatie roept nieuwe vragen op en iedere luisteraar breit een eigen vervolg aan het verhaal, dat mythische proporties krijgt. Onduidelijk is de grens tussen feit en fictie, tussen waar het verhaal eindigt en de werkelijkheid begint. Zo sluimert op de achtergrond het verhaal van Hassans gevangengehouden broer Mustafa, die bij de verdwijning betrokken lijkt te zijn.
Schrijver: Joydeep Roy-Bhattacharya
Oorspronkelijke titel: The storyteller of Marrakesh
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044513936
Uitgever: De Geus
De zoon van mijn moeder
Een Amerikaanse legerbasis in Kandahar wordt geconfronteerd met Nizam, die het lichaam van haar broer opeist om hem een islamitische begrafenis te geven. De soldaten zijn in de war: is ze een spion, een zelfmoordterroriste of toch een rouwende zus? Zelf hebben ze ondertussen hun eigen problemen - ze verliezen collega's en vrienden aan de oorlog. Geloven ze Nizam en lukt het haar om haar broer te begraven?
Schrijver: Joydeep Roy-Bhattacharya
Oorspronkelijke titel: The watch
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044513974
Uitgever: De Geus